Prima pagină » Actualitate » Europarlamentarul Eugen Tomac, anunţuri care dau fiori reci europenilor: Rusia va opri livrarea de gaze naturale la iarnă
Europarlamentarul Eugen Tomac, anunţuri care dau fiori reci europenilor: Rusia va opri livrarea de gaze naturale la iarnă

Europarlamentarul Eugen Tomac, anunţuri care dau fiori reci europenilor: Rusia va opri livrarea de gaze naturale la iarnă

13 iul. 2022, 10:49,
în Actualitate

Europarlamentarul Eugen Tomac susţine că Rusia va opri livrarea de gaze naturale către Europa la iarnă. Președintele PMP a adresat o serie de întrebări către Comisia Europeană, iar răspunsurile primite nu oferă absolut niciun motiv de liniște.

Vă aducem aminte faptul că UE aplică în aceste momente mai multe sancţiuni economice către Rusia, inclusiv un embargo pe petrolul rusesc.

Eugen Tomac, despre Rusia care va opri livrare de gaze naturale la iarnă

Europarlamentarul PMP, Eugen Tomac susţine faptul că într-un răspuns al Comisiei Europene se arată că oficialii de la Bruxelles iau în calcul o oprire a livrării de gaze naturale la iarnă de către Rusia. Tomac sublinează necesitatea implicării UE în obținerea independenței energetice:

Rusia utilizează astăzi toate instrumentele de care dispune pentr a şantaja Europa. Am primit o confirmare cât se poate de clară din partea Comisiei Europene care ne spune că la iarnă, Gazprom, va opri livrările de gaze naturale către Europa. Este un scenariu pe care îl ia în calcul. Evident, în prezent Rusia a încetat să livreze gaze naturale către 12 state ale Uniunii Europene cu scopul de a sabota UE. Avem un stat condus în stil stalinist de către un conducător care a pierdut complet contactul cu realitatea. Puţin trebuie oprit. Independenţa energetică a României şi a Uniunii Europene trebuie să fie principala preocupare a Guvernului României și a Comisiei Europene. afirmă europarlamentarul și președintele PMP, Eugen Tomac.

Comisia Europeană arată, într-un răspuns oficial la întrebarea europarlamentarului român faptul că Gazprom a oprit în totalitate, sau parțial, livrarea de gaze naturale către 12 state membrie ale Uniunii Europene

Decizia unilaterală a Gazprom de a înceta livrarea parțială sau totală de gaze către 12 de state membre reprezintă ultima încercare a Rusiei de a utiliza energia ca instrument de șantaj. Comisia și statele membre se pregătesc timp de mai multe luni pentru perturbările din Rusia și pentru consolidarea rezilienței sistemului energetic al UE. Comisia efectuase deja o analiză a pregătirii pentru riscuri în iarna 2021-2022. În prezent, Comisia a elaborat o prezentare generală a pregătirii imediate a UE pentru vara și iarna următoare (2022), în cazul unor scenarii de perturbare completă din partea furnizorului său principal. se arată în răspunsul dat de Comisia Europeană și postate pe site-ul europarl.europa.eu/

Germania se pregătește pentru cel mai negru scenariu

În acest context, sunt tot mai multe state care se pregătesc pentru cel mai negru scenariu. În Germania există mai multe orașe care îi îndeamnă pe utilizatori să facă economie la apă caldă, să se spele mai repede și să nu facă risipă. Asta în condiţiile în care economia Germaniei, care este și motorul economic al Uniunii Europene, este dependentă într-o proporție covârșitoare.

O altă măsură luată de Germania este construirea așa numitelor adăposturi ale foamei. Germania va utiliza centrele folosite anterior în pandemia de Covid-19, care acum vor fi transformate în „adăposturile foamei”, mai exact, în locuri de încălzire pentru germanii care nu-și mai permit plata facturilor.

Totodată, reamintim că primele centre de încălzire din Germania au fost înființate în anul 1929 când a fost Marea Recesiune în Europa. În prezent, nemții se tem după ce Vladimir Putin a închis conducta Nord Stream 1 pentru lucrări de mentenanță pentru 10 zile.

În acest context, avertismentul lui Eugen Tomac, cel în care se face referire la faptul că Rusia va sista livrarea de gaze naturale, trebuie luat în serios de autoritățile din România.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *