Prima pagină » Actualitate » Evaluarea Națională 2020. Elevii susțin astăzi proba la Matematică. Iată subiectele – UPDATE

Evaluarea Națională 2020. Elevii susțin astăzi proba la Matematică. Iată subiectele – UPDATE

17 iun. 2020, 09:47,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Evaluarea Națională 2020. Absolvenţii de gimnaziu susţin astăzi proba scrisă la Matematică din cadrul Evaluării Naţionale, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării. Luni, 15 iunie, elevii au susținut proba la Limba și literatura română.

UPDATE: Cubul, diagrama şi paralelogramul, printre subiectele primite de elevii de clasa a VIII-a.

Știrea inițială

Subiectele la Matematică de la Evaluare Națională 2020 și baremul vor fi publicate pe edu.ro după examen.

Elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine mâine proba la limba maternă.

Pe 22 iunie se vor afişa rezultatele, până la ora 14,00. În aceeaşi zi, între orele 16,00 şi 19,00, şi pe 23 iunie, între orele 8,00 – 12,00, se vor putea depune contestaţiile.

În data de 27 iunie este programată afişarea rezultatelor finale după soluţionarea contestaţiilor.

Completarea opţiunilor în fişele de înscriere la liceu de către absolvenţii clasei a VIII-a este programată în perioada 2 – 6 iulie, iar repartizarea computerizată va avea loc în data de 10 iulie.

Anul acesta, elevii din clasele terminale susţin examenele naţionale în condiţii speciale, având în vedere pandemia de coronavirus.

Evaluarea Națională 2020: Cum se desfășoară examenul la Matematică

Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii au stabilit, printr-un ordin comun, mai multe măsuri care trebuie respectate în şcoli la examenele naţionale, în contextul prevenirii şi combaterii îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2.

Înainte de aducerea subiectelor în săli, asistentul sau asistenții le explică elevilor modul în care se desfășoară examenul și cum trebuie să completeze datele personale pe foaia tipizată. Tot înainte de examenul propriu-zis, elevii sunt informați că nu au voie să aibă la ei manuale, dicționare, notițe, însemnări, mijloace electronice de calcul sau de comunicare.

Fiecare elev primește o coală de hârtie tipizată. Pe aceasta își scrie cu majuscule numele, prenumele tatălui, toate prenumele personale, în ordinea în care sunt trecute în actul de identitate și completează lizibil celelalte date de pe colțul care urmează să fie lipit. Colțul colii tipizate este lipit numai după ce asistenții din săli au verificat completarea corectă a tuturor datelor și după ce aceștia semnează în interiorul porțiunii care urmează să fie sigilată, prevede metodologia.

Examenul de capacitate a început la ora 9:00. Profesorii asistenți au primit subiectele multiplicate în plicuri și le-a distribuit fiecărui elev. Durata fiecărei probe scrise este de 120 de minute din momentul primirii subiectelor de către fiecare elev.

Examenul durează 120 de minute

Din momentul distribuirii subiectelor, niciun elev nu mai poate intra în sală și niciun elev nu poate părăsi sala, decât dacă predă lucrarea.

În cazuri excepționale, dacă un elev se simte rău și cere părăsirea temporară a sălii, el este însoțit de unul dintre asistenți, până la înapoierea în sala de clasă. În această situație, timpul alocat rezolvării subiectelor nu va fi prelungit.

Pentru rezolvarea subiectelor, elevii au voie să folosească numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar la matematică – pentru executarea schemelor și a desenelor – trebuie să folosească numai creion negru. Pentru examenul de la Matematică, elevii pot să folosească instrumente de desen. Elevii nu au voie să folosească în examen calculatoare. Elevii care vor să corecteze o greșeală „taie fiecare rând din pasajul greșit cu o linie orizontală”.

La expirarea celor 120 de minute de examen, elevii predau lucrările. Trei elevi vor rămâne în sală până la predarea ultimei lucrări.

În cazul în care un elev refuză să predea lucrarea, atunci este dat afară din examen. Acesta nu mai are dreptul să participe la probele următoare și nu i se încheie media la Evaluarea Națională.

Evaluare Naţională 2020, sesiunea specială

Este primul an în care e prevăzută o a doua sesiune a examenului de Evaluare Naţională. Asta pentru elevii care nu se pot prezenta la probele scrise din motive medicale. Sesiunea specială va începe din data de 29 iunie.

-29 iunie 2020 – Limba şi literatura română, probă scrisă

-30 iunie 2020 – Matematică, probă scrisă

-1 iulie 2020 – Limba şi literatura maternă, probă scrisă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`