Prima pagină » Local » Exclusiv! Noi dezvăluiri, marca AUR, au fost făcute recent. „Acțiunea a fost planificată și coordonată din timp”
Exclusiv! Noi dezvăluiri, marca AUR, au fost făcute recent. „Acțiunea a fost planificată și coordonată din timp”

Exclusiv! Noi dezvăluiri, marca AUR, au fost făcute recent. „Acțiunea a fost planificată și coordonată din timp”

08 apr. 2023, 02:00, 7 ,
Alexandra MAISNER, în Local

Recent au fost scoase la iveală noi dezvăluiri, marca AUR. Istoricul și cercetătorul Corneliu Ciucanu, președintele Organizației Județene a AUR, a prezentat acțiunile recente ale AUR

În cadrul conferinței de presă susținute la Iași, membrii AUR au adus în fața publicului noi dezvăluiri cu privire la controversatul subiect referitor la așa-zisa colaborare a liderului AUR, George Simion, cu reprezentanții FSB-ului. Mai mult decât atât, în cadrul întâlnirii de la sediul partidului AUR din Iași, istoricul și cercetătorul Corneliu Ciucanu a trecut în revistă și câteva dintre activitățile partidului.

Noi dezvăluiri, marca AUR, au fost aduse în atenția publicului în cadrul unei conferințe de presă

În cadrul conferinței de presă săptămânale au fost făcute noi dezvăluiri, marca AUR. Mai exact, membrii alianței au dat citire unui comunicat de presă, oferit drept răspuns zvonurilor apărute, potrivit cărora liderul AUR ar fi avut întâlniri cu reprezentanți ai FSB-ului.

„Astăzi începem cu o precizare pe marginea unui subiect de o gravitate extremă. Mai multe știri publicate în presa românească în ultimele zile acreditează ideea că președintele Alianței pentru Unirea Românilor s-ar fi întâlnit în mod conspirativ cu reprezentanți ai serviciilor secrete ruse. Sursa acestor știri pare să fie un ofițer superior din serviciul de spionaj ucrainian.

Modul intensiv în care au fost preluate și publicate știrile este un semnal că acțiunea a fost planificată și coordonată din timp și are la comandă persoane cu mare influență și capacitate de acțiune în spațiul media. Pentru noi este, în egală măsură, o problemă de ordin legal și moral. Am luptat încă din prima zi pentru cauza românească și pentru unirea tuturor românilor în granițele unei singure țări. Astăzi, numele unui partid unionist și al liderului său sunt murdărite public de serviciul de informații al unei țări în care drepturile minorității românești sunt călcate în picioare dintotdeauna.

Miza lor este să creeze percepția că mișcarea unionistă din România este opera FSB, SVR sau GRU. De aceea, în mod public cerem Guvernului României să dea urgent clarificări pe marginea acestui subiect”, a fost mesajul transmis în cadrul conferinței de presă.

Amintim faptul că recent a apărut în presă informația potrivit căreia un general ucrainean din serviciile de spionaj ar fi afirmat că un ofițer al serviciului secret SBU, care a lucrat la Cernăuți în timpul președinției lui Ianukovici, a confirmat cel puțin o întâlnire a deputatului George Simion cu serviciile speciale rusești.

Retrospectiva săptămânală AUR

În cadrul întâlnirii, istoricul și cercetătorul Corneliu Ciucanu a trecut în revistă și un rezumat al subiectelor de actualitate pe care membrii AUR le-au dezbătut în ultima săptămână.

„În săptămâna ce tocmai a trecut, printre subiectele de impact dezbătute la nivel național se numără și cele cu privire la faptul că, în primul rând, AUR a organizat dezbaterea privind canalul Bîstroie chiar în Parlamentul României. Conferința a purtat denumirea de «Canalul Bîstroie între interes național, dezinformare sau trădare». Un alt subiect a fost cu privire la faptul că România ar putea renunța la banii din PNRR.

Vorbim aici de modificările aduse Codului de procedură penală și la care AUR a avut o anumită atitudine. Este o problemă spinoasă care ține de bugetul României, anume că Ministerul Finanțelor recunoaște gaura de 20 de miliarde de lei din buget și, nu în ultimul rând, despre acea hotărâre de guvern din decembrie 2022, în care se punea problema privatizării a încă 240 de agenți economici.

Aceasta privatizare este, evident, boicotată de colegii noștri din AUR. Din punctul nostru de vedere, această inițiativă nu reliefează interesul național și ideea de prezervare a resurselor energetice ale statului. Bineînțeles, aceasta este doar o retrospectivă a activității AUR în Parlamentul României”, a precizat Corneliu Ciucanu, președintele Organizației Județene a AUR.

În cadrul conferinței de presă de vineri, 7 aprilie 2023, noi dezvăluiri, marca AUR, au fost făcute. Astfel, un aspect important l-a constituit negarea cu vehemență a informațiilor apărute în presă, potrivit cărora liderul AUR, George Simion, s-ar fi întâlnit cu reprezentanții FSB-ului.

Comentarii
  • filip.nicolae1

    AUR face propaganda ruseasca, sub acoperirea unionismului…

  • F bine argumentat! Eu ii cred.
    AUR nu tine nici cu americanii nici cu rusii.
    Bravo!

  • Dl. Ciucanu nu poate fi prorus. Are carti scrise de multi ani de zile pe aceste subiecte. Omul potrivit la locul potrivit. Stima si respect.

  • Miroase de la 100km ca guvernantii au mereu ceva cu aur. Am vazut 30 de ani ce-i cu urmasii pnlpsd ai lui iliescu si de ce sunt in stare. Sustin aur doamne ajuta!

  • AUR este PRORUSIA !! SIMION A PRIMIT BANI DE LA RUSI !! LA FEL SI SOSOANCA!! AUR ESTE REZULTATUL PROSTIEI ROMANILOR !!! ASTIA VA VAND RUSILOR !

  • Iesean, de unde stii tu asa sigur? Nu cumva esti tropeta a aliantei PSD+PNL= LOVE ?

  • Ar trebui vînduți cei al de ieșean sâ se vadâ cîte parale fac cu propagârile lor la cșmandâ–

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *