Evenimentul care a lăsat o tânără cu fața aproape paralizată a fost un moment șocant pentru aceasta. Totul a pornit de la o intervenție chirurgicală de îndepărtare a unei tumori.
Viața unei tinere în vârstă de 25 de ani a luat o întorsătură neașteptată într-o singură zi, când a suferit o intervenție chirurgicală pe creier pentru a îndepărta o tumoră. În timpul operației, a suferit un accident vascular cerebral care a lăsat-o incapabilă mă meargă sau să scrie, având și senzația că lumea se mișcă constant. Evenimentul a lăsat-o pe tânără cu fața aproape paralizată.
Evenimentul care a lăsat o tânără cu fața aproape paralizată
În urma atacului cerebral din timpul operației, a avut leziuni nervoase iar partea dreaptă a feței a fost, de asemenea, paralizată permanent. Când s-a trezit, totul era diferit, mai ales modul în vederea vedea lumea și în care aceasta o vedea și o trata.
„Aspectul meu înainte de a suferi daune nervoase la față se încadra în tiparul pe care societatea îl considera acceptabil, și nu mi-am pus niciodată la îndoială valoarea pe baza aspectului meu. Dar, când am dobândit diferența vizibilă la 25 de ani, totul s-a schimbat. Dintr-o dată, am fost confruntată cu priviri, șușoteli și dura realitate că nu mai mă încadram în definiția convențională a frumuseții fizice. Am realizat cât de mult se pune accent pe aspect, când nu mai puteam să merg pe stradă fără să atrag atenția negativă sau întrebări despre de ce gura mea este „ciudată” a declarant tânăra.
În 2020, a devenit prima persoană din Marea Britanie care a suferit o intervenție chirurgicală inovatoare pentru a-și recăpăta zâmbetul, în cardul căreia nervii și vasele de sânge au fost transplantate din gamba dreaptă în buza superioară, pentru a da putere părții afectate.
„Imediat după debutul paraliziei faciale, am avut o luptă constantă între a-mi îmbrățișa autenticitatea și a ceda standardelor nerealiste impuse de rețelele sociale. Simțeam o așteptare nescrisă de a ascunde sau a minimiza aspectele apariției mele care se abateau de la normă și îmi pindeam toate speranțele în intervenția chirurgicală pentru zâmbet, sperând că va șterge diferența cauzată de accidentul vascular cerebral”
I-au trebuit 3 ani pentru a putea zâmbi din nou
Rezultatele nu au fost imediate. A fost nevoie de încă trei ani de fizioterapie pentru a învăța din nou să zâmbească și să-și activeze mușchii masticatori. Totuși, cu timpul, intervenția chirurgicală i-a permis să recupereze unele dintre expresiile pe care le pierduse când s-a trezit incapabilă să comunice pe partea dreaptă.
„Nefericirea și anxietatea legate de diferența mea vizibilă erau amplificate de faptul că făceam parte din generația Instagram. Presiunea de a mă conforma standardelor nerealiste de frumusețe văzute pe rețelele sociale părea copleșitoare. Eram constant bombardată cu imagini de fețe impecabile și vieți perfecte. Văzând fotografii cu alții online, mai ales oameni de vârsta mea care cumpărau case, călătoreau, se logodau și făceau lucruri care erau inaccesibile pentru mine în acel moment, îmi intensifica lupta cu încrederea și autoacceptarea”, a continuat tânăra.
Aceasta a decis să facă o schimbare și să nu lase comentariile negative să o afecteze. În procesul ei, a început să creeze o listă cu puncta forte și realizările care nu erau legate de aspectul fizic.
„Călătoria mea spre autoacceptare nu s-a întâmplat peste noapte. A necesitat o schimbare de mentalitate, în care am încetat să caut validarea din partea altora și am început să îmbrățișez unicitatea mea. În loc să plâng pierderea vechiului meu aspect, am început să sărbătoresc frumusețea diferenței mele vizibile. M-am reamintit că valoarea mea nu este determinată de standardele societății; este definită de caracterul meu, de bunătatea față de ceilalți și de spiritul meu rezilient. Ori de câte ori mă simțeam provocată de comentarii, îmi aminteam de ce arăt așa cum arăt și că acest lucru se datorează unei intervenții chirurgicale care mi-a salvat viața”, a spus femeia.
Evenimentul care a lăsat-o pe tânăra de 25 ani cu fața aproape paralizată a învățat-o să se accepte pe sine așa cum este și să nu se mai ghideze după tiparele societății.