Prima pagină » Actualitate » Eva Mendes le-a interzis total copiilor să intre pe rețelele sociale: „E ca și cum i-ai lăsa singuri pe stradă noaptea”

Eva Mendes le-a interzis total copiilor să intre pe rețelele sociale: „E ca și cum i-ai lăsa singuri pe stradă noaptea”

21 oct. 2024, 13:40,
Simona Ciobanu în Actualitate

Eva Mendes este o mamă cu reguli stricte acasă. Vedeta din „Hitch”, care are două fiice, Esmeralda (10 ani) și Amada (8 ani), împreună cu partenerul ei Ryan Gosling, a vorbit recent despre stilul ei de parenting și regulile din gospodărie într-un interviu pentru Sunday Times.

Mendes, în vârstă de 50 de ani, a dezvăluit că nu le permite copiilor să folosească smartphone-uri sau rețele sociale, ele fiind educate acasă. În interviu, ea a comparat accesul necontrolat la internet cu un risc similar mersului singur pe stradă în miezul nopții.

„Știu că sună extrem, dar asta simt”, a explicat actrița.

Eva Mendes le-a interzis total copiilor să intre pe rețelele sociale

Autoarea cărții „Desi, Mami și grijile fără sfârșit” a povestit și despre modul în care încearcă să le ofere fiicelor sale o perspectivă asupra vieții lor privilegiate, amintindu-le cât de greu a fost pentru ea și Ryan în copilărie.

„Încerc să le explic ce nu am avut noi când eram mici, dar recunosc că ele nu vor înțelege complet, decât dacă ar trece prin astfel de experiențe”, a spus Mendes.

Actrița încearcă, de asemenea, să le insufle fetelor încredere în sine prin responsabilități casnice. Cu toate acestea, ea își exprimă îngrijorarea cu privire la anxietatea pe care, fără să vrea, o transmite copiilor săi.

„Nu-mi pot imagina ce moștenesc ele de la mine subconștient și îmi doresc să nu preia anumite aspecte negative”, a adăugat ea.

Mendes a rememorat și influența puternică pe care a avut-o asupra ei fratele său mai mare, Juan Carlos, care a murit în 2016. Frica de a-l dezamăgi a ajutat-o să fie un „copil bun”, după cum a mărturisit actrița.

Eva Mendes și Ryan Gosling s-au cunoscut în 2011, pe platourile de filmare ale „The Place Beyond the Pines”, și sunt împreună de atunci.

Telefoanele mobile sunt interzise în timpul orelor

Într-o altă ordine de idei, reiterăm cum începând cu anul 2023, elevilor le este interzis să utilizeze telefoanele mobile în timpul orelor de curs. Reprezentanții Liceului de Informatică „Grigore Moisil” Iași au realizat un regulament intern, iar telefoanele sunt confiscate de către profesori în cazul în care elevii sunt prinși că nu sunt atenți la ore și folosesc telefonul.

„Încă de anul trecut, de când a apărut această mențiune în Legea Educației, am implementat o procedură internă, la nivelul școlii noastre, și elevilor sigur le era interzisă utilizarea telefoanelor mobile în timpul orelor de curs, ca și până acum. În situația în care unii elevi utilizează telefonul acesta era preluat de către cadrul didactic și era oferit în prezența unui părinte. La clasele de liceu, elevii pot intra cu telefonul mobil în clasă, considerăm că, la liceu, elevii deja dau dovadă de maturitate și înțelepciune”,  declară Adina Romanescu, directorul Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași.

Măsura prin care telefonul este confiscat se aplică la clasele de liceu, în timp ce elevii de gimnaziu își lasă telefoanele la începutul orei, într-un suport special.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`