Prima pagină » Local » „Evoluție” – expoziție de artă textilă la Palatul Copiilor Iași
„Evoluție” - expoziție de artă textilă la Palatul Copiilor Iași

„Evoluție” – expoziție de artă textilă la Palatul Copiilor Iași

14 oct. 2023, 15:18,
în Local

Palatul Copiilor Iași – Cercul de Tapiserie, în parteneriat cu Asociația „E Ceva Bine” și Asociația „Sută la sută românesc” (București), organizează expoziția colectivă de artă textilă „Evoluție”, deschisă la Galeriile „Dimitrie Gavrilean”, în perioada 12 – 26 octombrie 2023, în cadrul Festivalului Național de Artă 2023 „Dezvoltarea Durabilă văzută prin lentila artei” – Ediția I. Proiectul reunește tineri de excelență din toate domeniile artistice, încurajați să își exprime talentul și propria viziune artistică asupra unui viitor mai bun.

Elevii Cercului de Tapiserie de la Palatul Copiilor Iași, coordonați de Prof. dr. Mădălina Toma, se vor alătura astfel colegilor din întreaga țară, ale căror lucrări vor putea fi admirate de public în această perioadă, în cadrul celor 8 expoziții regionale din cadrul Festivalului de Artă, vernisate în luna octombrie.

Luni, 16 octombrie, de la ora 17.00, publicul este invitat la Palatul Copiilor Iași, la vernisajul acestei expoziții – o întâlnire cu autorii celor 20 lucrări de artă textilă, tineri ieșeni aspiranți la statutul de artist, care abordează teme actuale, precum: „Fără sărăcie” – Saraiman Sofia (cl. a VIII-a); „Foamete 0” – Niculiță Alexandra (cl. a XII-a); „Sănătate și bunăstare” – Pocneț Sabrina (cl. a VIII-a), Crețu Amalia (cl. a VII-a); „Educație de calitate” – Prodan Teodora (cl. a IX-a); „Egalitate de gen” – Luchiean Eliza (cl. a lX-a); „Apă curată și sănătate” – Tulică Miruna (cl. a IV-a); „Energie curată la prețuri accesibile” – Theodora Sterpu (cl. a IX-a); „Muncă decentă și creștere economică” – Olaru Bigu Cristian Ștefan (cl. a VII-a); „Industrie, inovație și infrastructură” – Iacob Daria (cl. a VIII-a); „Inegalități reduse” – Panțiru Iustina (cl. a IX-a); „Orașe și comunități” – Saraiman Maria (cl. a lV-a); „Consum și producție responsabile” – Lungu Adelina (cl. a VIl-a); „Acțiune climatică” – Poschin Amalia (cl. a X-a); „Viață acvatică” – Hrib Sorana (cl. a XI-a); „Viață terestră” – Lehaci Maria Emilia (cl. a Vll-a); Vrabie Darius (cl. a X-a); Baltag Georgiana (cl. a XI-a); „Pace, justiție și instituții eficiente” – Fărîmă Sebastian (cl. a X-a); „Parteneriate pentru realizarea obiectivelor” – Mihai Luiza (cl. a X-a).

Expoziția va fi prezentată de Prof. univ. dr. Mihai Dorin, critic de artă. Lucrările vor rămâne pe simezele Galeriilor „Dimitrie Gavrilean” ale Palatului Copiilor Iași, până pe 26 octombrie 2023.

Festivalul Național de Artă 2023 „Dezvoltarea Durabilă văzută prin lentila artei” – Ediția I este un proiect inițiat și implementat de Asociația „E Ceva Bine”, finanțat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului, prin Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, și desfășurat în perioada 1 august – 1 noiembrie 2023. Obiectivul proiectului este promovarea în rândul elevilor a Strategiei Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă și a celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD) ale Agendei 2030, adoptată prin Rezoluția Adunării Generale a ONU A/RES/70/1 și creșterea nivelului de informare, educare și conștientizare prin activități extracurriculare și prin metode alternative – folosind arta ca instrument de educație și vehicul de promovare formală și informală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
31 august 2024
31 august 2024