Prima pagină » Titlurile zilei » EXCLUSIV! Ipoteză interesantă a renumitului profesor ieșean Grigore Tinică! Murăturile au salvat românii de la infecția cu coronavirus. Acest aliment ne-a făcut mai rezistenți
EXCLUSIV! Ipoteză interesantă a renumitului profesor ieșean Grigore Tinică! Murăturile au salvat românii de la infecția cu coronavirus. Acest aliment ne-a făcut mai rezistenți

EXCLUSIV! Ipoteză interesantă a renumitului profesor ieșean Grigore Tinică! Murăturile au salvat românii de la infecția cu coronavirus. Acest aliment ne-a făcut mai rezistenți

09 mai 2020, 04:00,
Bianca Ciubotariu în Titlurile zilei

Prof. dr. Grigore Tinică, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare din Iași, susține faptul că România are mai puține cazuri de coronavirus decât multe țări din Estul Europei deoarece se consumă murături. Renumitul profesor afirmă că murăturile, extrem de iubite la noi în țară, au ținut COVID-19 departe prin bacteriile pe care le conțin. Murăturile ajută la întărirea imunității. De exemplu, varza murată este un aliment probiotic, care ajută la întărirea imunității

Murăturile ne-au întărit sistemul imunitar

Medicul ieșean Grigore Tinică explică de ce România și implicit Iașul au ținut infecția cu COVID-19 departe. Comparativ cu alte țări din Europa, România are un număr extrem de mic de îmbolnăviri. Alimentația a fost motivul principal, susține medicul. Murăturile, de exemplu, conțin niște bacterii care au contribuit la întărirea sistemului imunitar. „Sistemul alimentar în Estul Europei este deosebit față de cel din Vest. Chiar și la noi, în România, oamenii mănâncă murături. Aceasta este o idee că aceste bacterii, care sunt în murături, întăresc sistemul imunitar mai mult decât la cei care nu au în alimentația lor asemenea ingrediente. Sunt multe elemente care se discută în lumea științifică. Primesc zilnic cam 150 de e-mailuri cu lucrări științifice sau mai puțin științifice legate de COVID”, a specificat prof. dr. Grigore Tinică, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare din Iași.

De exemplu, una dintre murăturile cel mai frecvent consumate de români este varza murată. Este un aliment probiotic și conține substanțe anticancerigene, hepatoprotectori, vitaminele A, C, E, zinc, fibre alimentare care combat constipația și detoxifică colonul. În varza murată se mai găsesc potasiu, magneziu și calciu. Varza murată este recomandată mai ales atunci când consumați mâncăruri din carne grasă, pentru că ușurează digestia proteinelor și a grăsimilor animale.

Prof. dr. Grigore Tinică: „Cetățenii Iașului sunt mai informați”

Iașul, în viziunea reputatului medic, are mai puține cazuri de îmbolnăviri decât multe orașe din țară deoarece ieșenii, așa cum spune acesta, sunt mai educați. Faptul că avem acces la informație ne-a ajutat să conștientizăm poate mai bine cât de important este să ne ferim de infecția cu cel mai temut virus al momentului.

„Iașul are mai puține cazuri decât alte județe din țară. De multe ori am spus că cetățenii Iașului sunt mai informați decât alții, și asta pentru că avem multe universități, există Universitatea de Medicină, avem multe spitale și avem mulți cetățeni care sunt însetați de informație. Acest lucru a ajutat la combaterea virusului din fașă. Desigur, nimeni nu e protejat, se pot crea focare oriunde, mai ales persoanele asimptomatice sunt cele care pot împrăștia cel mai tare virusul”, adaugă medicul ieșean.

Ieșenii nu pleacă în număr mare în străinătate

Conform opiniei profesorului Grigore Tinică, coronavirusul nu a pătrus în Iași atât de tare cum s-a întâmplat în alte orașe și asta pentru că, comparativ cu alte zone ale țării, ieșenii nu pleacă în număr atât de mare în străinătate. Mai mult decât atât, nu au mințit autoritățile.

„Nivelul de trai în Iași e mai înalt decât în alte județe unde oamenii, neavând de lucru, au fost nevoiți să plece în străinătate. În județele din Nordul Modovei, din Vest, mulți oameni fără acte în străinătate au fost nevoiți să revină în țară odată cu începerea pandemiei. Mulți dintre ei nu au respectat restricțiile impuse de autorități. Mulți dintre aceștia au mințit. De aceea s-a extins pandemia. Zonele cele mai afectate sunt cele în care cei plecați în străinătate nu au declarat adevărul. La începutul lunii martie, foarte mulți se întorceau din străinătate și s-au dus să-și caute de sănătate, neanunțând că vin dintr-o zonă mai serioasă. Mulți nu au respectat zonele de carantinare”, mai spune prof. dr. Grigore Tinică.

Prof. dr. Grigore Tinică: „Până în toamna anului 2021 vom scăpa de COVID-19”

Întrebările care mișună pe buzele tuturor sunt: „Când se va termina cu această pandemie? Vom învinge oare virusul?”. La aceste întrebări a răspuns prof. dr. Grigore Tinică.

„Lumea și omenirea vor învinge această boală. Vom trece și peste aceasta și, cu ajutorul cercetărilor științifice din toată lumea, vom învinge. Se va găsi remediu. Ar trebui testați oamenii din magazine, care sunt în contact cu oamenii, taximetriștii, totodată, cei care lucrează în zona retail. Poporul român este imunizat. Popoarele Est-Europene au continuat mai disciplinat să vaccineze populația. Cei din vestul Europei, unii dintre ei chiar în anii 80, au renunțat la foarte multe vaccinuri. Ne așteptăm ca până în 2021 toamna să scăpăm de aceste necazuri”, încheie medicul ieșean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`