Prima pagină » Local » Eveniment important la Iași! George Simion și Alianța pentru Unirea Românilor prezintă candidații la alegerile europarlamentare – GALERIE FOTO, LIVE VIDEO/TEXT

Eveniment important la Iași! George Simion și Alianța pentru Unirea Românilor prezintă candidații la alegerile europarlamentare – GALERIE FOTO, LIVE VIDEO/TEXT

22 oct. 2023, 16:41, 1 ,
în Local

Alianța pentru Unirea Românilor prezintă astăzi, 22 octombrie, cu 8 luni înainte, lista candidaților pentru alegerile europarlamentare. Așadar, începând cu ora 16.00, în Amfiteatrul Palas Iași, George Simion, liderul partidului AUR, va fi prezent pentru a anunța lista candidaților la alegerile europarlamentare ce vor avea loc pe data de 9 iunie 2023. Alături de acesta va fi și Cristian Terheș, membru al Parlamentului European. Este o premieră pentru scena politică din România, unde partidele vechi ne-au obișnuit să facă acest lucru cu o lună sau două înainte de alegeri. Formațiunea politică face acest demers, deoarece își dorește ca toți cetățenii, precum și societatea civilă, să cunoască candidații pe care îi propune.

Ștefan Pintilie va cânta imnul național împreună cu cei prezenți în cadrul evenimentului.

Cele mai importante declarații din cadrul evenimentului:

„Mulțumesc Iași, mulțumesc Moldova. Cred că noi avem mai multe cadre universitare aici decât au ceilalți. Avem cea mai buna listă pentru Parlamentul European. În schimb, știți ce trimit ei? Moși libidinoși care hărțuiesc sexual consiliere în Parlamentul European. Lista PNL va fi deschisă de Rareș Bogdan. Stau și mă uit atent la ceas, am făcut un calcul sunt 1652 de zile de când Rareș Bogdan a zis că taie pensiile speciale și încă mai taie la ele. Asta este batjocura la adresa romanilor de 33 de ani.

Iașule, Iașule, mandră cetate numele tău țara străbat. Din păcate doar numele îl poate străbate că nu avem autostrăzi. E condamnată Moldova, și eu sunt moldovean. Moldova este condamnată la sărăcie, la subdezvoltare, la batjocură din vina celor care au condus-o până acum, iar răspunsul nostru la bătaia de joc este: DE AJUNS!

Mesajul nostru către Europa:„Nu suntem ruda săracă și de asta nu cred că suntem frați, nu suntem cetățeni de mâna a doua, cred că ne confundați”.

Noi suntem români și ca români este datoria noastră să stăm alături de toți românii. Pentru România este important fiecare român.

Nu lăsăm pe nici un român în urma. Astăzi, 11 țări din UE își doresc să modifice sau să suspende acordul de liberă trecere între statele UE. De ce umilința Schengen? De ce a trebuit să fim călcați în picioare și nimeni să reacționeze? Nu sunt antieuropean. Nu în ultimul rând, indiferent cât de grele vor fi bătăliile ce vă promitem este că versul din imnul nostru național vă fi literă de lege pentru noi”, a spus George Simion.

George Simion

 

„Îmi place aici, e un oraș frumos. Plin de frumuseți. Am fost astăzi la Catedrala am fost într-o mare, mii de oameni și am simțit evlavia, lucru care lipsește în multe locuri. Am fost prin parcuri, am văzut multe familii, am văzut în două ipostaze. România are nevoie să trimiță în Parlamentul European normalul. De mai mult de 15 ani alunecă aceasta lume în irațional. An ajuns să mâncam insecte, porumb modificat genetic. Se recomandă plățile bancare și digitale. E ipocrizie. Pas cu pas se va ajunge în situația în care nu o să mai avem bani cash. Care este pretextul? Combaterea evaziunii fiscale. Că și cum noi oamenii de rand ne-am ocupa cu spălare de bani și evaziune fiscala. De 15 ani se tot recomanda plățile digitale. Vi s-a părut cumva că fenomenul s-a redus? Nici vorba este din ce în ce mai prezent în viețile noastre. Ce se intâmplă însă în momentul în care nu mai poți plăti cash? Banii tai nu mai sunt buni. Plățile prin bănci și plățile digitale prezintă un pericol de moarte pentru libertate. În orice moment, Guvernul sau chiar băncile poti sa îți oprească accesul la banii tai din cont. Eliberați-va de cel viclean@ Hai, eliberare! „, a spus Gheorghe Piperea.

Gheorghe Piperea

„Stimați prieteni, simpatizanți și susținători AUR. România merită să trimiță în Parlamentul European oameni care vor pot și trebuie să facă ceva pentru ‘ara lor. AUR propune pentru Parlamentul European patrioți, oameni competenți, oameni cu experiență, care stiu să reprezinte românii. Suntem în dulcele târg al Iașilor. Suntem în locul unde s-a înființat prima universitare modern[ a României. Suntem în capitala Moldovei, aici unde ar trebui să fie leagănul mediului academic și al cercetării. Din păcate nu este așa.

Mediul academic și cercetare suferă la nivel european. Vorbim în Europa de competiție și competitivitate. Și ne uitam aici și vedem cercetarea și inovarea în ce hal au ajuns. Și mereu parca ne luptam cu morile de vânt. La nivel mondial și european sunt ai noștri cercetători și profesori care ne reprezintă tara dar muncesc acolo. Noi nu le-am dat șansa aici. Statul din păcate neglijează importanța cercetării. Dacă privim peste hotare cate țări investesc pentru cercetare, cât de mult susțin cercetătorii. Pentru acele țări cercetarea dezvoltarea și inovarea reprezintă un cult al științei.

România trebuie să devina un pol al cercetării și inovării în Europa. AUR se angajează ca România să devină polul cercetării și inovării în Europa. Dragi români de aici și de pretutindeni să ne unim toate forțele pentru că țara noastră să se bucure pentru prosperitate. Bazat pe cunoaștere, bazat pe știință”, a spus Silviu Gurlui.

Silviu Gurlui

„De aici vine tot ceea ce însemn eu. Toate valorile corecte aici le-am deprins. Aici sunt acasă. Împreună putem scrie istoria, viitorul României. Unde este vocea romanilor la Bruxelles. Trăim în Europa muncim pentru Europa însă aceștia ne spun că nu avem voie să ne așezăm la masa cu ei. Ne trimit la periferia ei. Aceasta comunitate vrea să ne rușinat că suntem romani. Pare că singura noastră menire astăzi este să fim o masa de votanți. Ei bine să votam atunci dar să votam românește. Peste noi romanii nu se mai poate trece. Antreprenorii romani sunt motorul economiei naționale cine nu înțelege acest lucru este ignorat sau răuvoitor. Avem nevoie de un mediu de afaceri prietenos. Pentru a elimina toate barierele și toate obstacolele” , a spus Laura Gherasim.

Laura Gherasim

„Dragi români sunt onorată să fiu astăzi aici în capitala Moldovei și la câțiva pași de județul pe care îl reprezint în Parlament, Vasluiul. Pentru locuitorii Moldovei, aderarea la UE a fost o lamă cu doua tăișuri. 16 ani au trecut de la momentul aderării în UE. Iar în tot acest timp Moldova este golita de tinerii săi. Nu mai avem forță de muncă, iar guvernele care s-au perindat nu au făcut nimic pentru că românii să se întoarcă acasă. Acești români, deși plecări departe, ei sunt în inimile noastre. Noi trebuie să creăm condiții pune pentru că românii noștri din diaspora să își dorească să se întoarcă acasă. Vom face demersuri la nivel european pentru a combate discriminarea și pentru a fi siguri că românii noștri vor fi tratați cu respect oriunde se vor afla. Inima fiecărui român plecat bate tot aici în România iar acești români ai noștri își doresc să se întoarcă acasă. AUR este dedicat prosperității României și românilor. Nu numai aici în țară dar și a celor care trăiesc în străînătate. Împreună noi toți putem schimba acest lucru. Haideți să lupta împreună pentru România”, a spus Raisa Enachi.

Raisa Enachi

„Sunt extraordinar de onorata și mandra să mă aflu aici în fata dumneavoastră în inima Moldovei. Noi, ieșenii, dar și ceilalți locuitori din Moldova avem o contribuție extraordinară, o moștenire nemaipomenită la cultura noastră, a Moldovei, a României, dar și a Europei. Astăzi mai mult că oricând vorbim de o necesitate care nu mai poate fi neglijată. Aceea de a fi demni în Europa. Suntem a șasea țară din UE în ceea ce privește populația. Dar din cauza guvernării, cel puțin defectoasa nu avem același nivel de trai ca prietenii noștri din tarile europene. Am fost doar spectatori și executanți în UE. Noi românii trebuie să ne asumam rolul nostru în Uniunea Europeană. Cu demnitate, cu bucurie că suntem ceea ce suntem. Avem aceleași contribuții aceleași responsabilități dar ar trebui și nu avem aceleași drepturi și aceleași beneficii.

AUR, noi toți spunem : DESTUL!! Nu dorim să părăsim UE așa cum se găsesc voci a unor propagandiști. Nu dorim să părăsim UE dar trebuie să fim cetățeni cu drepturi depline, nu vasali. Trebuie să avem o politica îndreptată către interesele națiunii. Demnitatea noastră în momentul în care veți vota cu singurul partid care reprezintă interesele românilor, demnitatea noastră vă fi la loc de cinste, viitorul este acum.

Cu sprijinul dumneavoastră, noi, din familia AUR, suntem hotărâți să susținem și să sprijinim demnitatea noastră în Uniunea Europeană și în lume. Prezenta AUR în Parlamentul European va fi bazată pe respect reciproc indiferent de mărimea sau puterea celorlalte țări. Dragi români, vă asigur că AUR este alături de dumneavoastră. AUR nu vinde speranțe, AUR le îndeplinește.

Vă invitam să ne alăturați nouă pentru o țară suverană, vă invitam să fiți parte a acestei mișcări de renaștere națională. Vă mulțumesc pentru încrederea voastră. Împreună doar, vom reuși. Împreună vom reconstrui România noastră. România, românilor din diaspora și România noastră. România nu a avut granita la Prut”, a spus Cristina Emanuela Dascălu

Emanuela Dascălu

„Dragi prieteni, bine ne-am regăsit! Tot timpul când mă întâlnesc în țară cu frații mei de cauză sunt tare bucuros pentru că împreună și numai împreună vom reuși să ajungem la toate obiectivele pe care le-am fixat. Astăzi vedeți bine, ne confruntăm cu o ofensiva distrugătoare a neomarxismului. O cultura a morții care își propune să distrugă tradiția noastră, credință noastră. Noi avem datoria să apărăm aceste temeiuri. Și o putem face numai și numai dacă dam viață acestor valori aflate pe frontispiciul nostru. Aceste vremuri tulburi nu ne pot opri. Din potriva ar trebui să luptam pentru tot ce ne face pe noi romani. Să luptam pentru copiii noștri pentru civilizația noastră. Să luptam nu doar politic ci și cultural. Avem și tăria de la Dumnezeu să ducem aceasta lupta. Avem o șansă unica,istorica care ni se da anul viitor să câștigam întâi de toate în parlamentul european. Pentru că de acolo vine răul.

Dragii mei, România este asemănată cu gradina Maicii Domnului, dar Romania nu este astăzi cu adevărat gradina Maicii Domnului dacă noi nu reușim să oprim acest duh de moarte care vine peste ea” , a spus Claudiu Târziu președinte CNC AUR, candidat la alegerile europarlamentare

Claudiu Târziu

„Mulțumesc fiecăruia dintre dumneavoastră pentru ca v-ați răpit din prețiosul timp pentru a fi impreună. Anul viitor în luna iunie vor avea loc alegerile europarlamentare. Veți auzi de la mulți parlamentari că aceste alegeri sunt despre Europa. Fals! Aceste alegeri sunt despre România și despre dumneavoastră! 75 la suta dintre legile pe care le votează parlamentarii sunt legi venite de la Bruxelles. Țineți minte 2 lucruri: 33 la puterea 6. România este a șasea putere ca drept de vot la nivelul Uniunii Europene. Suntem aici din cauza clasei politice slab pregatite. Contează ce vine după ei, și ce vine după ei suntem noi!

Dacă România ar trebui sa fie a șasea putere… Pentru a fi a șasea putere avem 33 de opțiuni. Depinde câți dintre noi, de aici, trimiteți la Bruxelles ca să lupte pentru dumneavoastră. Apreciez că mă susțineți. Vreau să nu mai fiu singur si pentru asta am nevoie de sprijinul dumneavoastră „, a spus europarlamentarul Cristian Terheș.

Cristian Terheș

 

„Buna ziua, popor român măreț. Sunt foarte fericit ca sunt cu voi în orașul istoric Iasi. Știu ca aici a fost capitala României. Astăzi, pentru o zi, Iasi este capitala României. România are nevoie de partidul vostru și de voi”, a spus Ryszard Czarneschi.

 

Comentarii
  • Sunt singurii din cei ce au procente bune pentru alegeri, ce nu au fost la guvernare. Cred ca am sa-i votez sa vad ce pot face si astia, caci cu ceilalti m-am lamurit deja de 34 ani. Daca nu vor face nici astia nimic pentru popr in primul rand, nu vad un viitor cat de cat pentru tara noastra, caci nu mai sunt altii de unde poti alege. Viitorul ne v-a arata adevarul, sper sa nu ne dezamageasca cum au facut-o astia de pana acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 septembrie 2024
27 septembrie 2024