Prima pagină » Titlurile zilei » Exclusiv! Cea mai mare țeapă de pe piața drogurilor din Iași s-a dat la Afterhills! Copiii de bani gata cumpărau cocaină sub ochii polițiștilor!
Exclusiv! Cea mai mare țeapă de pe piața drogurilor din Iași s-a dat la Afterhills! Copiii de bani gata cumpărau cocaină sub ochii polițiștilor!

Exclusiv! Cea mai mare țeapă de pe piața drogurilor din Iași s-a dat la Afterhills! Copiii de bani gata cumpărau cocaină sub ochii polițiștilor!

30 ian. 2020, 04:00,
Dragos Savin în Titlurile zilei

Surpriză de proporții pentru polițiști după ce doi tineri suspectați că ar face trafic de droguri au fost prinși. Deși povestea pare mai degrabă desprinsă dintr-un film de comedie, totul este cât se poate de adevărat. În câteva ore, cei doi tineri au făcut un profit uriaș, de aproape 10.000 de lei. Oamenii legii nu i-au putut pedepsi pe cei doi

Drogurile, substanțele care distrug vieți și spală mintea consumatorilor, nu mai sunt ce au fost, cel puțin nu la Iași. Vara anului 2019, Iași. Mii de tineri puși pe distracție se întâlnesc la Dobrovăț să participe la singurul festival din zona Moldovei. După dealuri, nu au fost chiar feriți de ochii iuți ai polițiștilor.

Reporterii BZI au aflat o poveste ce ar trebui știută de toată lumea. Această poveste, reală în totalitate, nu face decât să arate cum pot ajunge consumatorii de stupefiante și cum pot fi păcăliți de orice persoană care are un minim de imaginație. Povestea începe chiar în primele zile ale festivalului Afterhills.

Trebuie precizat faptul că pentru buna desfășurare a festivalului, ofițerii din cadrul mai multor structuri subordonate Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași au făcut echipă. Cei care au fost însă în alertă pe tot parcursul festivalului au fost polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO). O mână de polițiști, cu o vastă experiență în spate, reușesc să pună cap la cap informații și să ajungă într-un final să îi prindă pe traficanții de droguri periculoși și reușesc că confiște cantități impresionante de stupefiante.

Surpriză

La festival, procurorii DIICOT și ofițerii BCCO au pus mâna pe mai mulți traficanți și pe droguri, dar au avut parte și de o surpriză în adevăratul sens al cuvântului. Mai mulți ofițeri sub acoperire au observat doi tineri care aveau un comportament destul de suspect. Cei doi interacționau cu persoane diferite și se deplasau mereu. Au fost luați în vizor și urmăriți până la un moment dat. Oamenii legii și-au dat seama imediat ce se petrece. După câteva minute de filaj, cei doi au fost ridicați de polițiști.

„Au fost observați doi tineri cu un comportament suspect. Au fost urmăriți. Polițiștii au constatat că cei doi distribuiau substanțe care ar fi putut avea efect psihoactiv”, a precizat o sursă din cadrul anchetei.

Ceea ce avea să urmeze pare mai degrabă desprins dintr-o comedie. Niciun polițist nu s-ar fi așteptat ca ambii tineri să vândă o substanță care nu are nicio legătură cu stupefiantele.

I-au mulțumit lui Dumnezeu că au fost prinși de polițiști

Când mai mulți polițiști i-au ridicat pe cei doi tineri, ambii au înmărmurit. Disperați au întrebat ce se întâmplă. În momentul în care au auzit că cei care i-au ridicat sunt polițiști, i-au mulțumit Lui Dumnezeu. Motivul este halucinant. Cei doi tineri, teoretic, vindeau Cocaină. Practic însă, ei vindeau Paracetamol pisat.

„În momentul în care cei doi au fost ridicați fiind bănuiți de trafic de droguri, au negat totul. Au spus că ei vând Paracetamol pisat”, a mai precizat aceeași sursă.

De regulă, puțini traficanți ridicați de polițiști recunosc că vând droguri. Oamenii legii nu i-au crezut pe cei doi tineri și i-au dus la audieri, nu înainte însă să fie percheziționați. Asupra lor au fost găsite mai multe doze, iar în mașina cu care se deplasau au fost găsite mai multe tablete de Paracetamol.

Drogurile și Paracetamolul

Ca de fiecare dată, ofițerii de la BCCO au ridicat probele găsite și le-au dus la laborator pentru a fi analizate. După ce tinerii au fost audiați, iar rezultatele de laborator au fost finalizate, lucrurile erau clare. Într-adevăr cei doi vindeau Paracetamol.

De precizat este faptul că în câteva ore cei doi au obținut aproape 10.000 de lei. Dintr-o singură pastilă de Paracetamol, „traficanții” făceau nici mai mult nici mai puțin de șapte doze de așa- zisă Cocaină. Fiecare doză era vândută cu 70 de lei. Acum urmează un calcul simplu. Prețul unei cutii de Paracetamol este de aproximativ doi lei. Într-o cutie sunt 20 de comprimate, ceea ce înseamnă că un comprimat costă 10 bani. Practic, o doză pe care „traficanții” o vindeau cu zece lei costa 1,4 bani. Deci, de pe urma unei pastile de Paracetamol vândute, cei doi tineri obțineau aproape 500 de ron.

Nicio plângere depusă

Ambii le-au povestit polițiștilor de afacerea ce pare a fi per total genială și au fost lăsați să plece acasă cu tot cu Paracetamol și cu tot cu banii obținuți din vânzarea medicamentului. Polițiștii din cadrul BCCO nu i-au putut trage la răspundere. Ar fi putut răspunde în fața legii însă dacă cineva ar fi depus o plângere împotriva lor pentru înșelăciune.

Totuși, niciunul dintre cumpărători nu a venit la Poliție să spună că a vrut să cumpere Cocaină, dar a primit Paracetamol. Întreaga poveste ar trebui să ridice semne de întrebare unora. Tinerii dornici de senzații tari au fost păcăliți de această dată cu un medicament inofensiv în doză extrem de mică, însă oamenii legii spun că pericolul este la orice pas. Cocaina este cunoscută drept drogul VIP-urilor din cauza faptului că este scumpă și se găsește destul de greu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *