Prima pagină » Local » Exclusiv! Ridicat de „mascați” la Iași, pentru furt masiv, deposedare ilegală importantă și fraudă masivă! Autoritățile suedeze îl cer pe bărbat, în plină pandemie de coronavirus!
Exclusiv! Ridicat de

Exclusiv! Ridicat de „mascați” la Iași, pentru furt masiv, deposedare ilegală importantă și fraudă masivă! Autoritățile suedeze îl cer pe bărbat, în plină pandemie de coronavirus!

23 mart. 2020, 04:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Un tânăr de 30 de ani, din Iași, este căutat de autoritățile judiciare suedeze. Acesta este suspectat că a comis mai multe furturi de portofele și carduri bancare, în diverse localități de pe teritoriul Suediei

Un ieșean va fi extrădat în Suedia, fiind căutat de autoritățile nordice pentru comiterea mai multor infracțiuni. Astfel, recent, magistrații din cadrul Curții de Apel Iași au admis cererea de extrădare formulată de către reprezentanții Parchetului Boras (Suedia) pe numele lui Andrei Ciopeică (în vârstă de 30 de ani).
Autoritățile suedeze l-au cerut pe ieșean în vederea cercetării sub aspectul săvârșirii unui număr de 12 infracțiuni de furt masiv, deposedare ilegală importantă și fraudă masivă.

Mai multe jafuri, în câteva zile

Individul a fost prins de oamenii legii la începutul lunii. Așadar, pe data de 3 martie 2020 s-a dispus arestarea provizorie a persoanei solicitate pe o durată de 15 zile. Conform anchetatorilor suedezi, acesta ar fi comis mai multe infracțiuni pe teritoriul țării nordice.

„Pe data de 3 iulie 2017, în centrul Flemingsbergs, din orașul Huddinge, acționând împreună și complotând cu o altă persoană, acesta a furat un card bancar al unei persoane. Ulterior, la Rontgenvagen, tot în Huddinge, acționând împreună și complotând cu un altul, el a afectat rezultatul procesării automate a informațiilor prin utilizarea cardului bancar menționat pentru a retrage 1.100 de coroane suedeze din contul respectiv”, au precizat anchetatorii.

Ieșeanul ar fi furat cardul unei alte persoane

Conform acestora, a doua zi, la Hasselby, acționând împreună și complotând cu o altă persoană, ieșeanul ar fi furat cardul unei alte persoane, din contul căreia a retras, de trei ori, în total 15.000 de coroane suedeze.

„Pe 5 iulie 2017, pe Friggava Lidingo, acționând împreună și complotând cu un altul, acesta a furat un portofel de la un bărbat care conținea, printre altele, 36 de coroane suedeze, o carte de călătorie pentru transportul public din Stockholm, în valoare de 100 de coroane suedeze, precum și cârdul bancar al părții vătămate. Ulterior, el a utilizat cardul bancar pentru a retrage, în două ocazii, în total 1.400 de coroane suedeze”, au adăugat oamenii legii.

Alte fapte, la câteva ore distanță

Magistrații suedezi au adăugat că, pe 6 iulie 2017, în centrul Morby din Danderyd, indiviul a furat un alt card bancar de pe care a retras, în patru ocazii, în total 8.000 de coroane suedeze.

„Pe 7 iulie 2017, la Drottninggatan, în orașul Orebro, acționând împreună și complotând cu un altul, acesta a furat un portofel care conținea, printre altele, 300 de coroane suedeze în numerar, un card de autobuz în valoare de 180 de coroane suedeze, precum și cardul bancar. Ulterior, el a utilizat cardul bancar pentru a retrage 3.900 de coroane suedeze”, au subliniat oamenii legii.

Potrivit acestora, pe 8 iulie 2017, în orașul Varberg, acesta a mai sustras un card bancar al unei persoane.
La audieri, ieșeanul a declarat că este de acord cu predarea către autoritățile judiciare suedeze. Pe de altă parte, avocatul acestuia a menționat că bărbatul ar vrea să știe dacă are posibilitatea împăcării cu persoanele păgubite, în ceea ce privește infracțiunile reținute, în condițiile în care se vorbește despre o pagubă totală de 30.000 de coroane, respectiv 3.000 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`