Prima pagină » Local » EXCLUSIV! Vila unui vechi afacerist din Iași, scoasă la vânzare. Are un depozit de materiale de construcții chiar în centrul Iașului – FOTO

EXCLUSIV! Vila unui vechi afacerist din Iași, scoasă la vânzare. Are un depozit de materiale de construcții chiar în centrul Iașului – FOTO

09 nov. 2019, 04:00,
Ciprian Boaru în Local

Austriecii de la o firmă ce furnizează sisteme de termoizolare execută vila unui afacerist ieșean. Patroana firmei Vega riscă să rămână fără locuința din satul Vișan, comuna Bârnova. Locuința a fost evaluată la 150.000 de euro. Zona este acaparată de locuințe individuale și locuințe colective. Lica Onofraș nu a plătit la scadență multe bilete la ordin. Licitația va avea loc pe data de 6 decembrie. Din 2017, societatea Dinamic Vega se află pe pierderi. La începutul anului, Lica Onofraș a fost amenințată cu evacuarea din spațiul INCERC, situat pe strada A. Șesan. Apelată telefonic, Lica Onofraș nu a răspuns pentru a oferi un punct de vedere.

Probleme financiare pentru patronul unuia dintre cele mai vechi depozite de materiale de construcții din Iași. Lica Onofraș, cea care conduce societatea Dinamic Vega SRL, cu punct de lucru pe strada A. Șesan, este urmărită de către executorii judecătorești. Problemele au început din cauza unor datorii către societatea Austrotherm Com SRL, din București. Onofraș nu a achitat la scadență mai multe bilete la ordin. În aceste condiții, executorii scot la vânzare vila afaceristei din satul Vișan, comuna Bârnova. Procedura va avea loc pe data de 6 decembrie, ora 10:00, la sediul executorului judecătoresc Lăcrămioara Mereuță.

„Invităm pe toți cei care pretind vreun drept asupra imobilului scos la vânzare prin licitație publică să anunțe executorul jduecătoresc înainte de data stabilită pentru vânzare, în caz contrar vor decade din dreptul de a mai formula obiecțiuni sau cerere în legătură cu acesta”, se arată în anunțul executorului.

Vilă de 150.000 de euro

Pe lista bunurilor scoase la vânzare se află un teren de 512 mp, situat în intravilanul satului Vișan, pe strada Regina Maria. Aici, Onofraș a construit o vilă cu regimul de înălțime D+P+1E+M. Suprafața utilă a clădirii este de 260,49 mp. Evaluatorii au stabilit un preț de pornire a licitației de 708.823 lei, aproape 150.000 de euro. Proprietatea se află într-o zonă de case unde se construiește masiv. Apelată telefonic, Lica Onofraș nu a răspuns pentru a oferi un punct de vedere. Din cifrele financiare ale firmei Dinamic Vega SRL se pot observa problemele. Încă din 2017, firma se află pe pierderi. Anul trecut, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 4,8 milioane lei, pierderi de 306.843 lei, datorii de 2,8 milioane lei, cu un număr de 20 de angajați. Creditorul Austrotherm Com SRL este un jucător important pe piața sistemelor de termoizolare. Firma controlată de către grupul austriac Austrotherm GMBH. Anul trecut, cifra de afaceri a fost de 109,6 milioane lei, cu 120 de angajați.

Probleme cu depozitul

Până în 2014, depozitul de materiale Vega funcționa pe strada Sfântul Lazăr. Ulterior, terenul a fost vândut pentru a face loc unei investiții imobiliare. Lica Onofraș a găsit un loc unde să mute depozitul de materiale, foarte aproape de vechiul amplasament, pe terenul administrat de către Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare în Construcții și Economia Construcțiilor (INCERC) – sucursala Iași, din strada A. Șesan. După aproape 5 ani de activitate, în urmă cu șase luni, Institutul a hotărât să o evacueze, deoarece a înregistrat datorii imense, ținând cont de facturile neachitate cu lunile. De precizat că notificarea a fost trimisă de către INCERC București, și nu de filiala ieșeană. Paguba produsă de Onofraș este de aproape 60.000 de lei.

„În cazul în care nu veți achita suma datorată în termenul anterior menționat, ne vedem obligați să vă acționăm în judecată, pe lângă debit și penalități de întârzieri calculate la zi, urmând a suporta și cheltuielile de judecată (…) vă punem în vedere eliberarea spațiului la expirarea preavizului de 15 zile”, se arată în notificarea transmisă pe data de 4 februarie 2019, semnată de Vasile Meiță, directorul INCERC București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *