Prima pagină » Titlurile zilei » Exclusiv! Stenograme incendiare, într-un dosar de șantaj! „Până la noapte îți dau foc! Trimit Cordoneni peste mama ta în casă!” Mesajele, trimise din penitenciar!
Exclusiv! Stenograme incendiare, într-un dosar de șantaj!

Exclusiv! Stenograme incendiare, într-un dosar de șantaj! „Până la noapte îți dau foc! Trimit Cordoneni peste mama ta în casă!” Mesajele, trimise din penitenciar!

17 apr. 2020, 04:00,
Ciprian Nedelcu, în Titlurile zilei

Un individ a fost pedepsit după ce și-ar fi hărțuit cu mesaje și telefoane fosta iubită. Deținutul o trimitea pe aceasta să ridice diverse sume de bani de la bănci sau de la oficiile poștale, bani pe care urma să îi dea unor persoane. Când femeia a refuzat, individul a trecut la amenințări, conform procurorilor

Stenograme incredibile, într-un dosar de șantaj aflat pe rolul instanțelor ieșene! Totul a ieșit la iveală după ce o femeie, Elena M., a formulat o plângere împotriva fostului iubit, care ajunsese după gratii.
În urma cercetărilor efectuate, anchetatorii l-au trimis în judecată pe Gheorghe Buinceanu (31 de ani), cu antecedente penale, pentru șantaj și tulburarea ordinii și liniștii publice. De asemenea, procurorii l-au trimis în fața instanței pe Cătălin Ciprian Buinceanu (32 de ani), pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

„În perioada februarie – noiembrie 2013, în repetate rânduri, inculpatul Buinceanu Gheorghe a adresat direct, prin intermediul telefonului și prin SMS-uri, și indirect, prin intermediul unui martor, amenințări cu moartea persoanei vătămate E.M., cu scopul de a o determina să ridice bani de la sediul mai multor oficii poștale sau bănci, pe care sa-i remită apoi unor diverse persoane. De asemenea, în sarcina inculpaților Buinceanu Gheorghe și Buinceanu Cătălin Ciprian s-a reținut că, în seara de 5 februarie 2017, în timp ce se aflau pe drumul public al satului Balciu, au lovit-o pe persoana vătămată S.C.L. cu pumnii și picioarele peste cap și corp, cauzându-i leziuni ce au necesitat 7-9 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, tulburând astfel ordinea și liniștea publică prin comportamentul lor”, au precizat procurorii.

O relație încheiată rău

Aceștia au mai constatat că, în perioada 2008-2011, Elena M. a avut o relație cu Gheorghe Buinceanu, femeia hotărând să pună capăt relației din cauza comportamentului violent al individului. La scurt timp după terminarea relației dintre cei doi, Buinceanu a fost arestat și încarcerat în Penitenciarul Iași.

„După ce a fost încarcerat, inculpatul Buinceanu Gheorghe a continuat să contacteze telefonic persoana vătămată din penitenciar, atât de pe telefonul mobil, folosind mai multe numere, cât și de pe telefonul fix. Inculpatul îi cerea persoanei vătămate să vină în vizită la el, iar, când aceasta refuza, îi adresa amenințări cu moartea și cu exercitarea de violențe fizice, îndreptate atât împotriva ei, cât și a părinților și a bunurilor acestora”, au adăugat oamenii legii.

Conform acestora, ca urmare a stării de temere insuflate de individ, femeia a ridicat diverse sume de bani de la sediile BRD din municipiul Iași și de la Oficiul Poștal nr. 1, sumele variind între 1.000 și 12.000 de lei. După ce ridica sumele, care erau trimise pe numele său, femeia se întâlnea cu diverse persoane, prieteni de-ai individului, cărora le dădea banii.

„De unde vin banii?”

La un moment dat, femeia l-a întrebat pe individ de unde provin sumele de bani respective, iar acesta i-a spus să nu își facă griji, deoarece totul este legal, banii provenind de la rudele altor deținuți, cu care el făcea diferite afaceri, precum vânzări de telefoane mobile în penitenciar.

Totuși, femeia a văzut un reportaj despre comiterea infracțiunii de înșelăciune prin metoda „Accidentul” de către persoane încarcerate, astfel că a hotărât să refuze să mai ridice sume de bani pentru individ și să îi informeze pe părinții săi și polițiștii.

Totuși, individul a continuat să o contacteze, cerându-i să ridice bani, dar, deoarece aceasta îl refuza, el îi adresa amenințări. Ca urmare a numeroaselor apeluri telefonice și SMS-uri primite în perioada februarie – august 2013, femeia și-a schimbat numărul de telefon, a consultat un avocat și a sesizat Poliția, însă amenințările individului au continuat până în luna noiembrie 2013.

„Până la noapte îți dau și foc!”

Elena M. a pus la dispoziția anchetatorilor telefonul mobil în care se aflau unele dintre SMS-urile primite de la individ, prin care acesta îi adresa amenințări cu moartea și cu acte de violență fizică.
Pe data de 31 august 2013, aceasta a primit următoarele mesaje:

„Băga-mi-aș p… în m… aia curvă! Ce dumnezeii m… faci, fa prostituato? În 5 minute promit că ai musafiri nepoftiți și răi, stai că vezi tu acuma! 5 minute, nu mai mult, zdreamțo!”

„Vezi că vine tata, fă zdreamțo, să-i dai toți banii pe care ți i-am dat, băga-mi-aș p… în sicriu m…!”

„Stai, că vine tata acuma (…), ca să-i dai toți banii, prostituato. Ai grija că, până la noapte, îți dau și foc! Ai să vezi ce pățește mama cu ăla din cauza ta, că ești o mare zdreamță!”

„Stai așa, zdreamțo, că ți-am pregătit pe tavă tot răul din lume! Foc la casă, foc la mașină, sparte geamurile, foc la fast-food, bătaie soră cu moartea! Ai răbdare, că sunt pregătite toate pentru îneseară! Droguri pentru voi! DIICOT pe voi, pe la pușcărie!”

„Duminică îți trimit o coroană, un sicriu și o lumânare!”

Pe data de 2 septembrie 2013, femeia a primit alte mesaje, conform procurorilor:

„Nu mai pot aștepta până duminică, târfelor! Vă pun sicriele în poartă și vă dau foc!”

„Să nu trimit Cordoneni peste mama ta, în casă!”

„Zdreamțo, ai s… Îți promit eu că duminică îți trimit o coroană, un sicriu și o lumânare! Duminică ți le pun la poartă! Consideră-te moartă pentru duminică noaptea! (…) Am terminat, gata! Dumnezeu să vă ierte! Amin!”

De asemenea, femeia a continuat să primească mesaje și după luna septembrie 2013:

„Îți promit că ne vedem! Am ajuns acasă, frumoaso! Respir aier curat. Am să te caut eu dacă nu mă cauți tu, iubirea mea! Prostuțo, te iubi, mamy meu! Jur că nu te voi lăsa să trăiești pentru nimica în lume! Mi-ai făcut viața un calvar! Vorbim în câteva zile, când mă întorc din Italia! Atâta am avut să-ți mai zic! Credeai că nu mai ies de acolo… Uite că am ieșit! Următorul meu mandat ești tu! (…) Acuma te pup. Adio! Te uby, mami!”

Pedepsele date de judecători

În urma desfășurării procesului penal la prima instanță, Judecătoria Iași a dispus condamnarea lui Gheorghe Buinceanu la o pedeapsă rezultantă de un an, șase luni și 1.530 de zile de pușcărie, pentru șantaj în formă continuată și tulburarea ordinii și liniștii publice. La acestea, instanța a luat în calcul și un rest de pedeapsă neexecutat, dintr-un alt dosar.

De asemenea, Cătălin Ciprian Buinceanu a primit o pedeapsă de nouă luni de închisoare, cu amânare, pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.
Sentința a fost contestată, iar acum dosarul se află pe rolul Curții de Apel Iași, urmând a fi reluat după încheierea stării de urgență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *