Prima pagină » Titlurile zilei » Exclusiv! Sentință-bombă la Iași! Aproape două decenii de temniță pentru ieșeanul acuzat că a violat două minore! Victimele îi erau rude!
Exclusiv! Sentință-bombă la Iași! Aproape două decenii de temniță pentru ieșeanul acuzat că a violat două minore! Victimele îi erau rude!

Exclusiv! Sentință-bombă la Iași! Aproape două decenii de temniță pentru ieșeanul acuzat că a violat două minore! Victimele îi erau rude!

07 ian. 2020, 04:00,
Ciprian Nedelcu în Titlurile zilei

Un individ acuzat că a supus două minore unor chinuri inimaginabile a fost pedepsit de judecătorii ieșeni. Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, individul a fost obligat și la plata unor daune morale de zeci de mii de euro. Una dintre victime este grav bolnavă, iar cea de-a doua are doar cinci anișori

Decizie fără precedent în Justiția ieșeană! Un individ acuzat că a batjocorit două rude minore a fost condamnat la o pedeapsă rezultantă de 18 ani și două luni de temniță. De asemenea, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au obligat pe Iulian Ciasnog să le achite victimelor câte 20.000 de euro, drept daune morale.
Sentința nu este definitivă, aceasta fiind deja contestată de către individ. Acum, urmează ca judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași să stabilească ce se va întâmpla în continuare.

Acuzații groaznice

Două minore au fost nevoite să treacă prin experiențe groaznice, fiind supuse la perversiuni inimaginabile. Cel care le-a abuzat sexual este nimeni altul decât tatăl și, respectiv, unchiul celor două fetițe, spun procurorii ieșeni.
Reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pe Iulian Ciasnog (45 de ani), pentru viol, agresiune sexuală, corupere sexuală a minorilor și violență în familie. Potrivit anchetatorilor, în cursul lunii iulie 2018 și pe 5 august 2018, individul ar fi violat-o pe fiica sa în vârstă de 15 ani, copila fiind diagnosticată cu o afecțiune teribilă.

„Inculpatul a violat-o pe fiica sa minoră, întreținând cu aceasta, prin constrângere și profitând de imposibilitatea acesteia de a se apăra și de a-și exprima voința, două raporturi sexuale complete. Cu ocazia consumării primului raport sexual cu aceasta, inculpatul a mângâiat-o pe cealaltă minoră, de cinci ani, în zona genitală, sărutând-o pe gură, după care, în prezența acesteia, a întreținut un raport sexual oral cu cealaltă parte vătămată. În cursul lunii iulie, inculpatul, fiind singur la domiciliu cu minora de cinci ani, a întreținut cu aceasta, prin constrângere și profitând de imposibilitatea ei de a-și exprima voința, un raport sexual oral complet”, au menționat procurorii ieșeni.

Anchetatorii au adăugat că, prin actele de agresiune și abuz repetate, individul a pus în primejdie gravă dezvoltarea fizică și morală a persoanelor vătămate minore.
Oamenii legii au mai menționat că fetița de cinci ani este fiica surorii individului, minora fiind încredințată în plasament familial la acesta. În plus, individul a fost acuzat și că și-ar fi agresat concubina. Pe 6 august 2018, femeia a sesizat Poliția cu privire la faptul că, în urmă cu o zi, în jurul orei 18:00, concubinul ei ar fi lovit-o cu pumnii în zona capului, ca urmare a faptului că femeia i-a reproșat că ar fi abuzat-o sexual pe fiica lor.

S-a aruncat de la etaj

Procurorii ieșeni au mai relatat că cei doi concubini aveau o relație care a început în 1997, iar, din această relație, au rezultat două fetițe, una dintre ele fiind diagnosticată cu o afecțiune gravă. Din acest motiv, de la vârsta de trei ani a fetiței, individul a fost desemnat asistent personal al acesteia, el obținând toate beneficiile materiale prevăzute de lege, respectiv indemnizație, locuință socială, facilități pentru transport etc.

„El avea obligația de a se ocupa de minoră, ea având nevoie de supraveghere permanentă. În consecință, inculpatul a rămas la domiciliu, concubina lui angajându-se și muncind. Din 2013, după ce sora inculpatului a decedat, fiica acesteia a fost încredințată în plasament concubinei inculpatului”, au mai spus procurorii ieșeni.

Potrivit acestora, la scurt timp de la începerea relației de concubinaj, individul ar fi adoptat o atitudine agresivă față de concubina sa și față de copiii rezultați dintr-o relație anterioară a femeii. Procurorii spun că individul obișnuia să îi bată pe copiii concubinei, pe fata acesteia amenințând-o cu moartea și tăindu-i părul cu un cuțit, pe motiv că ar fi „întreținut relații sexuale cu bărbați”.

Fetița de cinci ani s-a ajutat de o păpușă pentru a le arăta anchetatorilor ce i s-a întâmplat

Anchetatorii au precizat că săvârșirea faptelor menționate rezultă din declarațiile persoanelor vătămate minore, audiate în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, dar și din declarațiile date de concubina individului. Fiica acestuia, prin limbaj verbal și non-verbal, prin gesturi și folosind o păpușă, a indicat acțiunile tatălui ei. Totodată, fetița de cinci ani s-a ajutat de o păpușă pentru a le arăta anchetatorilor ce i s-a întâmplat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *