Prima pagină » Actualitate » EXCLUSIV! Tigani din Ciurea si Grajduri, ridicati de mascati si dusi la DNA – UPDATE, VIDEO

EXCLUSIV! Tigani din Ciurea si Grajduri, ridicati de mascati si dusi la DNA – UPDATE, VIDEO

09 feb. 2012, 08:13,
Echipa BZI.ro în Actualitate
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:268583;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}
UPDATE 4: Procurorii DNA au decis, in urma audierilor, sa ii prezinte pe acuzatii din dosarul de evaziune fiscala instantei de judecata cu propunerea de arestare preventiva.

UPDATE 3
: Sediul DNA Iasi a fost luat cu asalt de zeci de rude ale persoanelor care sunt audiate la aceasta ora. De asemenea, la DNA si-a facut aparitia si Feri Ferdinand Stanescu, liderul tiganilor din Grajduri, si Colea Stanescu, bulibasa din Ciurea. Feri Ferdinand Stanescu a declarat ca, daca s-au savarsit infractiuni, cei vinovati trebuie sa plateasca. Insa, a criticat maniera in care Politia i-a ridicat pe acuzati pentru a fi dusi la audieri. „Politia trebuie sa faca legea. Daca sunt vinovati, sa plateasca. S-a facut insa prea multa zarva de s-a auzit pana in Germania. Eu am venit aici sa ma interesez despre ce este vorba pentru ca sunt liderul lor si asa este normal”, a declarat Feri Ferdinand Stanescu.
UPDATE 2: La aceasta ora, rromii din Ciurea si Grajduri sunt audiati de procurorii de la DNA. Din primele informatii, ancheta vizeaza savarsirea unor infractiuni financiare, principala acuzatie din dosar fiind cea de evaziune fiscala. De altfel, prejudiciul adus bugetului statului ar fi de peste un milion de euro, fapt ce a atras competenta DNA. 

UPDATE 1: Mascatii au descins la palatul lui Stanescu Mihalache, zis Bacu, si la casa fratelui acestuia, care se numeste tot Stanescu Mihalache. De la locuintele celor doi, dupa spusele rudelor speriate, jandarmii si politistii au ridicat aur, bani si mai multe calculatoare. De asemenea, pentru audieri au fost retinuti Stanescu Mihalache, zis Bacu, sotia acestuia, Tasia Stanescu, si fratele lui Bacu, Stanescu Mihalache.

In aceasta dimineata, in jurul orei 5.00, comunitatea rromilor din Zanea a fost luata cu asalt de trei masini cu mascati de la Jandarmerie si numerosi politisti. Descinderile au durat aproape doua ore, dupa care dubele s-au intors catre Iasi. Actiunea a fost pregatita minutios noaptea trecuta, Politia operand si cateva retineri. La aceasta ora, anchetatorii au demarat audierile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *