Prima pagină » Local » Evoluția adolescentului de 16 ani ce a fost lovit de tren în apropiere de Gara Vatra Dornei. Gamba amputată a fost replantată
Evoluția adolescentului de 16 ani ce a fost lovit de tren în apropiere de Gara Vatra Dornei. Gamba amputată a fost replantată

Evoluția adolescentului de 16 ani ce a fost lovit de tren în apropiere de Gara Vatra Dornei. Gamba amputată a fost replantată

18 ian. 2023, 10:45,
BZI.ro, în Local

Medicii de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” Iași au reuşit să replanteze piciorul băiatului lovit de tren la Vatra Dornei, în timp ce asculta muzică la căşti. Intervenţia a durat 13 ore, medicii intrând în sala de operație la ora 14:00 și ieșind la ora 03:00 dimineața.

Adolescentul în vârstă de 16 ani este internat la Terapie Intensivă, starea lui fiind una critică.

Gamba amputată a fost replantată

Un băiat în vârstă de 16 ani a ajuns de urgență marți, 17 ianuarie, cu elicopterul SMURD la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” Iași, în sala de operație. Adolescentul fusese implicat într-un tragic accident feroviar în apropiere de Gara Vatra Dornei Băi. Potrivit martorilor, acesta avea căștile pe urechi și telefonul în mână, și nu a putut fi atent că se apropie trenul.

Miercuri, 18 ianuarie, reprezentanții Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” Iași, au transmis ultimele informații legate de evoluția pacientului.

„Pacientul a fost internat în Secția de Chirurgie Plastică cu diagonsticul de: Politraumatism prin accident rutier, șoc hemoragic, amputație membrul inferior stâng nivel treime proximală gambă, traumatism cranio-cerebral cu hemoragie subarahnoidiană, fractură de omoplaț, fracturi de coaste 7-9, hemotorax, ruptură de splină cu hemoperitoneu.

Pentru leziunile cranio-cerebrale și torace s-a optat pentru tratament conservator, i s-a facut splenectomie (efectuată de colegii de la chirurgie pediatrică) gamba amputată a fost replantată.

Momentan copilul se află în serviciul ATI, se continuă terapia suportivă maximală inițiată încă din momentul internării. Evoluția este lent favorabilă”, au precizat reprezentanții Spitalului Sfânta Maria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *