Prima pagină » Actualitate » Europarlamentarul Diana Șoșoacă, scrisoare către Comisia Europeană și Parlamentul European
Europarlamentarul Diana Șoșoacă, scrisoare către Comisia Europeană și Parlamentul European

Europarlamentarul Diana Șoșoacă, scrisoare către Comisia Europeană și Parlamentul European

10 oct. 2024, 18:58, 1 ,
Redacția BZI în Actualitate

Europarlamentarul Diana Șoșoacă a transmis o scrisoare către Comisia Europeană și Parlamentul European cu privire la candidatura sa la prezidențiale.

„Un fapt fără precedent a avut loc în România unde Curtea Constituțională a României (CCR) a invalidat într-un mod neconstituțional candidatura europarlamentarului Diana Iovanovici-Șoșoacă, președintele Partidului S.O.S. România, pe bază de articole din presă, stabilind un precedent extrem de periculos al delictului de opinie și al nerecunoașterii imunității parlamentarilor pentru declarații politice. Prin decizia fără precedent a CCR, care a atras criticile marii majorități a clasei politice din țară și din străinătate și a societății civile din România și din toată lumea, se încalcă art. 9 și 10 din CEDO cu privire la libertatea de gândire și libertate de exprimare.

„Prin decizia CCR se instaurează de fapt totalitarismul”

Prin decizia CCR se instaurează de fapt totalitarismul, pentru că doar pe vremea lui Stalin și Hitler opiniile erau interzise și pedepsite. De asemenea, se încalcă dreptul unui politician de a face declarații politice și dreptul de a face opoziție puterii.
Prin decizia sa de a interzice o candidatură la alegerile prezidenţiale pe motivul unor declaraţii referitoare la ieşirea României din UE, Curtea Constituţională a încălcat în mod direct Tratatul Uniunii Europene care prevede la Articolul 50, (1) că ”Orice stat membru poate hotărî, în conformitate cu normele sale constituționale, să se retragă din Uniune”. De asemenea, se încalcă și Tratatul NATO unde se menționează la Art. 13 posibilitatea părăsirii Alianței Nord-Atlantice.
Așadar, prin această hotărâre nu se recunoaște statutul UE și sunt sfidate atât Uniunea Europeană și valorile ei fundamentale, cât și Parlamentul European și Comisia Europeană.
În plus, CCR nu doar că încalcă Tratatul UE, transformând apartenența României la UE într-un prizonierat despre care nu mai este permisă nici o dezbatere, dar acuză și Marea Britanie pentru faptul că a îndrăznit să iasă din cadrul Uniunii Europene, plus că aruncă anatema asupra statelor europene care nu sunt membre ale UE, cum este cazul Elveției, aceste state fiind în afara cadrului democratic conform deciziei CCR.

„CCR sfidează Parlamentul European”

CCR sfidează Parlamentul European și prin aceea că aceleași condiții pe care trebuie să le îndeplinesc pentru a candida la președinția României le-am îndeplinit ca și candidat la Parlamentul European, iar ca urmare a acestui lucru sunt astăzi europarlamentar ales din partea României. În plus, am fost și senator al României îndeplinind aceleași condiții.
Prin decizia CCR s-a încălcat și dreptul la un proces echitabil, eu nefiind citată. Dacă CCR ar face parte din justiție, ar însemna că deciziile, hotărârile și avizele ar trebui verificate de o instanță judecătorească, fiindcă în justiție se aplică principiul dublului grad de jurisdicție și trebuie respectat dreptul la un proces echitabil. Însă CCR este autoritate publică politico-jurisdicțională independentă de oricare autoritate publică, care nu poate judeca o persoană și nici nu i se aplică principiul dublului grad de jurisdicție, astfel că aceasta și-a încălcat propriile atribuții, creând un conflict instituțional și preluând abuziv atribuțiile unei instanțe judecătorești, depășindu-și propriul cadru legal pentru că a trebuit să acționeze la comenzi politice.
CCR, deși a fost sancționată de CEDO exact pentru că nu a permis dreptul unui român la apărare în procedura în fața Curții (CAUZA KÖVESI ÎMPOTRIVA ROM NIEI – Cererea nr. 3594/19), a continuat să încalce Convenția privind drepturile omului, în cazul abuzului înfiorător de eliminare a mea din cursa prezidențială.
Nu mi s-a cerut să prezint documente sau informații și nu mi s-a oferit posibilitatea de a-mi prezenta propriile opinii, fiind privată de garanțiile unui proces echitabil, astfel cum se prevede la art. 6 § 1 din Convenție. Art. 6 § 1 din Convenția privind drepturile omului prevede următoarele: „Orice persoană are dreptul la judecarea în mod echitabil […] a cauzei sale, de către o instanță […], care va hotărî […] asupra încălcării drepturilor și obligațiilor sale cu caracter civil”.

„În această materie, a drepturilor fundamentale, se poate concepe cu greu existența statului de drept”

În această materie, a drepturilor fundamentale, se poate concepe cu greu existența statului de drept fără posibilitatea de a avea acces la instanțe.
Principiul potrivit căruia o acțiune trebuie să poată fi introdusă în fața unui judecător se numără printre principiile fundamentale de drept universal „recunoscute”; același lucru este valabil și în ceea ce privește principiul de drept internațional care interzice denegarea de justiție.
Privind lucrurile dintr-un alt unghi, Uniunea Europeană se bazează pe democrație și libertate de exprimare. Acceptând anularea lor, transformați UE într-o dictatură multinațională în care dezbaterile libere sunt interzise. Promisiunea unei lumi libere și democratice pe care UE a făcut-o țărilor din Est la aderarea la UE a fost grav încălcată prin interzicerea candidaturii la prezidențiale într-un stat UE pe bază de delict de opinie. Și acesta este doar începutul. Pe baza acestui precedent, urmează să fie interziși și alți candidați din țările UE, precum și alte partide suveraniste din Europa, România fiind doar un caz-școală care să fie implementat apoi și în alte state ale Uniunii Europene.
Care mai este diferența dintre UE și conducerea fascistă din cel de-al doilea război mondial, sau dintre UE și epoca stalinistă? Uciderea fizică a persoanelor, a opoziției, care probabil va fi implementată ulterior acestei hotărâri.
Ați demarat deja în Parlamentul European închiderea gurii opoziției prin sancționarea mea pentru „delictul” de a ridica o icoană și de a-l readuce pe Dumnezeu în Parlamentul European, încălcându-mi dreptul la credință, dar pe 9 octombrie, când un grup întreg de europarlamentari a deranjat ședința intonând un cântec comunist pentru a-l bruia pe premierul Ungariei Viktor Orban, nu ați mai adoptat nici o sancțiune.

„Regulile se aplică doar împotriva opoziției, nu și a celor care cântă în struna puterii”

Regulile se aplică doar împotriva opoziției, nu și a celor care cântă în struna puterii. Dar aceasta nu mai este democrație, ci o formă foarte clară și evidentă de dictatură!
Dacă nu veți reacționa împotriva acestei decizii total anti-europene, atât în spirit, cât și în literă, veți fi părtași la sfârșitul democrației europene și veți demonstra că v-ați dorit de fapt îndepărtarea mea din alegerile prezidențiale pentru a-i speria și pe alți candidați care vor mai îndrăzni să critice actuala politică europeană. Veți institui astfel monopolul asupra gândirii și opiniei, instituind obligația la ideologia oficială. Iar acesta este sfârșitul Uniunii Europene, precum şi reinstaurarea sistemului fascisto-nazisto-stalinist împotriva căruia spuneţi că luptaţi. Acuzaţi Rusia de totalitarism, o sancţionaţi, dar aplicaţi exact aceleaşi metode de care îi acuzaţi pe ruşi.
Unde mai este democraţia în UE? Unde este dreptul unui cetățean de a candida și dreptul cetățenilor de a judeca prin vot comportamentul și atitudinile unui candidat care poate fi sau nu președinte în funcție de dorința poporului?”, transmite Diana Șoșoacă.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`