Prima pagină » Local » Evaziune fiscală într-o instituție publică. Locul din Iași unde nu se eliberează niciodată bon fiscal: „Aici nu lucrăm cu bon fiscal” – FOTO

Evaziune fiscală într-o instituție publică. Locul din Iași unde nu se eliberează niciodată bon fiscal: „Aici nu lucrăm cu bon fiscal” – FOTO

08 mai 2023, 02:00,
Petronel-Vlăduț Ștefan, în Local

Alimentara de la Muzeul Transportului Public din Iași s-a păstrat exact ca în perioada comunismului. Angajații vin aici pentru a bea o cafea, pentru a lua masa sau pentru diverse produse comercializate în magazin. Tranzacțiile se efectuează fără vreun document, bonul fiscal fiind inexistent, iar clienții pleacă mulțumiți

Reporterii BZI s-au deplasat la alimentara din incinta muzeului pentru a simți atmosfera dintr-o perioadă de mult timp apusă. La achiziționarea unui produs expus printre puținele rafturi, surpriza a fost că nu se poate elibera bon. Vânzătoarea a specificat că în această incintă nu se eliberează bon fiscal pentru cumpărături, deoarece clienții sunt doar angajații CTP.

Alimentara funcționează din anii ’80

o poză cu alimentara CTP

După achiziționarea unor produse unitatea nu eliberează bon fiscal

Se pare că această alimentară ar exista încă din anii ’80 în acest loc, iar locația a rămas exact la fel. Dacă la începuturi exista și o bucătărie, unde angajații luau masa, acum mai este doar un simplu magazin ce are o cameră dotată cu scaune și mese. Mobilierul este exact la fel ca în acele vremuri, o vitrină cu produse aflate la vânzare, un frigider vechi și câteva rafturi pentru depozitare.

„Eu nu lucrez de foarte multă vreme aici, dar, din câte știu, magazinul este deschis încă de pe perioada tovarășului. Înainte se făcea mâncarea aici, iar angajații veneau la prânz să ia masa. După cum vedeți, nu s-au schimbat foarte multe lucruri, totul arată exact ca atunci. Acum vin angajații, își mai cumpără câte ceva de mâncare, apă de băut”, a povestit vânzătoarea.

Curioșii se pot bucura de ambientul anilor din comunism după ce vizitează Muzeul CTP din zona Tudor Vladimirescu. Alimentara se află chiar în aceeași incintă, astfel că vizitatorii pot face o călătorie în timp, pentru a vedea cum arăta viața oamenilor înainte.

Cumpărăturile se fac fără bon fiscal

o poză cu alimentara CTP

Alimentara se află chiar în incinta Muzeului CTP Iași

După ce reporterii BZI au achiziționat un produs de la alimentară, la cererea bonului fiscal a existat o problemă. În această incintă nu se eliberează bon fiscal, totul funcționează ca în trecut. Din cauză că doar angajații CTP fac cumpărături de aici, cei care se ocupă de magazin au considerat că nu mai este nevoie și de eliberarea bonului fiscal în urma plății. Magazinul se află în subordinea Sindicatului Liber al Salariaților CTP.

„Din păcate, nu am cum să vă dau bon fiscal, deoarece aici nu lucrăm cu bon fiscal. Vin doar angajații CTP”, a specificat vânzătoarea.

„Normal, nici nu trebuia să fiți servit acolo, acel chioșc este destinat strict angajaților CTP. Totul este în regulă, noi sunt o organizație non-profit și nu este necesar să eliberăm bon fiscal”, a declarat Cristian Cojocaru, președintele Sindicatului Liber al Salariaților CTP.

Alimentara din Muzeul CTP s-a păstrat în condiții foarte bune, având în vedere că este activă de atât de mult timp, doar că ar exista o mică problemă, cumpărăturile se fac fără bon fiscal. Însă comercializarea produselor se realizează doar către angajații CTP.

Comentarii
  • Acest sindicat functioneaza dupa modelul celui de la Metrorex????
    ANAF unde esti?
    Pe ceilalti cetateni ii cocoseaa statul cu darile…

  • Similar la ECOPIATA

    Similar și în piețele din Iași, unde exista sindicatul pietonilor patronat de Radu Botez. În nici una din piețele din Iași nu se eliberează bonuri fiscale cu toate ca volumul tranzacțiilor este similar cu cel al supermarketurilor. Se plătesc numai taxe de taraba, curățenie și șpăgi colectate la mahari.

  • Eii, ce era sa mai fie….unde statea evaziunea și unde erau câinii de pază ai democrației…
    Nu prea înțeleg de ce nu scrieți de imobiliare in care s-a cerut aviz pentru pensiune și s-au construit blocuri, de ce nu scrieți despre jurnaliști șantajist, astea ar fi interesante în paginile voastre…

  • In nici o piata si niciodata nu se elibereaza bon fiscal, dar cine sa ii inchida pe astia ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
01 iulie 2024
01 iulie 2024