Prima pagină » Actualitate » EXCLUSIV! Numire SOC! Director nou la Finante Iasi! Sotia unui fost parlamentar sare din schema
EXCLUSIV! Numire SOC! Director nou la Finante Iasi! Sotia unui fost parlamentar sare din schema

EXCLUSIV! Numire SOC! Director nou la Finante Iasi! Sotia unui fost parlamentar sare din schema

25 sept. 2017, 21:23,
Ciprian Boaru în Actualitate
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:622912;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

@ Se cauta director pentru Trezoreria din cadrul DGRFP Iasi, la nivel de regiune @ Postul este vacant de mai multi ani @ La nivelul judetului Iasi, Trezoreria este condusa de sotia unui fost deputat @ ANAF ar urma sa emita un ordin pentru noua numire @ Deocamdata, exista doar un nume vehiculat pentru functia amintita @ Directorul DGRFP a confirmat ca a facut o nominalizare, dar care va fi facuta publica dupa ce vor veni documentele oficiale @ „Alte comentarii nu se pot face in acest moment”, a  declarat Marian Bosianu, director DGRFP Iasi

Marian Bosianu, actualul director al Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice (DGRFP) Iasi, intentioneaza sa-si intregeasca echipa, dupa ce a revenit la conducerea institutiei in cursul acestui an. In acest moment, din lista directorilor executivi lipseste doar unul, pentru functia de conducere a Trezoreriei, la nivel de regiune.

Astfel, inca din luna august au fost facute solicitari la Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) pentru emiterea unui ordin de numire. Deocamdata, totul depinde de conducerea ANAF.

„Deocamdata nu se poate spune nimic, pana nu va fi emis un document oficial. Alte comentarii nu se pot face in acest moment”, a declarat Marian Bosianu.

Citeste si : EXCLUSIV! Angajatii de la Finante Iasi s-au plimbat de 1 milion de euro! Numele functionarilor este STRICT SECRET

Ce nume este vehiculat

Conform surselor din Finante, Bosianu ar fi recomandat pentru functia de director pe Veronica Tanasuca, angajata in Finante de aproape zece ani. „Ea este nominalizata. Am inteles ca pe vremuri a fost director economic in primarie, pe la Salubris. Acest post a fost liber pentru ca asa s-a dorit de la Bucuresti. Nu s-a vrut ca acest post sa fie ocupat”, a precizat un angajat din Finante.

Reporterii BZI au apelat-o telefonic pe Veronica Tanasuca pentru a obtine un punct de vedere, dar aceasta a refuzat dialogul.
„Sunt in concediu. La revedere!”, a spus Tanasuca.

Citeste si : Asa ceva este REVOLTATOR! Bataie de joc la Finantele iesene! Contribuabilii sunt tratati ca niste carpe

Conform declaratiei de avere, Veronica Tanasuca detine un teren de 1200 de metri patrati in Barnova si inca o suprafata de 1850 metri patrati, primita in baza unei donatii.
Mai mult, detine un aparatment dobandit in 1990 si o casa de 160 metri patrati, construita in Barnova. Aceeasi declaratie de avere mai arata ca are in proprietate doua autoturisme Renault si Kia. Nu are conturi in banca, dar a contractat un imprumut in valoare de 22 de mii de euro, scadent in 2021.

Venitul anual declarat este de 52.626, iar sotul acesteia, angajat la Unitatea Militara 01110, arata un venit anual de 47 mii lei. La nivelul Trezoreriei Iasi, conducerea este asigurata de Camelia Dobos, sotia fostului deputat Anton Dobos. Aceasta ii tine locul fostului sef al Trezoreriei, Alin Fedorciuc, aflat in concediu paternal.

Citeste si : EXCLUSIV! Scandal fierbinte la Finante cu un politist din Iasi! Miza este colosala, de aproape 1 milion de euro

Ce miscari s-au mai facut

In luna mai, la scurt timp dupa numirea lui Bosianu pe functia de director general, sef Administratie Adjunct Inspectie Fiscala a fost pus Mircea Soroceanu, angajat mai vechi din cadrul DGRFP.

Practic, a ocupat postul lui Marian Bosianu condus pana la numirea in functia de director. Apoi, modificari s-au facut si la Administratia pentru Contribuabili Mijlocii constituita la nivelul Regiunii Iasi. Astfel, Liliana Scriitoru, cea care coordona activitatea, a fost inlocuita cu Delia Aioanei.

Nu in ultimul rand, s-au operat schimbari la Directia Vamala Iasi, aflata in subordinea DGRFP. Asadar, Danut Bolohan a fost inlocuit de la conducerea Vamii printr-un ordin emis de ANAF. Numirea a fost facuta pentru Elena Cotea, cea care coordona, pana nu demult, activitatea de la Biroul Vamal Iasi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
04 septembrie 2024
04 septembrie 2024