EXCLUSIV! O ieseanca, lesbiana declarata, s-a casatorit oficial la Starea Civila! Este prima femeie din Iasi care a facut acest pas! Imaginile sunt savuroase!

12 apr. 2017, 22:24
Sorin Pavelescu, în Actualitate
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:601449;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}
@ O tanara din Iasi s-a casatorit zilele trecute cu o italianca, mai mare cu zece ani decat ea @ Ceremonia a avut loc in Italia, iar la nunta a participat si copilul celor doua femei @ Tanara este prima lesbiana din Iasi care s-a casatorit, iar relatia ei pare sa fie una de succes @
 
Acum cateva zile o ieseanca s-a casatorit. Nimic nu pare anormal, insa este prima femeie din Iasi care si-a unit destinele in fata legii, cu o alta femeie. Pe data de 10 aprilie 2017, in Italia, la Braone, Daniela si Sarah s-au casatorit. Conform presei din Italia, Sarah si Daniela sunt primele lesbiene care spun in provincia italiana, Brescia.

Ceremonia a avut loc in Braone unde, de la intrarea in vigoare a legii, sase cupluri de barbati, au fost cununate, devenind astfel capitala de necontestat a casatoriilor intre persoanele de acelasi sex. La ceremonie au participat si reprezentanti ai asociatiei „Equanime contro le discriminazioni di genere e dell’orientamento sessuale”, al carei secretar este chiar Gabriele Prandini, primarul comunei.

Cele doua tinere, mame a unei fetite de un anisor, si-au dorit o nunta sub semnul traditiei oficiata de primarul Prandini, care emotionat a subliniat ca Sarah si Daniela, impreuna cu micuta lor Aurora, reprezinta un exemplu pozitiv de familie. Dupa cununie, petrecerea a continuat in nota traditionala. Poze cu rudele, cu cele doua mirese si cu fetita in scaunel. Sirul lung de masini ce claxonau cu voiosie s-a oprit la Darfo Boario Terme, pensiune agroturistica din zona unde s-a servit bufetul.
 

Premiera pentru Iasi
 
Daniela Dirlea se trage din Iasi, dar a plecat de cativa ani din tara, iar Sarah Cosimato este italianca. Cele doua femei, ieseanca in varsta de 28 de ani si italianca cu zece ani mai mare s-au cunoscut in urma cu trei ani. Daniela a ramas insarcinata si a adus pe lume o fetita.

„Ne cunoastem de trei ani si am fost unite de o casatorie simbolica la inceput, care acum s-a trasformat intr-una legala. Am fost dintotdeauna o familie impreuna cu fiica noastra, dar astazi avem satisfatia de a fi si din punct de vedere legal”, au spus Sarah si Daniela pentru presa din Italia.

În Italia, institutia uniunii civile, similara casatoriei, este o recunoastere juridica a cuplului format de catre persoane de acelasi sex si vizeaza stabilirea unor drepturi si obligatii reciproce. Aceasta institutie extinde la cuplurile de acelasi sex aproape toate drepturile si obligatiile prevazute de casatorie. Uniunea civila între doua persoane are loc în fata unui oficial public în prezenta a doi martori si se înregistreaza în Registrele de stare civila.

În Italia mai exista si coabitarea recunoscuta legal, pentru cuplurile formate de catre persoane de acelasi sex, fiind garantat un set minim de drepturi. Coabitarea este, de asemenea, deschisa pentru cuplurile heterosexuale ca o alternativa la casatorie. Cele doua institutii au fost introduse de legea numita „Regulament al uniunilor civile între persoane de acelasi sex si reglementarea coabitarii”, cunoscuta sub numele de legea Cirinnà, fiind aprobata, dupa lungi polemici, de Parlamentul de la Roma la 11 mai 2016, cu intrarea în vigoare la data de 5 iunie 2016.

In Iasi Daniela mai are rude si vine periodic. Reporterii BUNA ZIUA IASI au incercat sa ia legatura cu tanara si cu familia ei, dar nu au reusit. Daniela Dirlea este prima femeie din Iasi care se casatoreste cu o persoana de acelasi sex. O parte din informatiile si fotografiile aparute in acest material au fost preluate de pe www.ilgiorno.it.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *