Prima pagină » Eveniment-Social » Evenimente speciale intitulate „Zilele Liceului Teoretic de Informatică «Grigore Moisil», Iași”
Evenimente speciale intitulate

Evenimente speciale intitulate „Zilele Liceului Teoretic de Informatică «Grigore Moisil», Iași”

25 ian. 2021, 02:00,
Valentin Hutanu în Eveniment-Social

Momente speciale în cadrul acțiunii intitulate „Zilele Liceului Teoretic de Informatică «Grigore Moisil», Iași” din 25 și 26 ianuarie 2021. Cu gândul la strălucirea minții academicianului Grigore C. Moisil, instituția duce mai departe viziunea sa deosebită de a se încrede în Informatică și de a lansa Educației cea mai mare provocare – digitalizarea și tehnologizarea. „Suntem recunoscători profesorilor și directorilor care au construit adevărate caractere. De asemenea, vrem să le mai arătăm încă o dată absolvenților noștri cât de mult îi prețuim pentru tot ceea ce ne-au lăsat și pentru performanțele obținute în companiile IT și în instituțiile din întreaga lume”, a precizat prof. dr. Adina Romanescu, director la Informatică

„Zilele Liceului Teoretic de Informatică «Grigore Moisil», Iași” (LIIS) sunt programate între 25 și 26 ianuarie 2021. Cu gândul la strălucirea minții academicianului Grigore C. Moisil, actualul colectiv al unității de învățământ duce mai departe viziunea sa deosebită de a se încrede în Informatică și de a lansa Educației cea mai mare provocare – digitalizarea și tehnologizarea.

„Suntem recunoscători profesorilor și directorilor care au construit adevărate caractere. De asemenea, vrem să le mai arătăm încă o dată absolvenților noștri cât de mult îi prețuim pentru tot ceea ce ne-au lăsat și pentru performanțele obținute în companiile IT și în instituțiile din întreaga lume”, a precizat prof. dr. Adina Romanescu, director la Informatică.

Se propune, împreună cu profesorii, elevii, părinții și absolvenții, dezvoltarea comunității LIIS, prin puterea constantă de a exista conectarea la viitor

Împreună cu profesorii, elevii, părinții și absolvenții, se propune dezvoltarea comunității LIIS, prin puterea constantă de a exista conectarea la viitor.

„Ne propunem să transmitem aprecieri cadrelor didactice care anul acesta și-au depășit propriile așteptări profesionale și au implementat 3 tipuri de scenarii de învățare. Suntem, și cu acest prilej alături de elevii noștri, îi susținem să-și găsească pasiunea, să creadă în visele lor, să prețuiască oamenii și știința, dăruind comunității înzecit din ceea ce au primit. LIIS a inițiat și lansat în anul 2019 conferința «Noi perspective ale educației în era digitală», în vederea construirii unei comunități educaționale deschise schimbului de bune practici pentru utilizarea tehnologiilor în învățare, dar și oportunităților de dezvoltare oferite de mediul universitar, de companiile IT și decidenții din comunitatea locală”, au mai punctat cei de la Informatică.

Participă specialiști în educație, profesori universitari, aproape 100 de cadre didactice din școlile din județ, profesorii Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași

La conferința de anul acesta vor participa specialiști în educație, profesori universitari, aproape 100 de cadre didactice din școlile din județ, profesorii Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași, elevi. Lucrările susținute în plen vor constitui repere în dezvoltarea cadrelor didactice, în construirea de scenarii didactice adecvate nevoilor de învățare ale elevilor, iar pe termen lung, aceasta devine una dintre premisele strategiilor de formare a cadrelor didactice conectate la dinamica economică și socială actuală. Companiile IT au răspuns în număr foarte mare în a sprijini dezvoltarea elevilor liceului care este, de fapt, o investiție sustenabilă în dezvoltarea inteligentă a comunității. De asemenea, workshop-ul „Educație în era digitală” vine în completarea curriculumului școlar pentru a oferi oportunități de învățare informale și nonformale elevilor.

Conferința „Educația financiară transdisciplinară. Educație pentru viață, viziune și strategie”

Mai departe, este programată conferința „Educația financiară transdisciplinară. Educație pentru viață, viziune și strategie”. Aceasta își propune, prin constatări, sugestii, proiecții, să aducă în prim-plan dezbaterea importanței educației financiare în școală și rolul jucat de fiecare disciplină în parte în pregătirea elevilor pentru cunoașterea mediului financiar și formarea abilităților necesare pentru a deveni, la maturitate, independenți financiar. Creativitate, IT, excelență sunt coordonatele care definesc și organizarea Atelierului de produse digitale „Noi perspective ale educației în era digitală”, aflat la ediția a III-a. Acesta reunește pasionații de site-uri, softuri, roboți și resurse multi-media. Programul detaliat al tuturor activităților organizate la Informatică poate fi consultat aici: http://liis.ro/Pages/view/news/838.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
28 ianuarie 2025
28 ianuarie 2025