Prima pagină » Local » Exclusiv! Şefa ISJ Iaşi este la şedinţa de la Primăria Iași! Aşteaptă decizia de la nivel naţional – DOCUMENT

Exclusiv! Şefa ISJ Iaşi este la şedinţa de la Primăria Iași! Aşteaptă decizia de la nivel naţional – DOCUMENT

09 mart. 2020, 14:39,
BZI.ro, în Local

UPDATE: Grupului de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, condus de secretarul de stat Raed Arafat, a propus oficial Comitetului pentru Situaţii Speciale de Urgenţă închiderea şcolilor până pe data 21 aprilie 2020, declararea stării de alertă şi adoptarea altor măsuri pentru combaterea răspândirii coronavirului. Menţionăm faptul că la ora actuală, toate Instituţiile Şcolare Judeţene au primit recomandarea lui Raed Arafat şi vor lua o decizie în acest sens.

Detalii aici:

S-a propus închiderea şcolilor! Raed Arafat a emis documentul

În aceste momente, şefa ISJ Iaşi se afla la şedinţa de la Primăria municipiului Iași. Genoveva Farcaş se afla la prefectura unde aşteaptă o decizie de la nivelul central. Printre alte subiecte de discuţie se discuta şi despre posibilitatea închiderii şcolile. Conform surselor bzi.ro, de la nivel central a venit propunerea suspendarii cursurilor pana pe 21 aprilie. Momentan nu s-a luat nicio decizie. (bzi.ro vă va tine la curent cu toate detaliile legate de aceste decizii.) –

În altă ordine de idei, conform surselor digi24.ro, toate școlile din România ar putea fi închise începând cu data de 10 martie până după Paște.

Autoritățile române au anunțat duminică măsuri restrictive fără precedent după Revoluție, în încercarea de a evita răspândirea noului coronavirus. Astfel, au fost stabilită și o procedură de suspendare a cursurilor în unitățile de învățământ, în cazul apariției cazurilor de COVID-19 în respectivele unități. Criteriile nu țin strict de ordinul medical, ci se poate ţine cont şi de contextul social, a spus secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

Totuşi, Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, declară că nu există motivul închiderii şcolilor şi face un apel la calm pentru părinţi şi cadrele diactice. “La momentul acesta fac un apel la calm pentru părinţi şi cadrele diactice, pentru că nu există motivul închiderii şcolilor”, a declarat luni dimineaţă ministrul Educaţiei, Monica Anisie, la Antena 3, conform Edupedu.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *