In timpul unor lucrari la inlocuirea pardoselii din Biserica Veche a Schitului Pocrov din judetul Neamt, cand staretul schitului a facut o descoperire importanta.
Parintele Ambrozie, staretul schitului, a simtit mireasma, a dat din loc in loc cu harletul, ca sa verifice si in pamantul de sub fosta dusumea a gasit osemintele galbene, adica ne putrezite, pline de mirosuri placute, ale unui sfant inca nestiut. si asa s-a explicat mireasma din timjpul unor suljbe. Acest schit Pocrov are o vechime de 200 de ani si a fost cea mai mare vatra pustniceasca, sub Sfantul Pahomie de Gledin, ai carui moaste sunt pastrate pana astazi in Paraclisul Sfantul Stefan din Lavra Pecerska.
La circa patru km sud-vest de Manastirea Neamt sub poala muntelui „Chiriacu” se afla asezarea monahala cunoscuta sub numele de Pocrov. Aceasta asezare este situata intr-o poiana cu paduri seculare, iar cu cat te apropii mai mult de schit se profileaza clopotnita si biserica cu trei turnuri, cu hramul „Acoperamantul Maicii Domnului”. Ctitorul acestui schit a fost un transilvanean nascut in anul 1674, in satul Gledin din tinutul Bistritei, iar in anul 1697 a fost tuns in monahism, primind numele de Pahomie, ca apoi in schimnicie sa primeasca numele de Pimen.
In anul 1993, s-a construit o noua casa cu mai multe chilii pentru parintii vietuitori din obstea schitului. In prezent la Schitul Pocrov sunt 9 monahi cu viata de obste, in mare parte dupa tipicul lasat de Episcopul Pahomie, iar Protos.