Prima pagină » Actualitate » EXCLUSIV! Lovitura pentru un cunoscut clan de INTERLOPI din Iasi! S-a lasat cu arestari
EXCLUSIV! Lovitura pentru un cunoscut clan de INTERLOPI din Iasi! S-a lasat cu arestari

EXCLUSIV! Lovitura pentru un cunoscut clan de INTERLOPI din Iasi! S-a lasat cu arestari

13 sept. 2019, 09:43,
Echipa BZI.ro, în Actualitate
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:708366;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

Lovitura dura incasata de clanul Gangal din Iasi. In urma cu cateva momente, doi membri importanti din clan au fost arestati de oamenii legii. Din primele informatii obtinute in EXCLUSIVITATE de jurnalistii BZI.RO, cei doi membri importanti sunt acuzati de trafic de minori

Incendiar! Ieseanul care a speriat Franta, saltat de mascati din pat! A talharit doua batrane si le-a furat cardurile! Una dintre victime a murit dupa incident

"Instanta admite propunerea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism– Serviciul Teritorial Iasi si, in consecinta, dispune arestarea preventiva a inculpatilor GANGAL Constantin, cercetat pentru savarsirea infractiunilor de trafic de minori si trafic de persoane, si GANGAL Bogdan-Costel zis ”Mures”, cercetat pentru savarsirea infractiunilor de trafic de minori, trafic de persoane, pentru o durata de cate 30 de zile fiecare. Dispune emiterea de indata a mandatelor de arestare preventiva pe numele inculpatilor Gangal Constantin si Gangal Bogdan-Costel. Respinge, ca neintemeiate, solicitarile privind luarea unei masuri preventive mai usoare, formulata de inculpati prin aparator ales", au precizat judecatorii Tribunalului Iasi.  Cei doi suspecti au contestat deja masura arestarii preventive

UPDATE: Comunicat DIICOT
La data de 12.09.2019, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Iasi au dispus retinerea pentru o perioada de 24 de ore a inculpatilor G.C. si G.B.C., pentru savarsirea infractiunilor de trafic de minori si trafic de persoane.

In fapt s-a retinut ca, incepand cu anul 2018, inculpatii G.C. si G.B.C., prin inducere in eroare si constrangere, au recrutat mai multe persoane de sex feminin, dintre care si o minora, pe care le-a transportat, transferat si exploatat prin obligarea la practicarea prostitutiei in municipiul Iasi si in municipiul Botosani, precum si in mai multe orase din Marea Britanie (Leeds, Bolton, Chester si Preston).
In urma cercetarilor efectuate in cauza s-a stabilit faptul ca, victimele erau adapostite in diferite apartamente inchiriate, unde erau abuzate verbal si fizic de catre inculpati, pentru a le determina sa practice prostitutia. Atunci cand una dintre victime refuza acest lucru, era constransa prin mai multe metode, fiind lipsita de libertate si interzicandu-i-se sa comunice cu familia.
In vederea exploatarii sexuale a victimelor, inculpatii au publicat mai multe anunturi pe diferite site-uri de profil.
La data de 12.09.2019, Tribunalul Iasi a dispus arestarea preventiva a inculpatilor G.C. si G.B.C., pentru o perioada de 30 de zile.
Fata de un alt inculpat, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iasi au dispus masura controlului judiciar pentru o perioada de 60 de zile.
Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale.
Actiunea a fost efectuata cu sprijinul ofiterilor de politie judiciara din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Iasi.
Facem precizarea ca pe intreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiaza de drepturile si garantiile procesuale prevazute de Codul de procedura penala, precum si de prezumtia de nevinovatie.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *