Prima pagină » Eveniment-Social » EXCLUSIV! Cum se va face admiterea 2020 la clasa a V-a la marile colegii din Iași: „Național”, „Costache Negruzzi” și „Emil Racoviță”
EXCLUSIV! Cum se va face admiterea 2020 la clasa a V-a la marile colegii din Iași:

EXCLUSIV! Cum se va face admiterea 2020 la clasa a V-a la marile colegii din Iași: „Național”, „Costache Negruzzi” și „Emil Racoviță”

16 mai 2020, 04:00,
Valentin Hutanu în Eveniment-Social

Una dintre cele mai frecvente întrebări, pentru mii și mii de părinți din Iași, este legată de felul în care se va face Admiterea 2020 a copiilor pentru clasa a V-a! Activitățile prevăzute în calendarul de înscriere a elevilor în clasa a V-a vor fi reprogramate după încetarea Stării de Alertă la nivel național și după reluarea cursurilor.

Informație importantă pentru pentru mii și mii de părinți din Iași! Aceasta este legată de felul în care se va face Admiterea 2020 a copiilor pentru clasa a V-a. Deja, marile colegii din oraș, cele mai căutate atunci când vine vorba despre această etapă educațională, au făcut precizări în acest sens.

În acest context, colegiile „Național”, „Costache Negruzzi” și „Emil Racoviță” au făcut un anunț oficial în legătură cu acest moment. Concret, activitățile prevăzute în calendarul de înscriere a elevilor în clasa a V-a vor fi reprogramate după încetarea Stării de Alertă la nivel național și după reluarea cursurilor. De asemenea, toate informațiile referitoare la procesul de selecție (procedură, calendar, criterii) vor fi transmise în timp util pe site-urile unităților de învățământ. Desigur, mesaje similare au fost precizate și de toate celelalte unități de învățământ preuniversitar care urmează să organizeze această selecție pentru intrarea la învățământul gimnazial.

Ce a trasmis și Inspectoratul Școlar Județean legat de cum se va derula selecția elevilor de clasa a IV-a

În această cauză, Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași a publicat date despre cum se va derula selecția elevilor de clasa a IV-a pentru înscrierea în clasa a V-a.

„Procesul de selecție a elevilor de clasa a IV-a în vederea înscrierii în clasa a V-a, anul școlar 2020-2021, se va desfășura după finalizarea Evaluării Naționale – EN din 15-25 iunie 2020 și Bacalaureat din 22 iunie – 7 iulie. Perioada va fi comunicată de Ministerul Educației și Cercetării”, au precizat cei de la Inspectoratul Școlar Județean Iași.

Pe de altă parte, directorii importantelor licee și colegii ieșene analizează care este cea mai sigură modalitate. Aceștia precizează că principala lor preocupare este siguranța medicală, atât a copiilor, cât și a părinților și profesorilor. Concret, fie va mai fi organizată testarea clasică, un examen on-line și un interviu, pe bază de portofoliu, fie vor fi găsite o serie de criterii în baza cărora, acolo unde sunt mai mulți candidați decât locurile disponibile, să se facă departajarea pentru Admiterea 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *