Prima pagină » Titlurile zilei » Exclusiv! Viața mezzosopranei Maria Macsim Nicoară era un calvar! „Codrin Nicoară o umilea, nu ne miră nimic!” Apropiații artistei rup tăcerea

Exclusiv! Viața mezzosopranei Maria Macsim Nicoară era un calvar! „Codrin Nicoară o umilea, nu ne miră nimic!” Apropiații artistei rup tăcerea

23 mai 2020, 04:00,
Dragos Savin în Titlurile zilei

Dezvăluiri din sânul familiei mezzosopranei Maria Macsim Nicoară. Nimeni nu crede într-un accident, iar valoarea alcoolemiei din sângele artistei ridică mari semne de întrebare. Relația dintre Maria Macsim Nicoară și Codrin Nicoară nu mergea de o lungă perioadă, iar asta dă de bănuit.

Dezvăluiri din sânul familiei mezzosopranei Maria Macsim Nicoară. Accidentul pe care l-ar fi suferit, căzând pe scările interioare, ridică mari semne de întrebare tuturor membrilor familiei. Reporterii BZI au discutat cu apropiații sopranei și cu o parte din familia ei. Cel mai sumbru scenariu pare să se adeverească, cel puțin în sufletul celor care o cunoșteau. Maria Macsim Nicoară este una dintre cele mai apreciate artiste din Iași și nu numai. De o modestie rară și de o bunătate dusă poate la extrem, mezzosoprana nu a primit tot ce ar fi trebuit să primească de la viață, pe unele planuri. Familia ei este o familie de poveste.

Alături de sora și de fratele ei, Maria Macsim Nicoară a țesut în ani o poveste cum rar se întâlnește. Cuvântul care ar defini perfect relația ei cu frații și părinții este „armonia”. Maria Macsim Nicoară a avut până la producerea tragicului incident o relație specială cu sora ei, Elena. Cele două surori aveau împreună un proiect, un proiect de suflet. L-au și intitulat într-un mod cât se poate de frumos: „Să adunăm cât mai multe amintiri cu cei dragi”. Asta și-au propus cele două surori să facă, însă accidentul Mariei a oprit brusc totul.

Nimeni nu înțelege cum s-ar fi putut produce un asemenea accident în casa mezzosopranei

Pentru familia mezzosopranei Maria Macsim Nicoară, ceea ce s-a întâlmplat este o tragedie care a rănit enorm de mult sufletele tuturor. O întrebare macină de când vestea a căzut ca un fulger: De ce? Asta se întreabă toți. Nimeni nu înțelege cum s-ar fi putut produce un asemenea accident și, mai ales, cum s-ar fi putut alege Maria Macsim Nicoară cu asemenea leziuni. Viața Mariei Macsim Nicoară părea poate perfectă. Nu era deloc așa.

„Relația pe care o avea cu Codrin Nicoară, soțul ei, nu era deloc așa cum părea. Certurile erau la ordinea zilei, iar mezzosoprana ajunsese practic sursa de venit a bărbatului. Lunar încasa o sumă frumușică, de peste 10.000 de lei. Pentru Codrin Nicoară asta însemna foarte mult, practic era sursa lui de venit”, a precizat o persoană extrem de apropiată familiei.

Cumva, Codrin Nicoară a lăsat de înțeles că soția lui a căzut pe scări pentru că ar fi consumat alcool. Adevărul este undeva la mijloc având în vedere declarațiile familiei.

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară ar fi băut doar un pahar și jumătate de vin înainte să ajungă acasă

În ziua producerii accidentului, Maria Macsim Nicoară a mers la părinți, în zona Moara de Vânt. Acolo a stat la masă alături de rude și a consumat alcool. Surpriză însă. Audiată de anchetatori, familia mezzosopranei a declarat că aceasta a băut un pahar și jumătate de vin. Asta se întâmpla până la ora 18:30, când a plecat cu un microbuz către comuna Aroneanu. Înainte să ajungă acasă, și-a vizitat o mătușă, din aceeași comună. Nu a poposit prea mult la ea și nu a mai consumat alcool.

Totuși, probele de sânge prelevate la spitalul de Neurochirurgie din Iași după aproximativ 10 ore din momentul în care aceasta a căzut pe scări au indicat o alcoolemie de 0,40 miligrame de alcool pur în sânge, ceea ce însemnă că în momentul în care a căzut pe scări avea o alcoolemie de peste 1 la mie. Să ajungă la această alcoolemie din mai puțin de două pahare de vin este practic împosibil.

Familia mezzosopranei știa de relația extraconjugală pe care Codrin Nicoară o avea

Alcoolemia Mariei Macsim Nicoară a ridicat noi semne de întrebare familiei.

„Nu cred că din mai puțin de două pahare de vin cineva poate să cadă pe scări, iar după atâtea ore să aibă o alcoolemie de 0,4. E greu. Nu știu ce s-a întâmplat în orele în care Maria a stat cu Codrin în casă”, a completat aceeași persoană.

Poate că varianta unui accident era mai ușor de acceptat de familie dacă relația dintre ea și Codrin era una perfectă. Nu era însă așa. Familia mezzosopranei știa că între cei doi sunt probleme mari. Se certau, iar Maria Macsim Nicoară era de multe ori pusă în situații delicate.

„Ei nu mai aveau relații de mult timp. El îi vorbea urât, o umilea… Nu mai ieșeau împreună nicăieri… Practic, ea mergea la muncă, iar când se întorcea acasă, trebuia să facă tot, de la cap la coadă”, a precizat un apropiat de-al familiei. Relația pe care Codrin Nicoară o avea cu o vânzătoare de la un magazin din Aroneanu era cunoscută atât de mezzosoprană, cât și de familia ei. „Toți știau de relația lui Codrin. Maria a vorbit cu familia despre asta. Voia să încheie tot cu el, dar nu a mai avut timp”, a mai completat aceeași persoană.

După fiercare spectacol se grăbea să ajungă acasă. Nu rămânea alături de colegi

Maria Macsim Nicoară era ținută „sub papuc” de Codrin Nicoară, asta spun surse apropiate familiei mezzosopranei și colegii acesteia.

„Maria nu rămânea niciodată după spectacol cu restul colegilor, așa cum se obișnuiește. Toți rămâneau, dar ea pleca… găsea diferite motive să plece acasă. Nu o lăsa”, a spus un apropiat de-al mezzosopranei.

De o lungă perioadă de timp, Maria Macsim Nicoară nu mai pleca nicăieri cu soțul ei. Mai mult decât atât, vara trecută a mers la mare cu soacra ei, pentru că soțul ei nu a vrut să o însoțească. Și relația dintre ea și soacră este cumva discutabilă. Nimeni nu poate spune că Maria Macsim Nicoară și soacra ei nu se înțelegeau, însă nu era o relație extraordinar de închegată. De cele mai multe ori, pentru mezzosoprană o oază de liniște era „pe deal”. Așa spunea de fiecare dată când mergea la părinți, pe Moara de Vânt. Nu era însă singurul loc de suflet.

Căuta liniștea departe de Iași, în comuna Poduri, la Bacău

Un loc în care se simțea liniștită era și la sora ei, la Elena, în comuna Poduri din județul Bacău. Mergea acolo rar, singură, fără Codrin. Ajungea într-o familie liniștită. Sora ei este profesoară, iar cumnatul preot. Se juca cu cei doi copii ai surorii sale și „aduna cât mai multe amintiri cu cei dragi”.

Pentru Maria Macsim Nicoară, timpul petrecut cu nepoții ei de la Poduri umplea un gol din sufletul ei. Din cauza unor probleme nu a putut avea copii, iar Codrin Nicoară nu ar fi ezitat să-i reproșeze asta de-a lungul celor zece ani de relație. Maria Macsim Nicoară și soțul ei ar fi încercat să aibă copii, dar nu a fost să fie. Acum, toți cei care o cunosc se roagă să treacă peste ceea ce s-a întâmplat și să se facă bine. Ea este singura care poate spune adevărul. Până atunci însă, anchetatorii încearcă să afle ce s-a întâmplat.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`