Prima pagină » Titlurile zilei » EXCLUSIV! O infirmieră de la Spitalul „Sf. Spiridon”, beată criță la program! O colegă a pârât-o pentru că se săturase să muncească în locul ei! Managerul este negru de furie
EXCLUSIV! O infirmieră de la Spitalul

EXCLUSIV! O infirmieră de la Spitalul „Sf. Spiridon”, beată criță la program! O colegă a pârât-o pentru că se săturase să muncească în locul ei! Managerul este negru de furie

04 dec. 2019, 04:00,
Bianca Ciubotariu în Titlurile zilei

În timpul programului, o infirmieră de la un spital cunoscut din Iași a fost găsită beată. Aceasta venise la serviciu cu o alcoolemie care i-a speriat până și pe colegii ei. Managerul spitalului, extrem de supărat, promite că fapta femeii nu va rămâne nepedepsită.

O infirmieră de la Spitalul „Sf. Spiridon” a fost găsită în timpul programului cu o alcoolemie care a uimit întreaga conducere a spitalului. Una dintre colegele acesteia a sesizat medicul de gardă privind starea femeii. Motivul pentru care a ales să-și pârască colega a fost pentru că se săturase să muncească în locul ei. Managerul povestește că în urma unei anchete făcute de comisia de disciplină a spitalului, a aflat că femeia nu se afla la prima abatere. Aceasta venise la spital chiar și bătută, cu ochii vineți, din cauza violenței soțului său.

În stare de ebrietate, a dormit în spital

Într-una din serile trecute, o infirmieră de la „Spitalul Sf. Spiridon” a fost găsită în timpul programului cu o alcoolemie de 3,43 în sânge. Aceasta are 47 de ani și lucrează în spital de aproximativ doi ani. În tot acest timp, pare să nu fi învățat, însă, regulamentul de ordine interioară. Când i-au testat nivelul de alcool în corp, colegii ei au rămas stupefiați și în același timp cu un semn de întrebare. Cum se poate să vii la serviciu, să pretinzi că îngrijești pacienții, în condițiile în care tu abia te ții pe picioare? În acea noapte, tot colegii ei au condus-o la Unitatea de Primiri Urgențe, unde a fost depistată cu un grad mare de alcoolemie. Aflându-se în stare de ebrietate, colegii s-au temut că infirmierei i s-ar putea face rău pe drum și au cazat-o într-unul din saloanele spitalului.

De menționat este că infirmiera locuiește în zona Metropolitană, iar drumul spre casă, în condiția în care se afla, ar fi putut genera chiar și accidente.

Comisia de disciplină îi va aplica sancțiuni

A doua zi, dis-de-dimineață, managerul spitalului a primit referat de la medicul de gardă în care se menționa faptul că, în timpul serii respective, infirmiera a fost depistată cu un grad de alcoolemie extrem de mare. Nici bine nu se trezise din „chefuială” că infirmiera a fost luată la întrebări de conducerea spitalului.

„Am primit referat de la medicul de gardă privind conduita infirmierei și am organizat întocmirea comisiei de disciplină care va decide ce sancțiuni va primi aceasta. Nu tolerez sub nicio formă angajați în stare de ebrietate în timpul programului”, a declarat ec. Ioan Bârliba, managerul Spitalului „Sf. Spiridon”.

Ce spun colegii?

Colegii infirmierei acuzate de faptul că ar fi venit beată la program povestesc că aceasta nu se află la prima situație de acest gen. Femeia ar fi venit de mai multe ori în stare de ebrietate, dar, din colegialitate, ceilalți infirmieri au „acoperit-o”. Sătui însă să muncească și în locul ei și să primească același salariu, au prins momentul oportun să dezvăluie totul. În seara în care femeia a venit pornită de petrecere, aceasta a fost „pârâtă” de una dintre colege, chiar medicului de gardă. Acesta a apelat la serviciile echipei medicale din cadrul Unității de Primiri Urgențe, să se convingă că ceea ce spune colega infirmierei este adevărat. În urma testului de alcoolemie, medicul de gardă nu a mai avut dubii. În prezent, comisia de disciplină a spitalului discută sancțiunile pe care le-ar putea primi infirmiera.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *