Prima pagină » Local » Europarlamentarul PRO România Corina Crețu a transmis un mesaj de solidaritate membrilor Sindicatului SANITAS Iași: „Regiunea Moldovei are nevoie de îmbunătățirea serviciilor de sănătate!”
Europarlamentarul PRO România Corina Crețu a transmis un mesaj de solidaritate membrilor Sindicatului SANITAS Iași: „Regiunea Moldovei are nevoie de îmbunătățirea serviciilor de sănătate!”

Europarlamentarul PRO România Corina Crețu a transmis un mesaj de solidaritate membrilor Sindicatului SANITAS Iași: „Regiunea Moldovei are nevoie de îmbunătățirea serviciilor de sănătate!”

19 ian. 2023, 11:16,
în Local

Vestea că Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară Iaşi nu a obținut punctajul necesar pentru a beneficia de finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență a creat un val de indignare atât în rândul cetățenilor din toată regiunea, cât și al personalului medical, membri Sanitas Iași, care au anunțat și inițierea grevei japoneze, începând de astăzi.

Motivația excluderii din PNRR a acestei investiții fundamentale ar fi fost existența în planurile Ministerului Sănătății a construirii unui Spital Regional de Urgență, unul dintre cele pentru care personal am militat în ultimii ani și m-am implicat direct din poziția de comisar european pentru asigurarea finanțării.
După 7 ani de întârzieri inexplicabile, s-au făcut pași importanți în ultima perioadă, s-a stabilit un calendar care prevede începerea lucrărilor în acest an, cu finalizarea celor trei spitale regionale în 2027. Urez tuturor entităților implicate SUCCES, ca măcar în 2027 românii să aibă acces la cele 3 spitale noi, la Iași, Cluj și Craiova!

Dar până atunci, Regiunea Moldovei are nevoie de îmbunătățirea serviciilor de sănătate. Pot fi folosite fonduri europene nu numai din PNRR, dar și din Programul Operațional pentru Sănătate sau Programul Operațional al Regiunii Nord-Est, 2021-2027. Așadar, folosirea unui asemenea argument pentru depunctarea Iașiului în ceea ce privește finanțarea IRMC este unul incorect.

Un obiectiv de asemenea anvergură nu are voie să se împiedice de interese politice sau orgolii mărunte. Cetățenii din Regiunea Moldova au fost oricum, de prea mult timp, văduviți de investiții esențiale pentru bunăstarea și recuperarea diferențelor de dezvoltare față de restul țării (Autostrada Moldovei este încă unul dintre marile mele regrete). Nicio regiune nu trebuie lăsată în urmă – acesta a fost motto-ul meu în funcția de comisar european. Iar scopul fondurilor europene a fost întotdeauna acela de a reduce diferențele între regiuni, prin accentul pus pe sprijinirea zonelor subdezvoltate.

 Îmi exprim solidaritatea cu membrii Sindicatului SANITAS care au inițiat petiția cu titlul SALVAȚI INSTITUTUL INIMII – NU LĂSAȚI SĂ SE OPREASCĂ INIMA MOLDOVEI și fac un apel către Guvernul României și Ministerul Sănătății să facă toate demersurile necesare finanțării acestui obiectiv de primă importanță pentru Regiunea Moldova!

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`