Prima întrecere internaţională a anului a reunite la Moscova elita gimnasticii ritmice de pe continent. Sportive din 15 ţări au participat la două competiţii: Grand Prix “Alina Kabaeva” şi Turneul internaţional, concursuri diferenţiate pe criteriul valoric. În cea mai puternică întrecere, România a fost reprezentată de Andreea Verdeş de la Clubul Corrado Iaşi, în timp ce în turneul al doilea au luat participat Laura Aniţei de la C.S.Ş. Unirea Iaşi şi Annaliese Drăgan de la Sportul studenţesc Bucureşti.
La individual compus, într-o întrecere de înaltă ţinută dominată de surorile Dina Averina (locul I) şi Arina Averina (locul II), Andreea Verdeş a avut o evoluţie constantă, apreciată cu note bune, care i-au adus calificarea în toate cele patru finale. Totalul de 89,25 a situat-o pe locul 6 în clasamentul oficial la individual compus şi pe 10 în cel neoficial, aceasta datorită faptului că Rusia a înscris şase sportive în concurs, în condiţiile în care regulamentul prevedea că fiecare ţară are dreptul la două reprezentante.
Andreea a avut o evoluţie în ascensiune
În competiţia pe obiecte, la panglică, marea favorită a probei Arina Averina, cu cel mai bun rezultat din concurs 24, 95 pe obiect, a pierdut de două ori controlul asupra panglicii şi s-a clasat pe locul 5 cu 21,150 puncte, după Andreea Verdeş, locul 4, cu 21,900. Gimnasta antrenorilor Cătălina şi Constantin Radu s-a aflat doar la 0,150 puncte de medalia de bronz pe care ar fi meritat-o cu prisosinţă. La măciuci, studenta Facultăţii de educaţie fizică şi sport din cadrul U.A.I.C. Iaşi a terminat, de asemenea, pe locul 4.
Andreea a avut o evoluţie în ascensiune şi la minge, unde a reuşit să obţină 23,950 puncte, situîndu-se pe poziţia a şasea, la fel ca şi la cerc. Acest bilanţ, cu două locuri 4 şi trei locuri 6, dovedeşte, o dată în plus, valoarea sportivei ieşene şi strădaniile colectivului tehnic de a o pregăti la cel mai înalt nivel internaţional.
“Sunt bucuros de faptul că Andreea se simte bine în elita gimnasticii ritmice mondiale şi că în ciuda pandemiei a progresat şi a reuşit să atragă atenţia juriului internaţional, primind din partea organizatorilor un Premiu special. La Moscova a întâlnit sportive care se pregătesc în condiţii deosebite, sub supraveghere medicală şi pentru o bună recuperare. Rusia, care este cea mai mare forţă mondială în această disciplină, are 5500 de cluburi. Mergem înainte, formăm noi competitoare cu speranţa că mâine va fi mai bine decât azi. Ce am reuşit se datorează nu numai nouă, ci şi Primăriei şi Consiliului Local care ne sprijină constant şi cărora le adresăm mulţumiri.”- ne-a declarat prof. Constantin Radu