Prima pagină » National » Europarlamentarul Dacian Cioloș, reacție după ce REPER a ratat intrarea în Parlamentul European
Europarlamentarul Dacian Cioloș, reacție după ce REPER a ratat intrarea în Parlamentul European

Europarlamentarul Dacian Cioloș, reacție după ce REPER a ratat intrarea în Parlamentul European

10 iun. 2024, 21:40,
BZI.ro, în National

Europarlamentarul Dacian Cioloș a scris pe Facebook, după ce REPER a ratat intrarea în Parlamentul European, că își va lua un „timp de reflecție”, dar spune că este optimist că „o reconstrucție are o bază solidă”.

„Nicușor Dan a câștigat Bucureștiul, Dominic Fritz a fost reconfirmat la Timișoara. În foarte multe orașe, scorul cumulat al REPER, USR și al celor doi independenți trece de 25-30%. Este o bază solidă”, a scris Cioloș pe Facebook.

El a precizat că scorul național de 3% este un eșec pentru REPER, dar și pentru „toată mișcarea de modernizare a României”.

Redăm mai jos integral postarea lui Dacian Cioloș:

”În primul rând vreau să vă mulțumesc tuturor celor care ați votat echipa REPER, la locale și europarlamentare. Fiecare vot și mesaj primit în aceste săptămâni contează mult pentru mine, pentru că a fost unul pentru seriozitate după o campanie făcută fără populism.

Mulțumesc întregii echipe REPER, membrilor din toată țara, voluntarilor care și-au luat din timp și au depus mari eforturi să ne ajute, dar și donatorilor. A fost o campanie grea. Nu am avut și nu avem banii partidelor mari, nu am avut rețelele lor și nici nu am recurs la metode ilegale, cum am văzut în multe cazuri.

Cele peste 300.000 de voturi primite la europarlamentare nu sunt puține în condiții normale, însă comasarea a crescut prezența și, fără să avem încă cifre oficiale finale, realitatea ne arată că nu am trecut pragul electoral.
Scorul național este un eșec pentru noi, dar și pentru toată mișcarea de modernizare a României și este un mesaj și un duș rece pe care îl primesc cu toată responsabilitatea.

Sunt multe decizii din trecut care ne-au adus aici, orgolii, semnale prost înțelese. De aceea, cred că după ce avem rezultatele finale, trebuie să judecăm şi să acționăm pe baza lecțiilor învățate şi a mesajului transmis de alegători, iar cei care au energia și validarea oamenilor, să încerce rapid reconstrucția opoziției centrist-liberale, fără egouri și fantomele trecutului.

Sunt optimist că o reconstrucție are o bază solidă. Nicușor Dan a câștigat Bucureștiul, Dominic Fritz a fost reconfirmat la Timișoara. În foarte multe orașe, scorul cumulat al REPER, USR și al celor doi independenți trece de 25-30%. Este o bază solidă.

De aici se poate construi o alternativă la PSD-PNL și la extremism și cred că încă este timp pentru un rezultat bun la parlamentare și prezidențiale, dacă se începe rapid această reconstrucție.

Eu îmi voi lua un timp de reflecție asumându-mi neîndeplinirea unui obiectiv ambițios. Dar îmi doresc ca toţi cei care au muncit și cei care s-au mobilizat în această campanie să nu-și piardă speranța. Au convins într-un timp foarte scurt mulți oameni și trebuie să continuie să creadă în idealurile, valorile şi principiile pe care le susțin.”

Comentarii
  • MUJE CA LA SARAJEVO, DACIENE!!

  • Nu-i plangeti de mila. Se duce la guru Bivolaru si fac spirala urinii in absolut.

  • Nu la ajutat fratemiu și lgbtq-piride așa că peste 4 ani iar vine de pe la franțuzi poate–poate păcăli ceva din voturile populimi în favoarea lgbtq-piride–

  • Cind a fost trimis de Romania ca comisar pe agricultura el a tinut cu Franta nu cu tara lui. Ce subventie are Romania si ce subventie are Franta ele fiind in UE. Acum vrea votat ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *