Prima pagină » Eveniment-Social » Exclusiv! Un puști se zbate între viață și moarte după ce a fost lovit cu o bâtă în cap, la o petrecere ilegală! Explicația agresorului este ireală!
Exclusiv! Un puști se zbate între viață și moarte după ce a fost lovit cu o bâtă în cap, la o petrecere ilegală! Explicația agresorului este ireală!

Exclusiv! Un puști se zbate între viață și moarte după ce a fost lovit cu o bâtă în cap, la o petrecere ilegală! Explicația agresorului este ireală!

23 apr. 2020, 04:00,
Dragos Savin în Eveniment-Social

Scene incredibile la Iași. Un puști de 15 ani se luptă pentru viață pe un pat de spital după ce a fost lovit cu o bâtă în cap. Adolescentul a mers împreună cu fratele lui la un vecin și au petrecut. La un moment dat însă, lucrurile au degenerat și așa s-a ajuns în pragul unui omor. Agresorul a fost ridicat de polițiști și a petrecut deja 24 de ore în spatele gratiilor, dar a și fost arestat preventiv pentru 30 de zile de Tribunalul Iași

Un puști în vârstă de 15 ani se zbate între viață și moarte după ce a fost lovit cu o bâtă în cap, la o petrecere. Totul s-a petrecut în satul Lungani din comuna ieșeană Voinești. Acolo, Ștefan Alexandru S. și fratele său au mers la un vecin pentru a petrece. Nu a ținut cont de regulile impuse de autorități în această perioadă și a intrat în casa vecinului. Tinerii au început să asculte muzică și să consume alcool. Nimic ieșit din comun, până la un moment dat. După un schimb de replici, între Ștefan și un tânăr în vârstă de 20 de ani a izbucnit un conflict spontan care s-a finalizat tragic. Alin Marian Odobașa a vrut să-i dea o lecție prietenului său mai mic și a pus mâna pe o bâtă. Fără să stea prea mult pe gânduri, i-a aplicat o lovitură drept în moalele capului. Puștiul în vârstă de 15 ani a căzut secerat la pământ. Inițial, agresorul ar fi crezut că acesta nu este lovit prea tare, însă lucrurile erau extrem de grave. La scurt timp s-a cerut ajutorul autorităților.

I-a dat direct cu bâta în cap

Printr-un apel la numărul unic de urgențe 112 avea să se anunțe o posibilă tragedie. Imediat la fața locului a ajuns un echipaj medical care i-a acordat puștiului primele îngrijiri medicale. Ulterior l-au preluat și transportat la Unitatea de Primire Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului de Copii „Sfânta Maria”. Leziunile pe care le-a suferit Ștefan Alexandru S. i-au pus serios viața în pericol.

„Agresorul i-a aplicat victimei o lovitură în cap cu o bâtă de lemn. În urma loviturii, viața victimei a fost pusă în pericol”, a precizat o sursă din cadrul anchetei.

Drept urmare, agresorul a fost luat la întrebări de oamenii legii. În cele din urmă, după ce a recunoscut că și-a lovit prietenul, a fost ridicat de polițiști și reținut pentru 24 de ore. El este acuzat de tentativă la omor, iar dacă va fi găsit vinovat riscă să stea ani grei în spatele gratiilor.

„Pe data de 20 aprilie, în intervalul orar 21:30 – 22:00, în timp ce inculpatul, victima și alți tineri petreceau la locuința primului, din satul Lungani, comuna Voinești, pe fondul consumului exagerat de alcool și al unui conflict privind o boxă portabilă, inculpatul le-a adresat injurii victimei și fratelui acesteia, după care a luat un par din lemn de 1,2 m și diametru de 4,5 cm, cu care a lovit boxa și, apoi, i-a aplicat o lovitură cu mare intensitate victimei, la nivelul capului. În urma loviturii, victima în vârstă de 15 ani a căzut, fiind transportată la spital, pentru o intervenție chirurgicală”, a declarat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Potrivit acesteia, medicul legist a emis o constatare preliminară, conform căreia victima a suferit o plagă cranio-cerebrală temporo-parietal stângă, o contuzie cerebrală stângă, precum și un hematom extradural temporo-parietal stâng.

„Fiind audiat, inculpatul a recunoscut că a lovit victima cu parul, dar a motivat că a fost o greșeală, intenția sa fiind aceea de a lovi o boxă pe care victima dorea să o ia acasă, aspect care l-a enervat. A fost propusă arestarea preventivă a inculpatului”, a adăugat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Instanța a admis propunerea de arestare pentru 30 de zile formulată de procurori pe numele lui Alin Marian Odobașa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
03 octombrie 2024
03 octombrie 2024