Prima pagină » Magazin » Evenimentul Ia Și Cufărul cu Haine a ajuns la a V-a ediție!
Evenimentul Ia Și Cufărul cu Haine a ajuns la a V-a ediție!

Evenimentul Ia Și Cufărul cu Haine a ajuns la a V-a ediție!

09 mai 2023, 15:43,
BZI.ro, în Magazin

Ești în căutarea unor haine pentru acest sezon și nu numai? Vrei piese de calitate, dar care să fie și la un preț accesibil?
Vino pe 14 Mai la cel mai mare eveniment de Resale din Iași care va avea loc la Cafeneaua Piața Unirii. Haide să ne pregătim garderoba pentru următorul sezon!

Susținem sustenabilitatea în modă, o industrie despre care se vorbește tot mai mult că dăunează mediului înconjurător.

Organizăm IaȘi Cufărul cu Haine încă din 2019, iar acum a devenit cel mai mare eveniment de acest fel din Iași. Conceptul de #resale reduce supraproducția în industria modei și menține întreaga planetă curată.

Rațiunile pentru care cineva vine la IaȘi Cufărul cu haine?

Prețul accesibil – 47%
Modelul deosebit – 31%
Economie de timp – 22%

IaȘi cufărul cu haine vorbește despre ideea de a proteja mediul înconjurător printr-un consum rațional de textile și materiale. Încet, dar sigur, demonstrăm că reciclarea textilelor nu este o misiune imposibilă!

Știai că se folosesc peste 2.500 de litri de apă pentru fabricarea unui singur tricou de bumbac?

De la producţie şi până la felul în care oamenii scapă de ele, hainele reprezintă al doilea mare poluator al planetei, susţin specialiştii.

Impactul industrei textile asupra mediului este imens, iar datele oficiale ar trebui să ne facă pe fiecare dintre noi mai responsabili şi mai conştienţi de ce putem face pentru a reduce efectele negative.

Ai hăinuțe care nu-și mai găsesc locul în dulap? Ești în căutare de chilipiruri?
IaȘi Cufărul cu Haine este locul perfect pentru tine!

„Totul a pornit în 2019, de la dorinta de a reduce consumul de haine. Cu toții trecem prin perioade în care adoptăm un anume stil vestimentar pentru o perioada determinată. Cand ne rămân în șifonier piese vestimentare, ajungând, astfel, să cadă dressingul pe noi. În altă ordine de idei, ce nu-ți mai place ție s-ar putea să fie fix ceea ce altcineva caută și își dorește să aibă. Uite așa a încolțit ideea pe care o punem în practică din noiembrie 2019”, spune fondatoarea Teona Gherasim.

„Te așteptăm la IaȘi Cufărul cu Haine dacă ești în căutarea unor piese care să-ți completeze garderoba sau dacă ai haine care nu-și mai găsesc locul la tine în dulap”, adaugă Alexandra Ungurean, organizatoarea evenimentului.

„Vom socializa la un pahar de vin de la trei crame care ne-au susținut mai mereu, respectiv Gramma, Cotnari și Strunga, totul cu un Cafe Concert pe fundal, susținut de Eduard Crenganiș și Manu Foșalău. Te așteptăm pe 14 mai la Cafeneaua Piața Unirii, începând cu ora 13:00”, completează Ioana Gamen, creatoarea de evenimente.

Evenimentul Ia Și Cufărul cu Haine a ajuns la a V-a ediție, iar scopul lui este de a susține sustenabilitatea în materie de modă, o industrie despre care auzim tot mai mult în ultima perioadă că dăunează. Cum acest scop a devenit deja foarte promovat, avem posibilitatea de a continua noi idei și soluții în susținerea lui.

La Ia Și Cufărul cu Haine vii cu haine pe care nu le mai porți sau dacă ești în căutarea unor piese care să-ți completeze garderoba.

Prețurile vor fi modice. Nu mergem pe ideea de comerț, ci de recirculare și de reciclare: hainele care ție nu iți mai plac pot deveni preferatele altcuiva.

Avem un workshop din care vei pleca acasă cu informații și avem timp și de socializare.
Expozantele vor participa la o tombolă pe care am transformat-o deja în tradiție.

Când?

Pe 14 mai 2023 la CPU (Cafeneaua Piața Unirii)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *