Prima pagină » Sanatate » Boli si tratamente » De ce trebuie să evitați spălarea vaginului cu gel de duș
De ce trebuie să evitați spălarea vaginului cu gel de duș

De ce trebuie să evitați spălarea vaginului cu gel de duș

28 aug. 2020, 09:04,
în Sanatate

Evitați spălarea vaginului cu gel de duș! Va spălați părțile intime de mai multe ori pe zi, purtați haine prea strânse, păstrați absorbantul prea mult timp. Aceste acțiuni fac parte din viața de zi cu zi a multora dintre femei. Cu toate acestea, acestea sunt obiceiuri proaste care trebuie eliminate dacă doriți să aveți o igienă personală impecabilă.

În plus, există o altă greșeală pe care o facem cu toții și care ar trebui uitată de urgență: spălarea vaginului cu gel de duș. În timp ce acest lucru poate părea banal, în unele cazuri poate avea consecințe asupra echilibrului vaginal.

Evitați spălarea vaginului cu gel de duș!

Dacă utilizarea unui gel de duș poate perturba uneori flora vaginală, se datorează faptului că vaginul este locuit de multe bacterii bune, care contribuie la echilibrul său. Pentru a menține acest echilibru, este important să alegeți produsele potrivite și să le utilizați cu înțelepciune.

Majoritatea gelurilor de duș convenționale tind să fie prea alcaline, ceea ce înseamnă că pH-ul lor este mai mare de 7. Rezultatul: Pot usca și deshidrata atunci când sunt utilizate pentru igiena personală zilnică. Dacă unii nu au o sensibilitate specială și își curăță părțile intime cu săpun clasic fără să simtă iritare, este de preferat să folosiți produse cu un pH apropiat de cel al vaginului, cu alte cuvinte între 4 și 8. În caz de infecție cu drojdie sau mâncărimi, se recomandă un pH neutru sau ușor alcalin pentru a preveni dezvoltarea sporilor fungici cărora le place mediul acid. Pentru a face acest lucru, este indicat să optezi pentru un produs special dedicat igienei intime.

Vaginul se autocurăță

Nu este necesară utilizarea sau abuzul acestor produse: nu uitați că vaginul are o capacitate de auto-curățare! Pentru aceasta este vorba de secreția vaginală. Realizate de glandele secretoare situate la nivelul colului uterin și pereții vaginului, rolul lor este de a menține această zonă curată și sănătoasă.

Prin urmare, este esențial să se limiteze spălarea în interiorul vaginului. Spune adio dușurilor vaginale, care constau în igiena proiectând un jet de apă în interiorul acestui organ. Curățați numai zona exterioară a părților exterioare, adică labia majora și labia minora, fără a trece dincolo de vulvă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *