COVID-19, virusul care a băgat spaima în toată lumea, a ajuns să unească oameni, dar, uneori, unirea nu înseamnă neapărat un lucru bun. Un ieșean a recurs la un gest extrem după ce a stat mai multe zile închis în casă alături de fiul său. După o ceartă mai serioasă, bărbatul a pus mâna pe un cuțit și a încercat să-și taie gâtul
Coronavirusul a semănat panică în rândul oamenilor. Totuși, dacă am arunca o privire de ansamblu, a făcut și unele lucruri bune, dacă le putem numi așa. A redus poluarea și a unit oamenii. Desigur, pentru o parte dintre oameni, faptul că au fost nevoiți să stea în case o perioadă mai lungă de timp nu a fost chiar un beneficiu.
Un bărbat din Iași a ajuns să recurgă la un gest extrem. A încercat să-și ia viața secționându-și gâtul cu un cuțit. Zilele trecute, un apel la numărul unic de urgențe 112 avea să anunțe că un bărbat are nevoie urgentă de ajutor după ce și-a secționat gâtul cu un cuțit. Era puțin trecut de ora 17:00 când un echipaj medical și polițiștii au ajuns în zona străzii Prof. Alexandru Bărbat. Acolo, un bărbat în vârstă de 59 de ani pe nume Marin C. a fost găsit plin de sânge cu tăieturi în zona gâtului.
Izolarea la domiciliu l-a adus pe bărbat în pragul disperării
Medicii i-au acordat bărbatului primele îngrijiri medicale, iar mai apoi l-au transportat pe acesta la Unitatea de Primire Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului „Sfântul Spiridon”. În timp ce medicii se luptau pentru ca bărbatul să scape cu zile, oamenii legii au început o anchetă. Din câte se pare, bărbatul și fiul său au petrecut mai multe zile împreună, iar la un moment dat au ajuns să-și reproșeze fel de fel de lucruri. Izolarea la domiciliu l-a adus pe bărbat în pragul disperării și așa s-a ajuns la un astfel de gest.
Probleme în apropierea sărbătorilor
Pe de altă parte, la Iași, în ultimele zile mai multe persoane au încercat să-și pună capăt zilelor. Psihologii precizează că în apropierea sărbătorilor apar fel de fel de probleme comportamentale. Există persoane pentru care venirea Paștelui creează sentimente de neliniște, tristețe, apatie și chiar durere. Una dintre cauzele depresiei de sărbatori este singurătatea. Dacă în restul anului oamenii sunt dedicați jobului, ies cu prietenii sau sunt prinși cu activități cotidiene, iată că, în această perioadă, lucrurile se liniștesc, apropiații se retrag în familiile lor și multe persoane rămân singure.
De cele mai multe ori, cu toate că o persoană este înconjurată de familie, lipsa unui partener stabil induce aceleași stări de tristețe. Sentimentul de singurătate poate fi identificat chiar și în cuplu, atunci când lucrurile între parteneri nu funcționează cum trebuie. Un alt motiv care aduce tristețe și nostalgie de sărbători este lipsa unor oameni dragi care, cândva, au fost alături. Pe de altă parte, psihologii avertizează că persoanele care, în trecut, chiar și în copilărie, au avut experiențe negative în timpul sărbătorilor, resimt acum o oarecare apăsare și anxietate, stări care pot apărea chiar și inconștient. De asemenea, persoanele care nu știu sau nu pot să-si exprime sentimentele și afecțiunea sunt mult mai predispuse depresiei.