Prima pagină » Local » Examenul de Bacalaureat 2022 s-a încheiat! Cât de complexe au fost subiectele de la ultima probă scrisă

Examenul de Bacalaureat 2022 s-a încheiat! Cât de complexe au fost subiectele de la ultima probă scrisă

19 aug. 2022, 02:00,
Andreea Timofte în Local

În județul Iași, la ultima testare din cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie, au fost prezenți 622 de candidați, din totalul de 735 ce au fost înscriși pentru această probă. Nu au participat 113 candidați, 70 fiind din promoția curentă și 43 din promoțiile anilor anteriori.

Cei care au optat pentru Geografie la proba la alegere au avut de interpretat harta mută a reliefului din Europa, iar cei care au ales Psihologie sau Filosofie au avut de reflectat asupra unor concepte, precum emoții și condiția umană.

Cum au arătat subiectele de la ultima prima probă scrisă

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 3 septembrie

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 3 septembrie

Subiectele la Geografie de la ultima probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat, adresate tuturor candidaților ce au ales să susțină ultimul examen la această disciplină, s-au axat pe cunoașterea tipurilor de climă din România, dar și a reliefului. În prima parte, harta mută a Europei a trebuit să fie analizată, luând în calcul aspecte ca identificarea orașelor-capitală, dar și a unor anumite fluvii.

La subiectul al doilea, grilele despre relief, râuri și tipurile de roci din țară au reprezentat subiecte de examen. Ultimul subiect s-a concentrat pe aflarea unor valori speciale, spre exemplu amplitudinea termică anuală și valoarea unei suprafețe cultivate cu cereale.

În ceea ce privește varianta de la Psihologie, tinerii au avut încercuit varianta corectă, făcând trimitere la cunoștințele acumulate în toți cei patru ani de studiu. Funcțiile limbajului și tipurile de emoții au constituit subiecte ce au trebuit abordate.

O altă materie care s-a bucurat de atenția adolescenților, Filosofia, i-a pus pe candidați în situația în care a fost indicat să dezbată problematica naturii umane. La una dintre cerințe elevii au avut de scris despre modurile existențiale umane, în urma analizei unui text al autorului Lucian Blaga.

Calendarul activităților viitoare

Tineri scriind

Cum au arătat subiectele de la ultima probă scrisă

Având în vedere că unul dintre cele mai importante examene din viața candidaților a luat sfârșit, tot ceea ce a mai rămas de făcut este ca după afișarea primelor rezultate, în cazul în care aceștia sunt nemulțumiți de notele obținute, este să depună contestații.

Afișarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 31 august, până la ora 12:00, iar contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 -18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun sau transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat la cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 3 septembrie, în prima parte a zilei. De asemenea, Ministerul Educației pune la dispoziţia celor interesaţi linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncţionalităţi pe durata probelor scrise. Numărul va fi disponibil în perioada 16-18 august, între orele 8:00-16:00, respectiv 19 august, între orele 8:00-14:00.

Amintim că pentru a fi declarat promovat un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții: recunoașterea, echivalarea și susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5, cel puțin, la fiecare dintre acestea, și obținerea mediei 6, cel puțin, la probele scrise.

Bugetul.ro
Adio, ANPC pentru Cristian Popescu Piedone! Curtea de Apel București i-a dat vestea, după ce a fost acuzat de nepotism
redactia.ro
Donald Trump a decis. Ce se întâmplă cu trupele americane din România
Bugetul.ro
Spitalul care nu va mai exista. 150 de milioane de euro pierdute din cauza incompetenței locale
a1.ro
Larisa Iordache și Cristian Chiriță, pregătiți de botezul fiicei lor. Ce planuri au, la o lună de când au devenit părinți
Playtech.ro
Cine este Nicolle Fota, noua iubită a lui Cătălin Botezatu. Ea are 18 ani, el 58
observatornews.ro
Comisarul-şef din Timișoara care găzduia petreceri cu droguri, acuzat în 2023 că apăra traficanții. Reclamația, retrasă brusc: "Au protecţia lui"
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Cel mai puternic cutremur din istorie. Milioane de oameni au rămas fără adăpost
SportpeSurse
Imaginile video cu Mario Iorgulescu, care petrecea cu femei, au înnebunit-o de furie pe Melek Minca. Soția șoferului omorât susține că a luat o decizie radicală
Playtech.ro
Ce trebuie să faci în luna mai pentru ca cireșul să rodească din plin. Se va umple de fructe dulci și gustoase
Dailybusiness.ro
Ciocolata care i-a fascinat pe români după căderea lui Nicolae Ceaușescu revine la raft în România
RomaniaTV
Cristela Georgescu ține post negru intermitent: „De 6 ani fac asta. Am pierdut tot ce a însemnat ”corp deșeu”, se vede clar”
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Dispar banii de pe carduri, ANAF şi BNR avertismente pentru toţi românii cu carduri
redactia.ro
Doliu în medicina românească. A murit unul dintre cei mai importanți medici. A fost un profesionit desăvârșit
ego.ro
Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`