Prima pagină » National » Eusebiu Predonescu, polițistul erou din Vălcea. Anual ajută sute de copii sărmani
Eusebiu Predonescu, polițistul erou din Vălcea. Anual ajută sute de copii sărmani

Eusebiu Predonescu, polițistul erou din Vălcea. Anual ajută sute de copii sărmani

14 dec. 2020, 12:43,
în National

Eusebiu Predonescu, polițistul erou din Vălcea, ajută anual sute de copii sărmani. Acesta a început cu o asociație de voluntari și până în prezent a ajutat mai bine de 500 de copii necăjiți. Polițistul a recunoscut că iubește enorm copii, mai ales că timp de opt ani de zile a lucrat că psihopedagog.

În prezent lucrează ca polițist, însă grija pentru cei mici nu a dispărut.

Eusebiu Predonescu, polițistul erou din Vălcea, este hotărât să facă diferența în viață celor mai puțin norocoși

Omul legii este extrem de determinat să îi ajute, așa cum poate el, pe cei a căror viață nu a fost la fel de ușoară ca a altora.

„Povestea începe din dragoste față de copii. Am lucrat 8 ani în învățământ că profesor psihopedagog și după aceea am intrat în sistemul Poliției Române. Dar tot timpul am fost lângă copii”, a declarat Eusebiu Predonescu.

Eusebiu a pornit asociația Ajut Eu, la care s-au adăugat 10 membri de-a lungul timpului. Inimosul polițist primește ajutor din partea oamenilor care vor și ei să facă o diferență în viețile oamenilor neajutorați. Până în prezent rețeaua de voluntari condusă de acesta a ajutat peste 500 de copii.

Într-un interviu acordat unui post de televiziune, Predonescu a spus că tot ceea ce face face din dragoste pentru copii. Sentimentul pe care acesta îl simte după ce reușește să schimbe într-o oarecare măsură destinul unui copil este de neegalat.

„Nici nu vă dați seama cât de important este să ajungi lângă un copil și să fie mulțumit că l-ai luat în brațe. Nu vrea nimic mai mult, pentru că și-a dat seama că a primit un mesaj puternic. Nu mai eşti singur”, a mărturisit polițistul din Vâlcea.

Cum a fost prima experiență de a ajuta un copil

Reporterul l-a întrebat pe Eusebiu Predonescu, polițistul erou din Vălcea, care a fost senzația pe care a trăit-o atunci când a ajutat primul copil. Omul legii a spus că o îmbrățișare venită din partea unui copil nu se compara cu nimic:

„Nici nu vă dați seama cât de important este să ajungi lângă un copil și să fie mulțumit că l-ai luat în brațe. Nu vrea nimic mai mult, pentru că și-a dat seama că a primit un mesaj puternic. Nu mai eşti singur”, a mărturisit polițistul din Vâlcea.

Când a fost întrebat ce a simțit prima oara când a primit o îmbrățișare din partea unui copil, pe care l-a ajutat, acesta a raspus direct: „Ceea ce nu am simțit niciodată”.

Eusebiu Predonescu a făcut și un apel către cei care vor să îl ajute pentru a duce mai departe aceasta campanie. El a mărturisit că asociația Ajut Eu mai are nevoie de oameni care vor să facă un bine în viața unor oameni mai puțin norocoși. „E foarte ușor să fii om, să ajuți pe cineva fără să aștepți ceva în schimb. Și dacă vrei să faci ceva, ai unde”, este mesajul transmis de polițistul din Vâlcea.

Teo Vasil, un alt român cu suflet mare

Teo Vasil este acum patronul firme de succes în domeniul imobiliar în Spania. Și, chiar dacă visul său s-a realizat nu a uitat de unde a plecat şi anul acesta a îmbrăcât haina de Moș Nicolae pentru 300 de copii și bunici din Bistriţa-Năsăud.

„M-a sunat și mi-a spus ce vrea să facă. A trimis banii și am cumpărat 300 de pachete pe care le-am împărțit de Moș Nicolae mai multor copii din județ. Și unor bunici. El a venit cu ideea și i-au fost complici frațîi lui: Bogdan și Luca, dar și Gabriel Bumbu, Simona Zinveli, Grațiela Gerkens și un neamț ce deține posturi de televiziune în Germania și Ungaria, dar care a dorit să-și păstreze anonimatul”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro Călin Farcaș, prieten și „spiriduș” al lui Moș Nicolae – Teo Vasil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *