Prima pagină » Titlurile zilei » EXCLUSIV! Scandal imobiliar în cartierul Cantemir! Patronul de la Cinema Bistro trântește un bloc cu 5 etaje pe un petec de pământ. Traficul este infernal
EXCLUSIV! Scandal imobiliar în cartierul Cantemir! Patronul de la Cinema Bistro trântește un bloc cu 5 etaje pe un petec de pământ. Traficul este infernal

EXCLUSIV! Scandal imobiliar în cartierul Cantemir! Patronul de la Cinema Bistro trântește un bloc cu 5 etaje pe un petec de pământ. Traficul este infernal

30 nov. 2019, 04:00,
Ciprian Boaru, în Titlurile zilei

Patronul Cinema Bistro a intrat în combinații imobiliare. Pe o supafață de 481 metri pătrați vrea să ridice un bloc de locuințe cu cinci etaje. Comisia de Urbanism a avizat proiectul în cursul acestei săptămâni. Vecinii au sărit ca arși când au auzit de intențiile afaceristului.

„Cum să se construiască peste canalizare? Mai mulți vecini au fost la primărie să se plângă. Nu a venit nimeni să ne ceară acordul. Vor fi multe probleme. Dimineața nici măcar nu se poate circula, efectiv nu este loc. Totul e foarte înghesuit. Cum să vii să construiești cinci etaje?”, a declarat Gabriel Babir.

Răzvan Ștefan Bănceanu nu a putut fi contactat pentru a oferi un puct de vedere.

Locuitorii din cartierul Cantemir, de pe aleea Decebal, nr.17, stau pe un butoi de pulbere. Pe o suprafață de 481 metri pătrați, un investitor imobiliar vrea să construiască un bloc de locuință cu regimul de înălțime S+P+5. Terenul se află între Școala Gimnazială „Titu Maiorescu” și un loc de joacă pentru copii. Proiectul a fost avizat rapid în Comisia de Urbanism, reunită în cursul acestei săptămâni. Proprietarii apartamentelor sunt disperați, pentru că zona este foarte aglomerată. Terenul aflat în proprietatea In Front Associates SRL a fost dobândit de la vechiul proprietar în vara acestui an. Înălțimea maximă a blocului va fi de 18 metri, POT – 40 la sută, CUT – 2,5 mp. Asta înseamnă că suprafața construită a blocului va fi de 1.202 metri pătrați. Apartamentele din zonă se vând și cu 1.200 euro/mp. Astfel, în urma tranzacției reiese suma de 1,4 milioane euro. Cel mult jumătate din această sumă ar reprezenta cheltuieli legate de ridicarea construcției. Deci, afacerea este garantată. Mai există varianta ca proprietarul proiectului să-l vândă altui investitor.

Locuitorii vor să blocheze proiectul

Investitorul nu va avea liniște. Locuitorii din zonă se află deja în stare de alertă. Au fost și la primărie pentru a cere lămuriri. Aceștia amenință că vor face toate demersurile pentru ca proiectul să fie oprit.

„N-ar trebui să se întâmple asta. Nu știu cum a fos retrocedat terenul în mijlocul nostru. Blocurile X5 și XG au canalizarea pe terenul respectiv. Rețeaua se înfundă destul de des, trebuia să intrăm cu vidanja pe proprietatea privată. Terenul este împrejmuit de un gard. Cum să se contruiască peste canalizare? Mai mulți vecini au fost la primărie să se plângă. Nu a venit nimeni să ne ceară acordul. Vor fi multe probleme. Dimineața nici măcar nu se poate circula, efectiv nu este loc. Totul e foarte înghesuit. Cum să vii să construiești cinci etaje?”, a declarat Gabriel Babir, președintele Asociației de Proprietari din Aleea Decebal.

Afaceristul are un local pe Alexandru Lăpușneanu

Societatea In Front Associates SRL, beneficiara Planului Urbanistic Zonal (PUZ) de pe aleea Decebal, este deținută în proporție de 95 la sută de Răzvan Ștefan Bănceanu. Acesta este și patronul localului Cinema Bistro, de pe strada Alexandru Lăpușneanu.

„Localizat pe pietonalul Alexandru Lapușneanu, din centrul istoric al orașului, în apropierea Muzeului „Unirii” – Iași (Palatul „Cuza”), Cinema Bistro îți oferă o experiență culinară de neuitat. Pentru cei care nu au uitat de Iașul vechi, locația se află în clădirea fostului Cinema „Tineretului”. Într-un decor demn de platourile de filmări Hollywood-iene, vei găsi ingrediente 100 la sută naturale, ce prind forma unor bunătăți ce creează dependență. La Cinema Bistro mănânci ca-n filme!”, se arată în descrierea afacerii.

Conform ultimelor date financiare, firma cu sediul în județul Vaslui a înregistrat o cifră de afaceri de 1,9 milioane lei, profit de 651.117 lei, datorii de 187.780 lei, cu un număr de opt angajați. Societatea oferă consultanță pentru mediul de afaceri. Afaceristul nu a putut fi contactat pentru a oferi un punct de vedere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *