Prima pagină » Local » Executorii judecătorești reiau vânzarea apartamentului de pe Străpungere Silvestru
Executorii judecătorești reiau vânzarea apartamentului de pe Străpungere Silvestru

Executorii judecătorești reiau vânzarea apartamentului de pe Străpungere Silvestru

11 apr. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru, în Local

Un apartament de pe Străpungere Silvestru este din nou scos la vânzare de executorii judecătorești. Procedura este programată la începutul lunii mai 2022. Suprafața utilă a imobilului este de 52,03 metri pătrați, la care se adaugă două balcoane

Executorii judecătorești din Iași reiau licitațiile neadjudecate din cauza lipsei de ofertanți. Astfel, pe data de 03.05.2022 este programată licitația pentru valorificarea unui apartament situat în blocul T3A, sc.B, et.3, de pe strada Străpungere Silvestru, în apropierea Pasajului Octav Băncilă.

”Persoanele care vor să cumpere imobilul la licitație sunt obligate să depună în contul unic de consemnări, până la termenul stabilit pentru vânzare, o garanție de participare de 10 la sută din prețul de pornire a licitației până la acest termen, iar dovada consemnării împreună cu oferta de cumpărare va fi depusă la executorul judecătoresc. Termenul limită pentru depunerea ofertei de cumpărare însoțite de dovada consemnării este ziua premergătoare licitației, cu excepția ofertelor de cumpărare cel puțin egale cu prețul de începere a licitației, care pot fi depuse inclusiv în ziua licitației”, se arată în anunțul executorului judecătoresc Mihai Florea.

Executorii au scos la vânzare și un apartament de pe strada Eternitate.

Executorii judecătorești reiau vânzarea apartamentului de pe Străpungere Silvestru

Apartamentul este compus din două camere cu o suprafață utilă de 52,03 mp la care se adaugă două balcoane cu o suprafață utilă de 8,86 mp. Apartamentul este situat la etajul al treilea al blocului. Evaluatorii au stabilit un preț de pornire a licitației de 425.000 de lei, adică 85.000 de euro. Procedura este organizată de creditoarea Garanti Bank SA, care are de recuperat creanțe de la garanții ipotecari Constantin Ciobanu și Aristița Ciobanu. La procedurile trecute, imobilul a fost adjudecat în favoarea unui anumit Daniel Bogdan Oprescu, dar nu a achitat suma cerută prin intermediul licitației. În edițiile trecute ale BZI a fost prezentat cazul unui bătrân care nu mai poate ieși din casă din cauza unui gard construit de vecin.

Vila fostului director de la Totalgaz a fost scoasă la vânzare

Totodată, executorii judecătorești au organizat altă licitație pentru valorificarea bunurilor ce aparțin lui Adrian Coca, fost director la compania Totalgaz Industrie, acum aflată în insolvență. Adrian Coca a ipotecat vila de pe strada Ioan Petru Culianu, iar banii au fost folosiți pentru susținerea activității din firmă. Apoi a demisionat, dar a rămas cu o datorie de peste 1 milion de euro la First Bank. Procedura pentru valorificarea imobilului pornește de la 2.063.366 de lei, aproape 400.000 de euro, după ce procedura a eșuat în mai multe rânduri, din cauză că nu s-au prezentat ofertanți.

Licitația va fi organizată la sediul executorului judecătoresc Ciprian Sârbu. Vila lui Adrian Coca, situată chiar lângă proprietatea lui Ioan Pârău, patronul Totalgaz Industrie, are regimul de înălțime D+P+1+M. Executorii judecătorești reiau vânzarea apartamentului de pe Străpungere Silvestru, dar impune ca participanții să nu fie debitorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *