Prima pagină » Economic Local » Executorii ieșeni vând un teren în comuna Holboca! Prețul pornește de la 158.000 de euro
Executorii ieșeni vând un teren în comuna Holboca! Prețul pornește de la 158.000 de euro

Executorii ieșeni vând un teren în comuna Holboca! Prețul pornește de la 158.000 de euro

03 apr. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Cei interesați de proprietățile din comuna Holboca au ocazia să cumpere o suprafață importantă scoasă la vânzare de către executorii ieșeni. Licitația va fi organizată la finalul lunii aprilie 2021. Prețul de pornire a fost diminuat cu 25 la sută

Executorii ieșeni scot la vânzare un nou lot de proprietăți. Este vorba despre un teren situat în comuna Holboca, județul Iași, ce aparține unei debitoare din Vaslui, Roxana-Ionela Bucur. Terenul are o suprafață de 21.600 de metri pătrați și este situat în extravilanul comunei. Din total, suprafața de 3.524 de metri pătrați are categoria de folosință „pășune”. Evaluatorii au stabilit un preț de pornire de 789.669 de lei, aproximativ 158.000 de euro. Licitația este programată pe data de 30.04.2021.

„Somăm pe toți cei care pretind vreun drept asupra imobilului să-l anunțe pe executorul judecătoresc înaintea datei stabilite pentru vânzare. Invităm pe toți cei care doresc să cumpere imobilul să se prezinte la data, locul și ora stabilite pentru vânzare, având asupra lor cartea de identitate și până la această dată să prezinte oferte de cumpărare”, se arată în anunțul executorului judecătoresc Vladimir Zabolotnăi.

Este a doua oară când se organizează licitația. La prima procedură nu s-au prezentat ofertanți. Prețul de pornire a fost diminuat cu 25 la sută. Procedura este organizată la cererea creditoarei Eos Credit Funding BL DAC. În trecut, executorii au mai avut în portofoliu terenuri din comuna Holboca.

Executorii judecătorești au scos la vânzare proprietatea patronului Ioan Pârău

Nu în ultimul rând, executorii judecătorești vor să vândă și proprietatea lui Ioan Pârău, din zona Păcurari, patronul societății Totalgaz Industrie SRL. În urmă cu două săptămâni, executorii judecătorești au organizat o licitație pentru valorificarea proprietății de pe strada Ioan Petru Culianu, din municipiul Iași. Prețul de pornire a procedurii a fost de 2.513.436 lei, aproximativ 500.000 de euro. La procedură nu s-au prezentat ofertanți. Astfel, pe data de 09.04.2021, ora 11:00, licitația va fi reluată. Prețul de pornire a procedurii a fost diminuat cu 25 la sută, ajungând la 1.855.077 lei. În pachetul scos la vânzare este menționat un teren de 2.829 metri pătrați plus construcția cu regimul de înălțime D+P+1+M, la care se adaugă un garaj de 79 de metri pătrați.

Demisolul este compus din 12 încăperi, cu o suprafață utilă de 108,93 metri pătrați. Parterul are o suprafață utilă de 334,74 metri pătrați, cu un număr de 4 camere. Etajul are trei camere cu o suprafață de 136,61 metri pătrați. Mansarda are o suprafață de 136,61 metri pătrați, fiind compusă din 3 încăperi. Problemele financiare ale companiei sunt serioase. Totalgaz Industrie SRL a intrat în insolvență în cursul anului 2020, din cauza unei datorii de 20 de milioane de euro. În prezentarea Totalgaz Industrie SRL apare o companie românească, cu sediul în Iași, care furniza seturi complete de echipamente pentru gaze naturale. Într-o discuție cu reporterii „BZI”, Ioan Pârău a arătat că problemele au început de la un contract gestionat greșit cu un partener din Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *