Titlurile zilei

EXCLUSIV! Finanțele ieșene au un nou membru în conducere! Șeful: „O nouă provocare în evoluția carierei de funcționar public”

Publicat: 14 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
EXCLUSIV Finanțele ieșene au un nou membru în conducere Șeful O nouă provocare în evoluția carierei de funcționar public

În cursul zilei de joi, a fost emis un ordin ANAF prin care Bogdan Ciornei a devenit noul șef al Administrației Județene a Finanțelor Publice. A preluat postul lui Paul Ciobanu, care a fost numit director general al Fiscului.

„Promovarea în funcția de șef administrație reprezintă o nouă provocare în evoluția carierei de funcționar public. În acest context, obiectivul pe care mi-l propun, alături de colegii de la AJFP Iași, este să ajutăm ca instituția noastră să devină o organizație de succes”, a declarat Bogdan Ciornei.

Se anunțase și un nou șef la Direcția Trezorerie. Schimbarea Guvernului a stricat toate socotelile. Simona Gina Fîrțescu este nora unui influent consilier de la Curtea de Conturi

Noi numiri la Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice (DGRFP) Iași. După ce Paul Ciobanu a fost numit director general al Fiscului, postul acestuia, de șef la Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP), a rămas liber. Recent, printr-un ordin ANAF, a fost numit Bogdan – Emilian Ciornei, cunoscut ca unul dintre cei mai experimentați finanțiști. Până la numire, Ciornei ocupa funcția de șef serviciu în cadrul AJFP. În 2012 a ocupat și funcția șef Administrație – Contribuabili Mijlocii. Contactat de reporterii BZI, Bogdan Ciornei a precizat că intră într-o nouă etapă din carierea profesională.

„Promovarea în funcția de șef administrație reprezintă o nouă provocare în evoluția carierei de funcționar public. În acest context, obiectivul pe care mi-l propun, alături de colegii de la AJFP Iași, este să ajutăm ca instituția noastră să devină o organizație de succes, adaptată la cerințele societății, aflată într-o continuă evoluție”, a declarat Bogdan Ciornei, noul șef al Administrației Județene.

Ordinul este valabil până la finalul anului, urmând ca acesta să fie prelungit.

Nu are proprietăți

Conform ultimei declarații de avere, Bogdan Ciornei nu face parte din grupul finanțiștilor bogați, cu vile și mașini luxoase. Nu deține terenuri, case sau apartamente. Conduce un Ford Focus fabricat în 2003. La capitolul datorii apar mai multe credite contractate în perioada 2016-2019, valoarea acestora fiind de aproape 150.000 lei. Din salariul de la Finanțe a încasat anul trecut suma de 84.994 lei. Soția acestuia, Nadia Elena Ciornei, în calitate de institutor la Școala „Mihai Codreanu”, a încasat în 2018 suma de 40.610 lei. Totodată, a primit dividende în valoare de 511 lei, de la firma Olimp SA, din Vaslui. Societatea are ca obiect de activitate „închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate”.

Nu a mers schema

Nu toți șefii din Finanțe au ajuns să fie promovați. Cât pe ce să ocupe un post important, cel de director la Trezorerie, a fost Simona Gina Fîrțescu. A participat la un interviu organizat la București, după care a așteptat emiterea ordinului ANAF. Însă acest lucru nu s-a întâmplat, pentru că a căzut Guvernul PSD. Postul este foarte vânat, mai ales că toți banii din regiune trec prin mâinile unui singur om, dar care trebuie să fie de încredere. Surse din cadrul Finanțelor spun că acest post este controlat de Valentin Mavrodin, din Suceava, care a ocupat funcția de secretar de stat în Ministerul Finanțelor Publice (MFP). S-au făcut mai multe nominalizări la un moment dat, dar au fost respinse pe bandă rulantă. Candidatura Ginei Fîrțescu nu a fost întâmplătoare. Angajata din Finanțe este nora unui influent consilier de la Curtea de Conturi a României, Dan Fîrțescu, fost șef la Finanțele sucevene. Aceleași surse arată că socrul, prieten bun cu Mavrodin, a făcut în așa fel cărțile pentru ca propunerea să fie validată de către ministrul Finanțelor de atunci. Însă, schema nu a funcționat.

Adauga un comentariu