În plină criză de coronavirus, oamenii de afaceri testează piața imobiliară. Patronul restaurantului Moara de Foc vrea să vândă hotelul pe care îl deține în centrul Iașului. Vrea 2 milioane de euro pentru imobilul cu patru etaje. Omul de afaceri asigură potențialii cumpărători că vor prelua și nunțile programate pentru următorii ani. „Dacă o să fie un preț bun, voi vinde. Caut o variantă. Poate fi scos și la închiriere”, a declarat Marian Crețu. Omul de afaceri pregătește o afacere mult mai spectaculoasă în Păcurari, cu o valoare de aproximativ 5 milioane de euro
Patronul restaurantului Moara de Foc, Marian Crețu, a început o campanie de lichidare a bunurilor. Astfel, omul de afaceri vrea să vândă hotelul „Indiana”, din Târgu Cucu, construit în urmă cu aproape 20 de ani. Prețul este și unul pe măsură, de 2 milioane de euro, dar care pare negociabil. Contactat telefonic, Marian Crețu nu a motivat gestul, dar, cel mai probabil are nevoie de lichidități pentru alt proiect imobiliar.
„Dacă o să fie un preț bun, voi vinde. Caut o variantă. Poate fi scos și la închiriere”, a declarat Marian Crețu. Conform anunțului de vânzare, hotelul se vinde mobilat.
„Hotel situat în zona centrală a orașului Iași, compus din demisol + parter + 4 nivele, la un preț super atractiv. Hotelul deține 20 de camere – single, matrimoniale și duble, două restaurante cu evenimente contractate în următorii ani, terasă și sală de conferințe cu capacitatea de 120 de persoane. Suprafața totală utilă a hotelului este de 1.093 metri pătrați. Hotelul se vinde absolut total utilat și mobilat”, se arată în anunțul publicat pe site-ul unei agenții imobiliare.
Construcția a fost ridicată pe o suprafață de 500 metri pătrați. Crețu a mai declarat că are deja un client interesat de tranzacție.
Banii se duc în Păcurari
Cert este că lui Crețu i-ar prinde în acest moment să strângă cât mai mulți bani. Recent, omul de afaceri a întocmit un Plan Urbanistic Zonal (PUZ), pentru amplasamentul unde se află restaurantul Moara de Foc. Acesta a fost supus și consultării publice. Prin societatea Indiana SRL, Crețu și-a propus să transforme localul din strada Pacurari 167A. Pe locul restaurantului ar urma să fie construit un ansamblu hotelier și rezidențial, cu un regim de înălțime de 2S + P + M + 8E + 9E (retras). Hotelul va avea maximum 4 stele. Suprafața studiată a terenului este de 2.942 metri patrați. În total, proiectul prevede construirea a patru imobile cu diferite regimuri de înălțime. În acel moment, omul de afaceri a explicat că încearcă să obțină și o finanțare europeană. Costul proiectulu s-ar ridica undeva la nivelul sumei de 5 milioane de euro.
Tranzacții au fost și în Piața Uniri
În urmă cu doi ani, alte două tranzacții au fost perfectate în domeniul imobiliar. Cristi Stanciu, consilier județean PSD, a cumpărat hotelul „Astoria”, în timp ce Vasile Pușcașu, patronul Motel „Bucium”, a achiziționat Hotelul „Traian”, după ce a achitat 5,6 milioane euro. De atunci, Stanciu și Pușcașu se află în conflict, din cauza spațiilor comune dintre cele două imobile. În trecut, ambele hoteluri aparțineau afaceristului Dănuț Prisecariu, prin societatea falimentară Alimentara SA.
Lichidatorii au scos la vânzare ambele obiective. Stanciu a reușit să cumpere doar „Astoria”, interesul fiind crescut și pentru „Traian”. În al doilea caz, Prisecariu s-a trezit la masa credală în calitate de debitor, prin Alimentara SA, dar și creditor, prin societatea Kirschblute SRL, unde mama sa, Eugenia Prisecariu, deținea 95 la sută din părțile sociale. Pe scurt, Prisecariu și-a stins creanțele de la Alimentara SA cu hotelul „Traian”, dar a rămas cu imobilul în proprietate. Ulterior, l-a înstrăinat lui Pușcașu.