Prima pagină » Local » Exclusiv! Un medic cere daune morale de 50.000 de lei de la un spital ieșean! Totul a pornit de la un concurs pentru un post în instituție!
Exclusiv! Un medic cere daune morale de 50.000 de lei de la un spital ieșean! Totul a pornit de la un concurs pentru un post în instituție!

Exclusiv! Un medic cere daune morale de 50.000 de lei de la un spital ieșean! Totul a pornit de la un concurs pentru un post în instituție!

11 feb. 2020, 04:00,
în Local

Un doctor a acționat în judecată un spital din municipiul Iași. Acesta spune că a câștigat un concurs organizat de instituție, după care acel examen a fost anulat. Pe lângă daunele morale, medicul solicită și anularea organizării unui nou concurs pentru același post

Dosar inedit, pe rolul instanțelor ieșene! Un doctor a decis să acționeze în judecată Institutul Regional de Oncologie (IRO).
Astfel, Ciprian Camil Mireștean le cere magistraților din cadrul Tribunalului Iași să oblige IRO la plata unor daune morale în valoare de 50.000 de lei. Acum, urmează ca instanța să stabilească un prim termen de judecată al litigiului, după care magistrații vor asculta ce au de spus ambele părți, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Probleme de la un concurs

Pe lângă solicitarea de despăgubiri morale, reclamantul le mai cere magistraților ieșeni să oblige IRO la anularea anunțului publicat în revista de specialitate „Viața medicală”, cu privire la scoaterea la concurs a unui post de medic specialist în radioterapie, la anularea acestui nou concurs, precum și la anularea unei adrese emise pe 17 octombrie 2019, prin care a fost soluționată plângerea sa prealabilă.
Potrivit medicului, pe 18 ianuarie 2019 a fost publicat un anunț cu privire la organizarea unui concurs de către IRO, de ocupare a postului amintit. Bărbatul a mai afirmat că s-a înscris la concurs, fiind declarat admis.

„Pe data de 5 aprilie 2019 au fost afișate rezultatele, eu clasându-mă pe locul I, cu 230,02 puncte. Contracandidata mea s-a clasat pe locul secund, cu 211,36 puncte. Aceasta a formulat o contestație, care a fost admisă, iar IRO a anulat concursul”, a precizat doctorul în cererea adresată instanței de judecată.

Un post blocat

Reclamantul a mai afirmat că el a făcut ulterior plângeri atât la IRO, cât și la Ministerul Sănătății, dar nu ar fi primit vreun răspuns din partea celor două instituții.
Acesta este și motivul pentru care medicul a apelat la instanțele de judecată, potrivit propriilor afirmații.
De cealaltă parte, reprezentanții Institutului Regional de Oncologie susțin că examenul organizat inițial a fost anulat și este normal să dispună organizarea unui nou examen pentru ocuparea postului respectiv.

„După primul concurs a fost formulată contestație și au fost luate măsuri de remediere a deficiențelor contestate. Am vrut să organizăm un nou concurs, dar reclamantul a contestat acest lucru în alte două dosare”, a precizat Mirela Grosu, managerul IRO Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *