EXCLUSIV! MEGA-SCANDAL la UMF Iasi. DEZVALUIRI INCENDIARE: „Profesorul a atins-o pe picioare si a luat examenul”

29 iun. 2017, 22:08
Sorin Pavelescu, în Eveniment-Social
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:611824;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

@ Noi acuzatii grave ies la iveala din interiorul Universitatii de Medicina si Farmacie Gr. T. Popa din Iasi! @ De aceasta data, studentii dezvaluie ca un profesor ar conditiona trecerea unui examen doar daca, in special tinerele, ar accepta sa fie „atinse pe picior sau sa le fie sarutata mana” @ Deja, pe o importanta retea de socializare, tinerii au comentat totul intr-o maniera directa: „anul acesta am mers in rochie mulata si m-a trecut din prima” sau „pe colegele mele le-a pupat” respectiv „e un scarbos” @ „Am avut o colega care, la examen, a fost atinsa pe picioare si a trecut… Acuma, asta e problema ei daca a acceptat… Unora le-a fost sarutata mana… Apoi, cand o colega s-a indepartat cu scaunul de el, acesta a inceput sa pice pe toata lumea!”, a declarat A. M., anul al II-lea – specializarea Bioinginerie de la Facultatea de Bioinginerie Medicala a UMF Iasi @ In prim-planul intregii povesti se afla conf. univ. dr. Costel Bradea @ Interpelat telefonic de catre reporterii cotidianului BUNA ZIUA IASI, in momentul in care a fost intrebat daca a avut un comportament nepotrivit, acesta a inchis brusc conversatia

Usor-usor, Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Grigore T. Popa din Iasi intra intr-o zona de promiscuitate si de indecenta fara precedent!

Si asta tocmai pentru faptul ca studentii institutiei de invatamant superior scot in prim-plan o serie de fapte reprobabile si acuza ca unele cadre didactice au un comportament didactic inadecvat si anormal atunci cand vine vorba de a promova studentii la examene.

Flagrant este ca, recent, conducerea UMF a decis si majorarea taxelor de studiu, chiar daca tinerii arata faptul ca nu au fost investiti bani in infrastructura educationala si ca unii profesori sunt nedemni de statutul pe care-l au! 

Citeste si : RUSINOS! Universitatea de Medicina din Iasi, INVIZIBILA in ultimul clasament international al institutiilor de invatamant superior! Anchetele DNA si personajele CORUPTE din conducere PATEAZA grav imaginea institutiei

Studenta la UMF Iasi: „Profesorul a atins-o pe picioare si a luat examenul”

Concret, un grup de studenti dezvaluie ca un cadru didactic de la Universitatea de Medicina ar conditiona trecerea unui examen doar daca, in special tinerele studente umefiste ar accepta sa fie „atinse pe picior sau sa le fie sarutata mana”.

In acest context, pe reteaua de socializare Facebook, studentii au comentat totul intr-o maniera directa: „anul acesta am mers in rochie mulata si m-a trecut din prima” sau „pe colegele mele le-a pupat” respectiv „e un scarbos”.

Pe acest plan, declaratiile directe ale A. M., anul al II-lea – specializarea Bioinginerie de la Facultatea de Bioinginerie Medicala a UMF Iasi sunt evidente si clare.

„Am avut o colega care, la examen, a fost atinsa pe picioare si a trecut… Acuma, asta e problema ei daca a acceptat… Unora le-a fost sarutata mana… Apoi, cand o colega s-a indepartat cu scaunul de el, acesta a inceput sa pice pe toata lumea. Eu voi merge la examinare pe data de 5 iulie 2017 si am sa vad ceea ce se va intampla… Daca nu va fi corecta evaluarea atunci voi face toate demersurile necesare pentru a arata ceea ce s-a intamplat!”, a dezvaluit A. M., anul al II-lea – specializarea Bioinginerie de la Facultatea de Bioinginerie Medicala a UMF Iasi.

Citeste si : UMF Iasi si-a mintit propriii studenti: ARACIS nu recomanda majorarea taxelor!

„În ziua examinarii, conf. univ. dr. Costel Bradea a schimbat metoda de examinare”

De reliefat ca Mariuta a precizat si faptul ca, dupa ce a depus impreuna cu o parte dintre colegii sai un Memoriu oficial catre decanul Facultatii de Bioinginerie Medicala – prof. univ. dr. Anca Irina Galaction in care se acuza situatia ce tine de conf. univ. dr. Costel Bradea, personaj aflat in mijlocul acestor grave si fara precedent acuzatii. Documentul viza faptul ca in ziua examinarii, conf. univ. dr. Bradea a schimbat metoda de examinare.

„Colectivul de studenti din anul II, specializarea Bioinginerie de la Facultatea de Bioinginerie Medicala din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Grigore T. Popa doreste sa va aduca la cunostinta urmatoarea situatie ce a avut loc în data de 7 iunie 2017, ora 9:00 privind desfasurarea examenului la disciplina Elemente de Chirurgie, având drept profesor pe dl. conf. univ. dr. Costel Bradea. Metoda de examinare initiala consta într-o proba orala ce trebuia sustinuta cu fiecare grupa în parte si o proba scrisa sub forma de grila. În ziua examinarii, dl. conf. univ. dr. Costel Bradea a schimbat metoda de examinare, aceasta constând într-o proba scrisa cu patru subiecte, timpul de rezolvare de cinci minute si grila de rezolvat fiind afisata cu ajutorul unui videoproiector, întrebarile fiind în numar de 164 cu un interval de 10-30 de secunde pentru rezolvarea fiecareia. De asemenea, rezultatele ne-au fost comunicate într-un mail: «note de ex. la chirurgie CONF DR. C BRADEA an II BIM, toti au nota 4». A doua zi dupa examinare, pe data de 8 iunie 2017, în conditiile în care numarul grilelor corectate a fost de aproximativ 11.000, timp care pare mult prea scurt având în vedere ca acestea nu au fost corectate automat, la un scanner. Mentionam ca promovabilitatea acestui examen a fost de zero la suta. Cerem revizuirea acestei situatii si gasirea unei solutii pentru o eventuala reexaminare”, se arata in Memoriu.

In acest context, A. M. precizeaza ca a fost invitata la o discutie de catre decanita doar ca, la reexaminare, cadrul didactic a avut acelasi comportament nepotrivit.

Citeste si : Sa nu-i credeti cand spun ca sunt prost platiti! Acest doctor din Iasi i-a dat pe toti pe spate! Din salariul de bugetar si-a terminat doua vile intr-un cartier de lux!

„Daca e vechiul Memoriu, atunci totul s-a rezolvat cu madam decan”

Interpelat telefonic de catre reporterii cotidianului BUNA ZIUA IASI (BZI), conf. univ. dr. Bradea in momentul in care a fost intrebat daca a avut un comportament nepotrivit, acesta a inchis brusc conversatia.

„Daca e vorba de vechiul Memoriu al studentilor, totul s-a rezolvat cu madam, aaaa, doamna decan…”, a baiguit acesta. In final, jurnalistii BZI au solicitat si un punct de vedere din partea prof. univ. dr. Anca Galaction in legatura cu intreaga poveste.

Citeste si : Un nou ABUZ al conducerii Universitatii de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa” din Iasi! Studentii lanseaza ACUZATII dure

„Confirm ca domnul Bradea deruleaza activitati didactic in cadrul facultatii noastre. De asemenea, domnia sa a derulat examenul intr-o maniera normala si cu respectarea regulamentului. Inclusiv eu am fost prezenta la examenul sustinut de dumnealui si va pot spune ca in comisie au fost trei cadre didactice. Nu vad ce as fi putut face mai mult decat atat… Acum, eu nu vreu sa cobor nivelul discutiei… Domnia sa nu a schimbat forma de examinare si nu a incalcat nici un regulament. Ganditi-va ca, la examen, in comisie au fost trei profesori si totul s-a derulat intr-un amfiteatru”, a aratat Galaction.

Citeste si : Un pas inapoi al sefilor UMF Iasi? Unul dintre prorectori a negociat cu studentii protestatari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *