Prima pagină » Local » Exclusiv! Scandal cu doi polițiști! Bătaie în toată regula cu oamenii legii! Unul dintre aceștia a rămas și fără uniformă
Exclusiv! Scandal cu doi polițiști! Bătaie în toată regula cu oamenii legii! Unul dintre aceștia a rămas și fără uniformă

Exclusiv! Scandal cu doi polițiști! Bătaie în toată regula cu oamenii legii! Unul dintre aceștia a rămas și fără uniformă

10 apr. 2020, 04:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Un ieșean a fost pedepsit de către judecători, după ce a fost acuzat de comiterea unor infracțiuni. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Hârlău au dispus condamnarea lui Claudiu Carp la doi ani și șase luni de închisoare, cu suspendare, pentru ultraj în formă agravantă și distrugere.

„Inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 100 de zile. Admite în parte acțiunea exercitată de partea civilă M.S. și-l obligă pe inculpat să-i plătească acesteia suma totală de 10.370 de lei, cu titlu de despăgubiri civile”, au menționat judecătorii.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Alcoolul, bată-l vina!

Procesul individului în vârstă de 33 de ani a început pe data de 17 decembrie 2019. Acesta a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, sub acuzațiile amintite.

„Pe data de 23 noiembrie 2019, inculpatul i-a aplicat o lovitură cu pumnul în zona umărului persoanei vătămate P.D.C., agent de Poliție judiciară aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a tras de buzunarul uniformei persoanei vătămate M.S., agent de Poliție judiciară aflat în exercițiul atribuțiilor de serviciu, rupând buzunarul și distrugând uniforma persoanei vătămate, a adresat amenințări cu acte de violență atât persoanei vătămate P.D.C., cât și persoanei vătămate M.S., după care i-a aplicat o lovitură cu capul în zona feței – pomețul obrazului drept – persoanei vătămate M.S.”, au precizat procurorii.

Aceștia au mai spus că tânărul locuiește într-un imobil, împreună cu soția sa și cu cei cinci copii minori rezultați din căsătorie. Pe 23 noiembrie 2019, Claudiu Carp a plecat de acasă în jurul orei 8:00, mergând la locuința unui consătean pentru a presta activități în gospodăria acestuia, unde a lucrat până în jurul orei 14:00, fără a consuma alcool. Ulterior, acesta a mers la un bar din localitatea Totoiești, unde a început să consume băuturi alcoolice, ajungând în stare avansată de ebrietate.

„Am băut foarte mult, am băut bere, rachiu și vin. Dacă ar fi băut altcineva cât am băut eu, probabil murea!”, a declarat Carp în fața magistraților.

„Cine p… mea ești tu, să îmi spui mie ce să fac?!”

Oamenii legii au spus că, ulterior, individul a ieșit în drum cu un cunoscut, unde au continuat să consume alcool, iar cei doi au blocat șoseaua cu căruțele lor, poziționându-le astfel încât nu se mai putea trece prin acel loc cu autovehicule. La un moment dat, un sătean a trecut prin zonă și ar fi fost agresat de amicul de pahar al lui Carp, motiv pentru care a sunat la 112.

În zonă a ajuns un echipaj format din doi agenți de Poliție și au mers la cei doi amici, care erau „parfumați” bine, cerându-le să se legitimeze, dar și să mute căruțele din acel loc, întrucât blocau circulația. Cei doi au urcat în căruțe și le-au mutat pentru câțiva metri, dar într-o poziție în care blocau în continuare circulația.

Agenții le-au cerut din nou indivizilor să mute căruțele, moment în care Carp a devenit recalcitrant.

„Inculpatul s-a apropiat de persoana vătămată P.D.C., căreia i-a aplicat o lovitură cu pumnul în umărul stâng, adresându-i totodată cuvinte triviale, respectiv folosind sintagma: „Cine p… mea ești tu, să îmi spui mie ce să fac?!”.

Persoana vătămată M.S. a intervenit în sprijinul colegului, cu intenția de a-l imobiliza pe inculpat, însă acesta din urmă l-a prins cu mâna de buzunarul exterior al hainei de uniformă de care a tras până când l-a rupt. Persoanele vătămate au procedat la imobilizarea inculpatului, în vederea conducerii sale la Postul de Poliție, ocazie cu care, fiind în stare de agitație, inculpatul a încercat să o muște pe persoana vătămată M.S. de mână, nereușind, însă, întrucât persoana vătămată și-a mișcat brațul, inculpatul mușcându-l de uniformă”, au adăugat anchetatorii.

Potrivit acestora, în tot intervalul de timp în care s-a derulat operațiunea de imobilizare a individului, acesta le-a adresat agenților cuvinte triviale, precum și amenințări cu acte de violență, respectiv că îi va bate când îi va prinde în localitatea Totoiești.
În cele din urmă s-a reușit încătușarea individului, care a refuzat să urce în autospecială, încercând să-i lovească pe agenți cu picioarele, pătându-le pantalonii de uniformă cu noroi.
Odată ajunși la Postul de Poliție, agenții l-au scos pe individ din autospecială, cu intenția de a-l duce în sediu, dar, în timp ce urcau treptele de la intrare, Carp s-a întors brusc și i-a dat lui M.S. o lovitură cu capul în zona feței, mai exact în zona pomețului drept.
La audierile ulterioare, individul a recunoscut comiterea faptelor, punând comportamentul său pe seama consumului excesiv de alcool.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *