Prima pagină » Local » Eveniment de maximă importanță pentru transportul în comun din Iași! Se întâmplă luni, 6 iunie 2022, și sunt implicate tramvaiele Bozankaya

Eveniment de maximă importanță pentru transportul în comun din Iași! Se întâmplă luni, 6 iunie 2022, și sunt implicate tramvaiele Bozankaya

03 iun. 2022, 15:50,
Andreea Andrei în Local

Luni, 6 iunie 2022, se inaugurează rondul Țuțora și noile tramvaie Bozankaya. La evenimentul de maximă importanță pentru transportul în comun vor fi prezenți reprezentanții administrației locale și ale CTP Iași, dar și reprezentanți ai firmei turcești.

Primăria Municipiului Iași a anunțat că luni, 6 iunie 2022, este ziua în care, în cadrul unui eveniment de maximă importanță pentru transportul în comun din Iași, vor fi inaugurate două mari proiecte ale anului 2022, linia de tramvai și rondul din zona industrială “Țuțora” și noile tramvaie Bozankaya. La eveniment vor participa primarul Mihai Chirica, reprezentanții Companiei de Transport Public și ai constructorilor, precum și ai companiei turcești Bozankaya, Emrah Dal, vicepreședinte, Yiğit Belin, director de vânzări și Ulaş Beştepe, manager de proiect.

tramvai Bozankaya pe platforma adus la depoul ctp iasi

Vor fi puse în funcțiune tramvaiele Bozankaya

Un eveniment de maximă importanță pentru ieșeni

Se vor inaugura două mari proiecte ce s-au finalizat în naul 2022, proiectul de modernizare a liniei de tramvai din zona industrială ce are rondul în “Țuțora”, pe bulevardul “Virgil Șăhleanu” și proiectul de modernizare a vehiculelor ce sunt folosite pe liniile de tramvai prin achiziționarea de tramvaie noi, marca Bozankaya.

„Tramvaiele Bozankaya vor contribui evident la îmbunătățirea în continuare a transportului public în orașul nostru. De asemenea, finalizarea lucrărilor pe bulevardul Virgil Săhleanu va facilita circulația călătorilor spre și dinspre Zona Industrială și Tomești. Mulțumesc și pe această cale companiei din Turcia pentru modul impecabil în care se derulează contractul de achiziție a acestor tramvaie, precum și constructorilor implicați în modernizarea infrastructurii. Grație fondurilor europene pe care le-am accesat, Primăria asigură locuitorilor orașului un transport public verde, modern, inteligent. Invit toți ieșenii să circule cât mai mult cu tramvaiul și cu celelalte mijloace de transport public și cât mai puțin cu propriul autoturism. Transportul public ieșean este ecologic, ieftin și sigur!”, a declarat primarul Mihai Chirica.

La momentul actual, mai trebuie să fie livrate încă 9 tramvaie Bozankaya pentru a fi finalizat 100% proiectul de colaborare cu compania turcească. Până acum nici unul dintre cele 7 tramvaie livrate deja nu au fost puse pe traseele CTP Iași.

Mihai Chirica la o conferinta de presa

Primarul Mihai Chirica va participa la eveniment

Punct intermodal la ieșirea spre Tomești

În cadrul programului, cu finanțare europeană, de modernizare a liniilor de tramvai din Iași, pe bulevardul Virgil Săhleanu, către localitatea Tomești, a fost construit un punct intermodal, de unde întregul transport public va fi preluat către interiorul orașului.

Lucrările fac parte din proiectul „Reabilitarea infrastructurii de tramvai în Municipiul Iași”, care are o valoare totală de 114.359.729,95 lei și care presupune reabilitarea infrastructurii și suprastructurii căii de rulare a tramvaielor pe trei tronsoane: Podu Roș – intersecție cu bulevardul Primăverii, care a fost deja finalizat, Cinci Drumuri – strada Pădurii – strada Nicoriță, de asemenea finalizat, și bulevardul Virgil Săhleanu – intersecție cu bulevardul Metalurgiei – rond Țuțora. Proiectul a inclus și achiziționarea a cinci tramvaie, parte a lotului de 16 vehicule Bozankaya.

În cadrul proiectului, sunt modernizaţi în total 5.720 de metri liniari de cale simplă de rulare, de-a lungul cărora sunt amenajate șapte staţii de tramvai şi staţia intermodală de pe bulevardul Virgil Săhleanu.
Odată cu inaugurarea rondului de la “Țuțora”, se vor implementa și modificări asupra traseelor autobuzelor 29 și 5, precum și a tramvaielor 7 și 8.

În cadrul unui eveniment de maximă importanță pentru transportul în comun din Iași, Mihai Chirica împreună cu reprezentanți ale companiilor cu care administrația locală a colaborat, vor expune informații importante cu privire la plusul de valoare pe care aceste lucrări îl aduc Iașului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *