Prima pagină » Actualitate » Exclusiv! Scandal cu focuri de armă în pădure! Bolid de lux, rămas pe jante! S-a tras cu Kalashnikov-ul!
Exclusiv! Scandal cu focuri de armă în pădure! Bolid de lux, rămas pe jante! S-a tras cu Kalashnikov-ul!

Exclusiv! Scandal cu focuri de armă în pădure! Bolid de lux, rămas pe jante! S-a tras cu Kalashnikov-ul!

17 oct. 2019, 04:00,
Ciprian Nedelcu în Actualitate

Un pădurar din județul Iași trebuie să dea explicații în instanță. Acesta a fost trimis în judecată după un incident straniu. Totul a pornit de la câteva focuri de armă.

Dosar extrem de bizar, pe rolul instanțelor ieșene! Un pădurar e obligat să dea explicații în instanță, fiind acuzat de comiterea unor infracțiuni. Astfel, Remus Rotundu a ajuns să fie judecat. Asta, deși, în opinia sa și a anchetatorilor, bărbatul și-ar fi exercitat un drept sau o obligație. Inițial, pe 3 august 2018, anchetatorii au dat o soluție de clasare pentru distrugere și uz de armă fără drept. Asta, deoarece s-a considerat că pădurarul se afla în exercitarea unui drept. Pe 12 noiembrie 2018 a fost respinsă plângerea persoanelor vătămate C.I.C. și G.A.B. împotriva soluției de clasare. Totuși, pe 6 iulie 2019, Judecătoria Iași a admis plângerea petenților și a desființat soluția de clasare.
Astfel, instanța a dispus începerea judecății cu privire la săvârșirea de Remus Rotundu a infracțiunilor amintite. Acum, magistrații Judecătoriei Iași au amânat pronunțarea pentru data de 25 octombrie.

Confundați cu braconierii

Anchetatorii ieșeni au relatat și ceea ce a dus la judecarea bărbatului. „În urma probatoriului administrat în cauză, inculpatul Rotundu Remus a ajuns să fie judecat”, a precizat Monica Palaghia, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Aceasta a adăugat că, în calitate de pădurar al Cantonului Silvic 12 Pădureni, bărbatul a folosit arma în exercitarea atribuțiilor de serviciu. Mai exact, Rotundu a fost convins că persoanele vizate ar fi fost implicate în comiterea unor infracțiuni de braconaj. „În seara zilei de 11 mai 2017, în jurul orei 21:00, în timp ce se afla la marginea pădurii Poiana Șcheii, inculpatul a executat 3 focuri de armă cu arma din dotare. Unul dintre focurile trase cu arma AKM, calibrul 7,62 mm, a fost în plan vertical, cu cartuș de manevră”, a mai menționat Monica Palaghia.
Potrivit acesteia, două focuri au fost trase cu cartuș cu glonț. Cele două focuri au fost trase în pneurile din față ale autoturismului Toyota Hilux. La volanul vehiculului se afla G.A.B., de 20 de ani. Pădurarul a spus că a tras focurile deoarece a avut suspiciunea că tatăl șoferului și proprietarul mașinii, C.I.C., s-ar fi aflat la braconat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *