Prima pagină » Local » Exclusiv! OFICIAL! Primul caz confirmat de coronavirus la Iaşi

Exclusiv! OFICIAL! Primul caz confirmat de coronavirus la Iaşi

11 mart. 2020, 10:11,
în Local

Este primul caz oficial de coronavirus în Iaşi. Este vorba despre bărbatul de ieri luat cu izoleta din zona Nicolina. Pacientul a sunat şi a explicat că se simte rău. Acesta a venit din Italia. Bărbatul are aproxmativ 40 de ani. În faţa blocului de unde a fost preluat, vecinii bărbatului au ieşit să vadă întreaga acţiune. Specialiştii recomanda păstrarea distanţei. Un echipaj SMURD dotat cu izoleta l-a preluat ieri pe bărbat. Aceştia l-au dus la testare și a ieșit pozitiv.

În aceste momente se va face o anchetă epidemologica. Concret, autorităţile vor stabili itinerariul pacientului şi persoanele cu care a intrat în contact.

” Un bărbat în vârstă de 42 de ani a fost diagnosticat pozitiv cu coronavirus. Bărbatul s-a întors din Italia. Acesta a fost preluat ieri de un echipaj cu o izoleta şi dus la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Starea pacientului este una bună.” a precizat Carmen Dorobat, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi. Pacientul a fost internat pe 10 martie. Bărbatul a venit din Veneţia pe data de 2 martie.

Până la momentul redactării ştirii, în România sunt confirmate 31 de persoane având coronavirus. Autorităţile romane vor lua măsuri sporite de securitate. Nu există motive de panică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *