Prima pagină » Actualitate » Exclusiv! „Regele” Heroinei a fost capturat! El e cel care distribuia marfă în Iași pentru VIP-uri! S-a lucrat sub acoperire!
Exclusiv!

Exclusiv! „Regele” Heroinei a fost capturat! El e cel care distribuia marfă în Iași pentru VIP-uri! S-a lucrat sub acoperire!

25 oct. 2019, 04:00,
Ciprian Nedelcu în Actualitate

Un individ din municipiul Iași a ajuns în fața magistraților. Procurorii DIICOT susțin că „Cercel” era specializat pe traficul de heroină.

Dosar incendiar, pe rolul instanțelor ieșene! Unul dintre cei mai periculoși dealeri din Iași a fost trimis în fața magistraților.
Astfel, procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Iași l-au trimis în judecată pe Robert Cristodorescu, zis „Cercel” (34 de ani). Anchetatorii DIICOT l-au acuzat pe acesta de trafic de droguri de mare risc și deținere de droguri de mare risc. Acum, urmează ca Tribunalul Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Ulterior, magistrații vor asculta ce au de spus procurorii DIICOT și inculpatul, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Cât costă o „bustă”

Procurorii ieșeni au afirmat că, la începutul lunii aprilie 2018, pe baza unor informații, au aflat faptul că Robert Cristodorescu s-ar ocupa cu traficarea substanțelor interzise.
Anchetatorii au susținut că individul ar fi traficat drogurile în special în anturajul său. Acesta a fost și motivul pentru care oamenii legii au apelat la investigatori și colaboratori sub acoperire.
„Pe parcursul lunii aprilie 2018, investigatorul sub acoperire, cu ajutorul colaboratorului sub acoperire, a cumpărat heroină de la inculpat. Mai exact, cu suma de 100 de lei, colaboratorul a achiziționat o bustă”, au precizat ieri reprezentanții DIICOT Iași.
Potrivit acestora „o bustă” înseamnă o punguță din material plastic opac, de aproximativ doi centimetri. În punguță se găsea o cantitate de 0,05 grame de heroină amestecată cu cofeină.
Procurorii au adăugat că, la câteva zile, colaboratorul a cumpărat cu 100 de lei, din fondurile DIICOT, o altă „bustă”. De data ac easta, în punguța similară se regăseau 0,04 grame de heroină.

Tranzacții urmărite atent

Anchetatorii au afirmat că Robert Cristodorescu era în vizorul lor de mai mult timp. Aceștia au spus că mama individului este căsătorită cu Irinel I., zis „Varagostea”, iar acesta din urmă ar fi condamnat definitiv tot pentru droguri.
Potrivit procurorilor, Robert Cristodorescu a fost vizat încă din perioada respectivă, pe motiv că ar fi avut legătură cu activitatea tatălui său vitreg. Însă, după arestarea lui „Varagostea”, Cristodorescu parcă ar fi intrat „în gaură de șarpe”.
Oamenii legii au adăugat că, la scurt timp, Cristodorescu și-ar fi reluat activitatea de trafic de droguri. Mai mult, acesta ar fi fost filat, iar, pe 10 iulie 2019, ar fi fost văzut făcând tranzacții chiar pe șoseaua Ștefan cel Mare și Sfânt. Anchetatorii au mai aflat că, la mijlocul lunii iulie, ieșeanul ar fi luat decizia de a merge la București, pentru a se aproviziona cu o cantitate mare de droguri.
Pe 23 iulie 2019, acesta a mers la București, iar, pe drumul de întoarcere, a fost interceptat de investigatori. Potrivit DIICOT, el ar fi fost tras pe dreapta în trafic, în mașină cu el aflându-se și șoferul, un cunoscut al acestuia.
„În autoturism au fost descoperite un pachet de țigări desigilat în care au fost găsite 2 tablete Metadon Bioeel, respectiv clorhidrat de metadonă, 12 comprimate, plus mai multe folii de aluminiu sub forma unor bile în care se aflau diverse substanțe”, au menționat cei de la DIICOT Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`