Prima pagină » Local » Exclusiv! Un ieșean spune că a fost bătut măr de câțiva agenți de pază! Cere despăgubiri de 80.000 de lei! „Mi-e frică să mai ies din casă!” – FOTO

Exclusiv! Un ieșean spune că a fost bătut măr de câțiva agenți de pază! Cere despăgubiri de 80.000 de lei! „Mi-e frică să mai ies din casă!” – FOTO

05 feb. 2020, 04:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Un bărbat din Iași susține că ar fi fost bătut bine de niște agenți de pază. Tânărul spune că nu a făcut nimic grav, iar totul ar fi pornit de la o discuție cu un barman. Plângerea a ajuns pe mesele anchetatorilor ieșeni

Caz revoltător, pe mesele anchetatorilor ieșeni! Un bărbat din Iași a formulat o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași, susținând că ar fi fost agresat de câțiva agenți de pază.
Tânărul în vârstă de 27 de ani, Mihai V., a afirmat că a ajuns la spital cu leziuni destul de grave, în urma unui incident în care nu avea altă calitate decât aceea de martor.

„Pe data de 16 martie 2018, în jurul orei 22:30, mai mulți agenți de pază, rămași necunoscuți, mi-au aplicat numeroase lovituri în incinta, dar și în exteriorul barului localizat pe strada Lacului, din satul și comuna Valea Lupului. La acea dată eram în incinta barului menționat, alături de alte persoane. La un moment dat am avut o discuție contradictorie cu V.A., barman/gestionar al localului, referitor la decizia lui de a da afară alte persoane care erau în trecere. I-am spus barmanului că nu ar trebui să procedeze așa. El mi-a spus că va chema «intervenția» pentru că am îndrăznit să fac comentarii”, a precizat ieșeanul.

Potrivit acestuia, după circa zece minute, el a ieșit pe terasa barului pentru a fuma, moment în care și-a făcut apariția o mașină.

„Vehiculul era inscripționat cu numele firmei de pază ce avea ca obiectiv acest bar – M.T.S. Molid Securitate. Unul dintre agenți a intrat în bar pentru a discuta cu barmanul, iar altul a rămas pe terasă cu mine, pentru a mă întreba ce s-a întâmplat”, a mai spus tânărul.

„Nu poate dormi noaptea!”

Ieșeanul a adăugat că, în timp ce era pe terasă, a observat că, în local, între barman, agentul de pază și un alt bărbat s-a iscat o ceartă.

„Agentul de pază din interior a utilizat sprayul cu piper împotriva lui C.D., moment în care am încercat să deschid ușa de la intrare, pentru a vedea ce se întâmplă cu acesta din urmă, dar acel agent a folosit și împotriva mea sprayul, aplicându-mi și o lovitură cu pumnul în ochiul stâng. Cei doi agenți ne-au scos pe terasa barului, unde au continuat să ne lovească cu pumnii, picioarele și tomfele”, a mai menționat Mihai V.

Conform acestuia, la un moment dat, cei doi agenți ar fi plecat, dar, la scurt timp, la fața locului au apărut alte două autoturisme marca Dacia Logan din care au coborât cinci-șase persoane cu uniformele inscripționate tot „M.T.S. Molid Securitate”, care au început imediat să folosească sprayurile cu piper și să îl lovească. Bărbatul a mai relatat că a strigat la o femeie să sune la 112, pentru a chema Poliția și o ambulanță, clipă în care agenții ar fi plecat de acolo. Mihai V. a mai spus că a plecat cu un prieten la Spitalul „Sf. Spiridon”, pentru a-i fi acordat primul ajutor.

Ulterior, el a mers la IML, pentru a fi investigat și pentru eliberarea unui certificat medico-legal. El s-a întors la Spitalul „Sf. Spiridon”, unde i-a fost aplicat un gips pe mâna dreaptă, fiindu-i recomandat să îl țină circa 30 de zile.

Ieșeanul a mai spus că vrea să i se facă dreptate, iar persoanele vinovate să fie anchetate și trimise în judecată, pentru lovire sau alte violențe. În cadrul dosarului, acesta solicită daune materiale de 10.000 de lei, dar și daune morale de 70.000 de lei.

„Durerile pe care le are clientul meu în zona mâinii, capului, toracelui îl împiedică să doarmă noaptea, fiind nevoit să ia calmante și având o stare de oboseală și amețeală continuă. Respiră foarte greu și cu durere. A dobândit și o frică de a mai ieși din casă și de a se apropia și relaționa cu alte persoane”, a declarat avocatul ieșean Alexandru Ruță, cel care îl reprezintă pe bărbat.

De cealaltă parte, contactați telefonic, reprezentanții companiei MTS au precizat ieri pentru reporterii cotidianului „Bună Ziua Iași” că instituțiile abilitate vor stabili ce s-a întâmplat la data amintită.

„Dacă persoana respectivă a formulat o plângere, instituțiile statului vor decide ce se va întâmpla în continuare. Eu nu pot comenta acest lucru”, a precizat ieri Călin Costin, administrator al companiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *