Prima pagină » Actualitate » Executie in masa! Fiul primarului a intrat cu buldozerul intr-un cartier de lux! Tatal sau i-a dat aprobarea! FOTO, VIDEO

Executie in masa! Fiul primarului a intrat cu buldozerul intr-un cartier de lux! Tatal sau i-a dat aprobarea! FOTO, VIDEO

08 mart. 2016, 21:46,
Dragos Savin în Actualitate
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:544168;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

@ Zeci de oameni isi blestema zilele, dupa ce fiul primarului din cea mai mare comuna ieseana construieste cateva blocuri @ De vinerea trecuta, cosmarul oamenilor nu pare sa se termine prea curand @ Acuzatii grave si sume importante de bani sunt vehiculate de catre locatari

Un scandal zguduie din temelii comuna Miroslava, dupa ce fiul primarului Dan Nita a demarat lucrari pentru constructia unor blocuri. Vinerea trecuta, locatarii unui bloc care face parte din complexul „Green Residence” s-au trezit inca de la primele ore ale diminetii cu excavatoare si muncitori pregatiti de treaba. De aici si pana la o adevarata revolta nu a fost decat un pas. Dupa ce au platit sume frumusele pentru a cumpara apartamentul dorit, departe de aglomeratia Iasului, acum zeci de persoane isi blestema zilele. La o aruncatura de bat se vor construi doua blocuri cu demisol parter si trei etaje. Niciunul dintre locatari nu vrea sa impiedice dezvoltarea zonei, insa, atata vreme cat noile blocuri se construiesc la o distanta de circa cinci metri de geamurile lor, atunci este cu adevarat o problema.

„Vineri, pe la ora 7:00, ne-am trezit cu zgomote de excavator. Initial am crezut ca este cutremur, apoi am vazut ca o echipa de muncitori si un excavator sapa. Nu am stiut ce se intampla, cine sapa, pentru ce, nimic. Am cumparat acest apartament si ne-am indatorat pe viata, iar acum ne trezim cu un bloc la cativa pasi de geamul nostru”, a declarat Iulian Dominte, locatar. Niciunul dintre locatari nu stia ce se intampla si cine are de gand sa construiasca langa proprietatea lor. Apoi, fiecare a inceput sa caute explicatii, ulterior afland ca este vorba despre Bogdan Nita, fiul primarului din comuna, Dan Nita. Legaturile dintre Bogdan Nita si primarul comunei Miroslava sunt clare, insa intrebarea pe care locatarii si-o pun este daca l-a ajutat primarul pe fiul sau in demersurile facute.

Ce se mai poate face?

Acum, fiecare locatar este revoltat de faptul ca lumina naturala va fi obturata de noile constructii, si, mai mult decat atat, cu un umor negru, unii din ei spun ca vor face schimburi de alimente pe geam, acest lucru fiind posibil, avand in vedere distanta mica dintre imobile. „Noi, cand am cumparat apartamentele, nu am stiut ca langa geamurile noastre se vor construi blocuri. Dupa cum scrie in lege, distanta dintre imobile ar trebui sa fie egala sau mai mare decat inaltimea celei mai mari cladiri din zona. Ei bine, nu este deloc asa, intre blocul nostru si groapa pe care a sapat-o Bogdan Nita sunt vreo cinci metri. Am mers la Primaria Miroslava, sa vedem ce anume se construieste acolo, insa mereu am fost intrebati despre ce persoana este vorba, nu despre ce problema avem. La un moment dat, i-am spus unui functionar sa ne elibereze documentele, conform legii, prin care Bogdan Nita a obtinut autorizatiile necesare, insa ni s-a spus ca acest lucru nu este posibil, schimbandu-se la fata”, a declarat Daniela Simionovici. Astfel, se poate vedea destul de clar ca angajatii primariei cauta oarecum sa-l protejeze pe baiatul primarului, evitand practic sa elibereze date publice.

Surpriza! In loc de politisti, a venit Bogdan Nita

Scene desprinse parca din filmele de comedie, asa se pot numi cateva intamplari de sambata. Unul dintre locatari a sunat la politia locala, cerand sa intervina pentru ca, totusi cineva sapa cu excavatorul langa locuinta sa, insa raspunsul autoritatilor a fost cel putin inedit.

„Am sunat la politie si le-am spus ce se intampla, rugandu-i sa trimita pe cineva in zona. Ei nu au binevoit sa vina, in schimb s-a prezentat Bogdan Nita, fiul primarului. Nu mi se pare corect sa se intample asta. Ce treaba are fiul primarului cu politia? Oricum, nu vreau sa fac mai multe comentarii. Apoi am sunat la 112. A venit un echipaj si am inteles ca l-a amendat pe Nita pentru deranjarea linistii si ordinii publice”, completeaza Iulian Dominte. In unele apartamente, in plina zi, lumina naturala este foarte slaba si mai tot timpul locatarii trebuie sa stea cu becul aprins. Gandul ca in curand o sa se inalte spre cer doua blocuri le da mari batai de cap.

„Nu ne-a informat nimeni, nu am stiut ca se va construi ceva langa apartamentele noastre. Lumina pe care noi o avem in casa este foarte slaba, iar constructiile care se vor ridica o sa ne ia lumina de tot. Atata vreme cat Bogdan Nita nu a afisat nimic, legea o face cum vrea el. Tatal lui fiind mare sef prin PNL si avand niste lucruri necurate la activ, ignora pe toata lumea”, a declarat Dan Hanas, locatar. Legat de toate aceste acuzatii care ii sunt aduse, Bpgdan Nita, fiul primarului, a facut cateva precizari.

„Conform PUG-ului si PUZ-ului (aprobat probabil de angajatii tatalul sau – n.r.), cladirea mea trebuie amplasata la cinci metri de blocul respectiv. Eu am avut o intelegere cu constructorul. Problema nu este la mine. Nu vreau sa deranjez pe nimeni. Pana in momentul in care nu voi gasi o solutie, lucrarile nu vor continua. Ei cand au cumparat un apartament nu s-au gandit ca se invecineaza cu o proprietate pe care se poate construi? Conform regulilor, eu respect toate limitele”, a declarat Bogdan Nita. Cat despre relatia dintre tatal sau, primarul comunei Miroslava, si el, nu a vrut sa discute prea multe, negand orice ilegalitate. „Fiecare copil are un tata care ar putea fi primar, deputat sau judecator, insa daca as fi judecat dupa asta, probabil as fi un excelent carutas. Daca tata mi-a dat autorizatie si se va demonstra ca nu s-a respectat vreo regula, eu voi opri lucrarea. Tata are treaba lui, iar eu treaba mea. Nu vreau sa ma implic in treburile lui si nici el in ale mele”, a completat Bogdan Nita.

Ieri, dupa ce reporterii BZI au fost in zona, lucrarile au fost sistate, insa o groapa adanca de aproape doi metri si cu o circumferinta de cativa zeci de metri a ramas nesemnalizata. In perioada urmatoare, locatarii vor sa termine acest razboi inceput fara voia lor. Zilele trecute au angajat deja un avocat, care sa-i reprezinte in demersurile lor de a opri aceasta constructie. Cu toate acestea, ei spun ca sunt dispusi sa ajunga la o intelegere cu Bogdan Nita, insa solutiile pe care ei le-au propus dezvoltatorului nu au fost privite cu ochi buni. Ei au propus ca in locul celor doua blocuri sa fie ridicate doua sau trei case, insa asta i-ar aduce lui Bogdan Nita un profit mult mai mic. Cert este faptul ca, oamenii nu vor accepta ca langa blocul lor sa fie construite, abuziv dupa cum ei sustin, alte imobile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *