Prima pagină » Titlurile zilei » EXCLUSIV! Patronul Autocenter vinde teren în buricul Copoului! Vecinii îl acuză că le-a inundat casele. Afaceristul vrea un teatru privat – FOTO

EXCLUSIV! Patronul Autocenter vinde teren în buricul Copoului! Vecinii îl acuză că le-a inundat casele. Afaceristul vrea un teatru privat – FOTO

08 ian. 2020, 04:00,
Ciprian Boaru, în Titlurile zilei

Patronul Autocenter vinde poate singurul teren disponibil aflat în apropierea bd. Carol I. Prețul este de doar 400 euro/mp în condițiile în care prețul real este de cinci ori mai mare. Mihai Lăzărescu s-a ales cu mai mulți proprietari pentru alipirea suprafețelor. S-a ajuns la 1.639 metri pătrați. Greu de crezut că se vor îngrămădi investitori imobiliari, pentru că este aproape imposibilă construirea unor locuințe colective. În anunțul de vânzare se arată că pe terenul menționat se poate ridica un teatru privat sau un sediu de instituție. Mihai Lăzărescu nu a putut fi contactat pentru a oferi un punct de vedere

Tranzacție bizară în Copou! Mihai Angel Lăzărescu, patronul Autocenter, vrea să vândă o suprafață de 1.639 metri ptrați aflată în spatele Casei „Berthelot”, chiar în vecinătatea Facultății de Economie și Administrare a Afacerilor (FEAA). Omul de afaceri cere pentru suprafața menționată doar 655.600 euro, adică 400 euro pe metru pătrat. Asta în condițiile în care un metru pătrat, la prețul actualizat, depășește 2.000 de euro. Unul dintre motivele pentru care prețul este cu mult scăzut este că nu se pot construi blocuri, zona fiind plină de clădiri aflate pe lista monumentelor. Un aviz emis de Comisia de Monumente ar fi puțin probabil. În acest moment, terenul este împrejmuit cu un gard. În anunțul lui Lăzărescu este specificat că se poate construi un imobil cu o suprafață desfășurată de 1.770 metri pătrați.

„Prezintă trei accese (prin strada General Henri Mathias Berthelot, prin Fundac 40 de Sfinți și prin Bulevardul Carol I), reguli urbanistice: CUT max. 1.08, POT și regim de înălțime conform PUZ. Suprafață totală desfășurată a clădirii ce poate fi edificată este de 1.770 mp. Ținând cont de raritatea ofertei pe piața imobiliară din Iași, terenul este pretabil pentru desfășurarea unor activități culturale, instituții, teatru privat”, se arată în descrierea tranzacției.

Agentul imobiliar: „Sunt mai mulți proprietari”

Agentul imobiliar care se ocupă de vânzarea terenului a precizat că suprafața totală de teren este deținută de mai mulți proprietari. De fapt, Mihai Lăzărescu împreună cu soția Cristina dețin doar 600 metri pătrați, suprafață identificată pe strada Veronica Micle, nr.3.

„Acolo sunt mai mulți proprietari. Nu pot să vă dau informații despre proprietari. Doar dacă sunteți interesați de vânzare”, a spus agentul imobiliar de la agenția Casa Albă.

Apelat telefonic în repetate rânduri, Mihai Lăzărescu nu a putut fi contactat pentru a oferi detalii legate de vânzarea terenului.

Vecinii sunt revoltați

Accesul spre terenul lui Lăzărescu se face din bd. Carol I pe strada Veronica Micle. Proprietarii din zonă sunt nemulțumiți de modul în care a fost împrejmuit terenul.

„Uitați-vă cum au pus gardul. Au luat mai bine de un metru din stradă. Nu se poate așa ceva. În urmă cu mai mulți ani, au vrut să construiască un cămin studențesc privat. Au săpat și s-au oprit. Au scos pământul și a rămas gaura. Apa se strâge în groapă și se infiltrează spre casele din apropriere. Nu este normal ce se întâmplă”, a spus revoltată Laura Todirașcu.

În 2010, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” i-a făcut afaceristului plângere penală pentru tulburare de posesie. Universitatea considera că era proprietară pe teren. Însă, procurorii au clasat dosarul. Cel mai probabil, de asta și vinde Lăzărescu, pentru că terenul îi provoacă prea mari bătăi de cap. La momentul respectiv se apucase de lucrări chiar dacă autorizația de construire nu mai era valabilă.

Afaceri de 20 de milioane de euro

Lăzărescu este cunoscut pe piața service-urilor auto din Iași.

„Pentru eficientizarea procesului de achiziție, dar și cel de înlocuire al pieselor, punem la dispoziția clienților noștri un spațiu de 1.600 mp de piese auto, accesorii și consumabile auto, dar și o echipă de consilieri vânzări bine pregătiți gata să ofere informații și soluții. Pe lângă produsele auto și serviciile oferite, ne răsplătim clienții printr-un sistem de discount-uri acordate pe baza cardului de fidelitate, dar și prin diferite promoții si servicii gratuite în unitățile noastre”, se arată în descrierea Autocenter.

În portofoliul familiei Lăzărescu se află o multitudine de societăți active, cu cifre de afaceri importante. Este vorba despre Metchim SA, Service DN28 SRL, Roadac Service SRL, Servicii Reabilitare Imobile SRL, Administrarea Patrimoniului Privat SRL, Corban SRL, Adac Servicii SRL, Oficiul de recrutare Personal SRL. În ultimii 10 ani, firma Metchim SA a vut o cifră de afaceri de aproape 20 de milioane de euro. Familia Lăzărescu este cunoscută pentru numărul mare de proprietăți deținute pe raza municipiului Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *